Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Πως φτιάχνουμε μια λαϊκή αγορά στην Αλβανία;


Βήμα πρώτο: Κλέβουμε τα φρούτα από την Ελλάδα...

Ακόμη και τις πιο απίθανες αγροτικές παραγωγές κλέβουν τα οργανωμένα κυκλώματα κακοποιών που λυμαίνονται μήνες τώρα την Θεσπρωτία και έχουν φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς. Μετά τα ακτινίδια, τα μελίσσια και τα… σαλιγκάρια, σειρά είχαν τα μανταρίνια!

Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την είσοδο ενός κτήματος με μανταρινιές στην Ποταμιά Παραμυθιάς και δούλεψαν όλη τη νύχτα μαζεύοντας όλα τα μανταρίνια που υπήρχαν στα 630 δέντρα!:
 Προφανώς οι δράστες ήταν πολλοί, καθώς η παράνομη συγκομιδή ολοκληρώθηκε σε χρόνο- μηδέν και πιθανότατα φόρτωσαν τα κλεμμένα μανταρίνια σε φορτηγό με το οποίο εξαφανίστηκαν.

Οι παράξενες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή τείνουν να γίνουν… συνήθεια και όλα δείχνουν ότι πίσω τους κρύβεται ολόκληρο δίκτυο με οργάνωση και σχέδιο, για την μεταφορά των κλοπιμαίων που καταλήγουν -σύμφωνα με εκτιμήσεις- στην αλβανική αγορά. Στις αρχές Αυγούστου οι δράστες άρπαξαν δέκα κυψέλες μαζί με τα μελίσσια και το μέλι που περιείχαν από τον ιδιόκτητο χώρο ενός 44χρονου στην Δράμεση Παραποτάμου, ενώ στις 19 Ιουλίου άγνωστοι είχαν κλέψει 300 κιλά… σαλιγκάρια από το εκτροφείο ενός 55χρονου έξω από την Ηγουμενίτσα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου