Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Εξάρθρωση 66 λάθρο-πορτοφολάδων στον ΗΣΑΠ +Λάθρο-news


Πολυμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, εξαρθρώθηκε απο την Ασφάλεια Αθηνών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 66 (!) άτομα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 147 ληστείες και κλοπές και έχει βρεθεί πλήθος κλοπιμαίων.

Η σπείρα του ηλεκτρικού δρούσε το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον, ενώ η αστυνομική έρευνα άρχισε πριν από δύο μήνες.
Το περασμένο Σάββατο και αφού είχαν βρεθεί τα απαραίτητα στοιχεία, έγινε...
 σε διάφορα σημεία της Αθήνας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν τα 66 μέλη της σπείρας, οι 58 εκ των οποίων είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι γύφτοι.

Οι αλλοδαποί προέρχονται κυρίως απο χώρες της Βορείου Αφρικής, της Βαλκανικής Χερσονήσου, καθώς και της Μέσης Ανατολής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο η σπείρα είχε διαπράξει 101 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και 18 ληστείες σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα και έξω από σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Επίσης, είχε διαπράξει 28 κλοπές από Ι.Χ. αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε 12 διαμερίσματα στο κέντρο της πρωτεύουσας, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 53,8 γραμμαρίων και 5.275 ευρώ.

Οι 66 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Με αφορμή την αστυνομική επιτυχία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, συνεχάρη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιανόπουλο, καθώς και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο.

Ο υπουργός δήλωσε ότι ο αγώνας εναντίον της εγκληματικότητας είναι διαρκής και ότι «οι πολίτες για να ελπίζουν και να αισθάνονται ασφαλείς, θέλουν να νιώθουν ότι οι δυνάμεις τις Ελληνικής Αστυνομίας είναι στο πλευρό τους σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση».



Συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

1. Βραδινές ώρες της 27-11-2011,στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τ.Α Μοσχάτου και της Ο.Π.Κ.Ε. συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.


Μετά από πληροφορία για αλλοδαπό που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αστυνομικοί του Τ.Α Μοσχάτου και της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω δράστη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ΚΟΚΑΙΝΗΣ βάρους -133- γραμμ.
Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -63-γραμμ.
Δύο (2) αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Επίσης κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

2. Στο πλαίσιο εξόρμησης που πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της 27-11-2011, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα στις οδούς Τοσίτσα, Αβέρωφ και Μάρνη, συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) Ιράκ για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
59 αυτοσχέδιες συσκευασίες ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -8,2- γραμμ.
Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -15,3-γραμμ.
71 δισκία VULBEGAL.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Σύλληψη δύο αλλοδαπών για διακεκριμένες κλοπές

Μεσημβρινές ώρες της 26-11-2011 στα Καμίνια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καμινίων, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 36 και 27 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.


Σε έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που επέβαιναν οι ανωτέρω συλληφθέντες, βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και μετά από έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων και αναλυτικά:
Ένας (1) φορητός Η/Υ.
Πλήθος διαφόρων κοσμημάτων (δαχτυλίδια, βραχιόλια κ.α.)
Δέκα οχτώ (18) ρολόγια χειρός.
Επτά (7) ζευγάρια γυαλιά ηλίου.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Μία (1) οθόνη Η/Υ.
Τέσσερις (4) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.
Επτά (7) πορτοφόλια-τσαντάκια.
Δύο (2) DVD player.
Μία (1) τηλεόραση.
Mία (1) ηλεκτρονική κονσόλα (play station).
Επίσης βρέθηκαν :

Ξύλινο ομοίωμα πόρτας ασφαλείας, διαστάσεων 90×70 με τοποθετημένους ασφαλούς και μηχανισμούς κλειδαριών ασφαλείας θυρών.
Πέντε (5) κλειδαριές ασφαλείας.
Πενήντα οκτώ (58) κλειδιά ασφαλείας.
Μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων.
Οι ανωτέρω συλληφθέντες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και έμπειροι διαρρήκτες και εξασκούντο καθημερινά στη διάρρηξη κάθε τύπου κλειδαριάς ασφαλείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.



Εξιχνιάσεις κλοπών στις Σέρρες και στο Κιλκίς με συλλήψεις δραστών

1) Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 41 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 18 ετών, διότι σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που επέβαιναν βρεθήκαν τρία (3) τσουβάλια με απογυμνωμένα καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 140 κιλών τα όποια είχαν αφαιρέσει το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από τις γραμμές του ΟΣΕ στην αγροτική περιοχή του Αξιοχωρίου Κιλκίς.

Οι δράστες συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη αφού ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε.Ο. Πολυκάστρου-Θεσσαλονίκης, ενώ στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο κινούμενος προς Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης συγκρούστηκε με δυο σταθμευμένα οχήματα και κατόπιν ακινητοποιήθηκε.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου Κιλκίς.

2) Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο 30χλμ της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Σερρών, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 24,20 και 17 ετών, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου που κινούταν προς Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στην κατοχή τους
χρηματικό ποσό (5.660) € σε χαρτονομίσματα,
διάφορα χρυσαφικά και διάφορα ξένα χαρτονομίσματα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε τα ανωτέρω ήταν προϊόντα κλοπής από το σπίτι 45χρονου στην Τεπνή Σερρών. Τα αφαιρεθέντα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.



Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (27-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.


Ειδικότερα, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, να κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Κάτω Λάβδανης.

Σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό του ενός αυτοκινήτου για έλεγχο, αυτός δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε ενώ ο οδηγός του οχήματος εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση διέφυγε.

Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω διακινητής, ο οποίος αναζητείται, προωθούσε στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 23, 20 και 32 ετών.

Σε έλεγχο που έγινε στη γέφυρα της Βροσύνας στο έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο προπορευόταν και το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος συλληφθείς με συνοδηγό τον 23χρονο, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν ως προπομποί τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.
Τα παραπάνω αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.



Αλβανοί ρημάζουν τις εκκλησίες και στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν χθες (27-11-2011) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας εκ των οποίων δυο ανήλικοι ηλικίας 17 και 15 ετών και ένας 19χρονος, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.


Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι τρείς συλληφθέντες από κοινού την 25 και 26-11-2011 αφαίρεσαν χρυσά αφιερώματα από εικόνες τριών Ιερών Ναών στη περιοχή Ελληνικών Κέας, αξίας τριών χιλιάδων ευρώ 3.000, καθώς και απροσδιόριστο ποσό χρημάτων μέσα από τα παγκάρια που διέρρηξαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρυσά αφιερώματα τα οποία παραδόθηκαν στους εφημερίους των Ιερών Ναών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου