Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δανία: Η προκλητική ακροδεξιά πολιτικός που φοροδιαφεύγει


Η Πία Κγερσγκάαρντ, όταν χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως φοροφυγάδες, μάλλον ξεχνά τη δική της φοροδιαφυγή, αφού έχει αποκρύψει από το δανέζικο κράτος την παραθεριστική της κατοικία στη Σαντορίνη!
Εφημερίδες της Δανίας κατηγορούν την ακροδεξιά πολιτικό ότι αγόρασε εξοχικό σπίτι στη Σαντορίνη, πριν από δέκα χρόνια, έναντι ευτελούς τιμήματος:

Μάλιστα, η εφημερίδα Ekstra Bladet σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Αγόρασε με ένα γλειφιτζούρι παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα»!
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Κγερσγκάαρντ αγόρασε έναντι 19.484 ευρώ το εξοχικό, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές τόσο της Ελλάδας όσο και του κόσμου. Η πολιτικός όμως δεν δήλωσε ποτέ στη χώρα της ότι ανακαίνισε την εξοχική κατοικία, ενώ κτηματομεσίτες τονίζουν πως ακόμα και αν το σπίτι βρισκόταν σε κακή κατάσταση, η τιμή του ήταν αδικαιολόγητα χαμηλή. Προσθέτουν δε ότι η τιμή θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη.
Αν τα δημοσιεύματα επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για ένα σπάνιο σκάνδαλο, καθώς η φοροδιαφυγή δεν συνηθίζεται στη Δανία, και μάλιστα από πολιτικούς.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου