Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έκοψε συμβολικά το ρεύμα και πήγε στο... Πολυτεχνείο ~ Μπουρδελογενιάς το ανάγνωσμα (Βίντεο)




Αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία το  τσαμπαμαγκίτικο εγχείρημα να διακόψουν για 4 ώρες την ηλεκτροδότηση στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υγείας...

Oι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ επισκέφθηκαν το χώρο του Πολυτεχνείου όπου και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των "νεκρών της εξέγερσης":

"Η καλύτερη τιμή στους μαχητές του Πολυτεχνείου (...) είναι να συνεχίσουμε το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα που αυτοί χάραξαν. Με την κυβέρνηση, το μνημόνιο και την τρόικα έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς και κάθε μέρα που περνά θα τους κλείνουμε στους δρόμους", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος και προανήγγειλε και άλλες ενέργειες αντίστοιχες με το στοχευμένο μπλακ άουτ στο υπουργείο Υγείας.

Το επιχείρημα με το οποίο οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αιτιολόγησαν την κίνησή τους να διακόψουν την ηλεκτροδότηση του υπουργείου Υγείας για τεσσερισήμιση ώρες ήταν ότι οι οφειλές του υπουργείου προς τη ΔΕΗ ανέρχονται στο ποσό των 3,8 εκατ.ευρώ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωση που εξέδωσε, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και διαβεβαιώνει ότι οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου δεν έχουν οφειλές προς την ηλεκτρική εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση "σχετικά με την ενέργεια της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να διακόψει σήμερα Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κτίριο Αριστοτέλους 17), επικαλούμενη απλήρωτη οφειλή της τάξης των 3.800.000 ευρώ, το ΥΥΚΑ ενημερώνει, ότι από έλεγχο που πραγματοποίησε ο γεν. Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Νικόλαος Πολύζος σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, αποσαφηνίστηκε ότι δεν υπάρχουν χρέη της κεντρικής υπηρεσίας. Ο κ. Πολύζος ζήτησε από τη ΔΕΗ να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που χρωστούν και τι ποσά και να διευθετηθεί άμεσα – αν υπάρχει – οποιαδήποτε οφειλή".

Από την άλλη, οι περίπου 700 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας του κτιρίου επί της Αριστοτέλους 17 προτίμησαν είτε να χαλαρώσουν στα γραφεία τους είτε να βγουν για καφέ και ψώνια στο κέντρο της Αθήνας.

Το κατέβασμα του διακόπτη βεβαίως στο κεντρικό κτίριο είχε άμεση αλληλεπίδραση και στα υπόλοιπα πέντε κτίρια, ιδιόκτητα και μισθωμένα, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, στην οδό Μακεδονίας 8, όπου στεγάζεται το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), στην οδό Βερανζέρου 50, όπου βρίσκεται η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, στην Αριστοτέλους 19 όπου είναι οι Γενικές Διευθύνσεις Προσωπικού, Προμηθειών και Ψυχικής Υγείας, και στην οδό Αχαρνών 22 όπου βρίσκεται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, πλην όμως δεν μπορούσαν να εργαστούν αφού η εργασία τους σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις υπηρεσίες της Αριστοτέλους 17, όπου «χτυπά» η καρδιά του υπουργείου.

Ορισμένοι διευθυντές του κεντρικού κτιρίου φέρεται να είχαν ενημερωθεί αργά το βράδυ της Τρίτης ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε συμβολική διακοπή του ρεύματος στο επταόροφο κτίριο όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων τα γραφεία του υπουργού, των τριών υφυπουργών και των δύο γενικών γραμματέων της υγείας.

Οι υπάλληλοι πάλι το διαπίστωσαν το πρωί της Τετάρτης μόλις «χτυπούσαν» κάρτα προσέλευσης. Ασανσέρ, φως, καλοριφέρ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φαξ όλα βρίσκονταν εκτός λειτουργίας –και όπως τους ενημέρωναν θα παρέμεναν στο… off τουλάχιστον επί τέσσερις ώρες.

Ωστόσο, στο γραφείο του γενικού γραμματέα κ. Νίκου Πολύζου στον 1ο όροφο του κτιρίου σήμανε συναγερμός. Και τούτο διότι ο γενικός υποστήριζε ότι οι λογαριασμοί των κτιρίων στα οποία βρίσκονται διεσπαρμένες οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, όπως και οι συνολικά 1.100 υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας, έχουν εξοφληθεί προς τη ΔΕΗ. Το ποσό των οφειλόμενων λογαριασμών κατά τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ άγγιζε τις 300.000 ευρώ. Τελικά, ο περαιτέρω έλεγχος έδειξε ότι πράγματι δεν υπάρχει χρέος προς τη ΔΕΗ για τα κτίρια του υπουργείου Υγείας, πλην όμως η ΔΕΗ έχει λαμβάνειν περίπου 3 εκατ ευρώ από τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ANT1: «Κατανοώ την κίνηση της διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τη χαρακτηρίζω σωστή, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη και τον αγώνα που δίνει το υπουργείο να τηρεί τις ισορροπίες με τους προμηθευτές, που ενώ τους χρωστάμε μεγάλα ποσά συνεχίζουν να μας προμηθεύουν». Ο κ.Λοβέρδος τόνισε ότι «έτσι όπως είμαστε αυστηροί με το φτωχό, έτσι και εμείς πρέπει να είμαστε εντάξει με το Δημόσιο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου