Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Σύγχρονη Ελλάς ~ Η χώρα της αναξιοκρατίας & τις ατιμωρησίας



Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι λιμενικοί για τα λαθραία τσιγάρα

Ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης μερικών χιλιάδων ευρώ αφέθηκαν όλοι οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Λιμενικού που κατηγορούνται για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, με έσοδα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ:

Η απόφαση, που προκάλεσε έκπληξη στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, στηρίχτηκε στο σκεπτικό ότι «τα υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού δεν είχαν απασχολήσει ξανά τις αρχές για ύποπτες πράξεις, ενώ δεν είναι ύποπτοι φυγής»!

Αντιθέτως προφυλακίσθηκαν πέντε ιδιώτες που είναι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που βρίσκεται στη διάθεση του «Βήματος», εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων φέρονται ένας ναύαρχος του Λιμενικού και τέσσερις ακόμη ανώτεροι αξιωματικοί.

Από τα δικαστικά έγγραφα και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ προκύπτει ότι οι αξιωματικοί του Λιμενικού υποδείκνυαν, έναντι μεγάλης αμοιβής, στους λαθρεμπόρους πώς να αποφεύγουν τους ελέγχους από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ έδιναν παραπλανητικές εντολές σε έντιμους συναδέλφους τους, ακυρώνοντας τον μηχανισμό των διωκτικών αρχών, ώστε τα λαθρεμπορικά πλοία να περνούν αλώβητα.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα οι αξιωματούχοι σχεδίαζαν να διοχετεύσουν τα χρήματα που κέρδιζαν από το λαθρεμπόριο σε τράπεζες της Ελβετίας.

Ο κατηγορούμενος ναύαρχος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ή μικρότερα ποσά καταλογίστηκαν στους άλλους κατηγορούμενους αξιωματικούς του Λιμενικού.

Σύμφωνα, πάντως, με τον συνήγορο του ναυάρχου, κ. Κυριάκο Σαμπάνη η εμπλοκή του πελάτη του οφείλεται «σε μια παρεξήγηση» και όπως αναφέρει «στον ανακριτή προσκομίστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλες οι ενέργειές του ήταν νόμιμες». tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου