Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κύριοι προσοχή στις παράνομες πόρνες ~ Το AIDS καραδοκεί



Αποκαλύψεις σοκ για τη διάδοση του Aids στη χώρα μας έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

Σοκ προκάλεσε όμως και η δήλωση του λοιμωξιολόγου Μαρ.Λαζανά ότι υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό του Aids προκειμένου να εισπράττουν μηνιαίως το επίδομα των 700 ευρώ που δίδεται στους οροθετικούς:


Άνδρες που πληρώνουν περισσότερα σε παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες προκειμένου να συνευρεθούν μαζί τους χωρίς προφυλακτικό, φαίνεται ότι είναι η νέα τάση ακόμη και σε άνδρες υψηλού επιπέδου με αποτέλεσμα να μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς ο ιός του Aids, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ.Λοβέρδος έκανε έκκληση στους …κυρίους όπως είπε που προτιμούν την αδήλωτη πορνεία να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να μην προτιμούν τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες ώστε να μη μεταφέρουν την ασθένεια στο σπίτι και την οικογένειά τους.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Άλλωστε η αύξηση του Aids στους χρήστες ναρκωτικών έφθασε το 2011 το 1200%!

Βασικοί πόλοι μετάδοσης του ιού σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι τοξικομανείς αλλά και η παράνομη πορνεία. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες αλλά και προφυλακτικά ώστε να περιορισθεί η μετάδοση της νόσου.

Σοκ προκάλεσε όμως και η δήλωση του λοιμωξιολόγου Μαρ.Λαζανά ότι υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό του Aids προκειμένου να εισπράττουν μηνιαίως το επίδομα των 700 ευρώ που δίδεται στους οροθετικούς!

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του υπουργού Υγείας δόθηκε με αφορμή το 23ο πανελλήνιο συνέδριο για το Aids που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου