Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Την έκανα τη μαλακία ~ Κιμάς κλάιν μάιν





Πήγα στο καρφούρι (Carrefour) της γειτονιάς για τα κρασάκια (μποζολέ) της εβδομάδος και μιας και ήταν αργά, αγόρασα μια συσκευασία φρέσκο κιμά χοιρινό.

Τον βάζω σήμερα στην κατσαρόλα και από τη μυρωδιά -που δεν υπήρχε- κατάλαβα ότι έκανα μαλακία φυσικά. Ο κιμάς ήταν...
 γαλλικής προέλευσης.




Αναρωτιέμαι πως ζούνε οι Γάλλοι με τόσο άνοστα προϊόντα (λες και τρως χαρτόνι) και μάλιστα τα τρώνε ωμά (μπιτόκ αλα ρους) ή σενιάν, μισοπνιγμένα στο αίμα.






Το τι μπαχαρικό έριξα μπας και το σώσω δεν λέγεται: Σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό, κύμινο, μπούκοβο, βεγκέτα, ρίγανη, mix για μουσακά, mix για barbeque, mix δικό μου, τοματοπελτέ, λιαστές τομάτες...


Ηθικό δίδαγμα: ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρ ολα αυτα τον εφαγες τον κιμα ομως.....

Ανώνυμος είπε...

Αφού τον πλήρωσε ρε καρντάση...!!!

Κρασοπατήρ είπε...

Ε, σκέτο κρασί δε λέει... Μετά από τόσο μπαχαρικό δεν θα μπορώ να κοιμηθώ από τις καούρες :/

Ανώνυμος είπε...

Τις τελευταίες μέρες, έπεσε στα χέρια μου ένα πακέτο - γεύμα εκστρατείας του γαλλικού στρατού. Είχε μέσα κονσέρβα βοδινό με καρότα, κονσέρβα σολομό, τόνο, κονσέρβα μαλακό τυρί, γαλέτες, μπισκότα, τσάι, γάλα σκόνη, καφέ, ζάχαρη κάτι σαν μαντολάτο, σοκολάτα κι ένα θερμαντικό σετ με προσανάμματα και σπίρτα για να ζεσταίνουν τις κονσέρβες. Τα μόνα που κράτησα ήταν η ζάχαρη, το τσάι και τα προσανάμματα για το τζάκι. Από τα υπόλοιπα δεν τρωγόταν ΤΙΠΟΤΑ.

Κρασοπατήρ είπε...

Φίλε @6:33 τα κονσερβοποιημένα φαγητά του στρατού δεν τρώγονται πουθενά. Τίγκα στα συντηρητικά και τα λιπαρά, μόνο θερμίδες προσφέρουνε στον οργανισμό, για να μην ψοφήσει ο φαντάρος από την πείνα.

Summertime Blues είπε...

χι χι!
καλό βράδυ.

Δημοσίευση σχολίου