Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η Γενιά του Πολυτεχνείου, τα πράσινα και γαλάζια ρουσφέτια... Διέλυσαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ


«Το ελληνικό πολιτικό κομματικό σύστημα από την μεταπολίτευση του 1974 και μετά μετέβαλλε το ελληνικό κράτος σε καθεστώς φαυλοκρατίας αντίστοιχα με εκείνα του 19ου αιώνα. Οι πολιτικοί δεν υπηρετούν τον πολίτη αλλά χρησιμοποιούν το κράτος προς ίδιον όφελος μόνον!

Τα πράσινα και γαλάζια ρουσφέτια διέλυσαν τα πάντα στον κρατικό μηχανισμό ενώ ο συνδικαλισμός χρησιμοποιήθηκε από τα κόμματα ως προπύργιο και προθάλαμος εισόδου στην Βουλή των βολεμένων.

Η γενιά του πολυτεχνείου είναι αυτή που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια και είναι όλοι εκείνοι που διέλυσαν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Η mafia της δήθεν αριστερής διανόησης είναι εκείνη που προσπαθεί να ενοχοποιήσει...
 την ελληνική κοινωνία για τα λάθη τις αρπαχτές τις μίζες και τα σκάνδαλα αυτών που οι ίδιοι πατρονάρουν, σιγοντάρουν στο σημερινό διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα».

Αυτά και άλλα πολλά που προκάλεσαν έντονη αίσθηση σε όλους τους κύκλους της ομογένειας στην Νέα Υόρκη είπε μεταξύ πολλών στην διάλεξη που έδωσε στην Νέα Υόρκη την Τετάρτη στις 16 Νοεμβρίου ο Καθηγητής και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γεώργιος Κοντογιώργης. Απόψεις και θέσεις που αιτιολόγησε ανέλυσε και επιχειρηματολόγησε στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του με φορείς και παράγοντες της ομογένειας, αλλά και επί μια ώρα σχεδόν κατά την διάρκεια της διάλεξης που έδωσε ξεσηκώνοντας το πλήθος των παρευρισκομένων Ελλήνων της Αμερικής σε παρατεταμένο χειροκρότημα με πάθος.

Ο διακεκριμένος καθηγητής ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι με την Ομογένεια των ΗΠΑ των συνδέουν πολλά και αξιόλογα οικογενειακής συναισθηματικής αξίας, λόγω του γεγονότος ότι ο πατέρας του έζησε στις ΗΠΑ ως μετανάστης από το 1889 μέχρι το 1936, ενώ κάλεσε σε διαρκή αφύπνιση, εγρήγορση, επαγρύπνηση αλλά αντίσταση αλλά και αναδιοργάνωση του Ελληνισμού της Αμερικής και των όπου γης Ελλήνων, κατά το πρότυπο του Κοινού των Ελλήνων από τα πρώτα χρόνια της δημοκρατίας στην Ελλάδα μέχρι και τις αντίστοιχες κοινότητες που ανέπτυξαν την προεπαναστατική και μετεπαναστατική δράση πριν και μετά την εθνεγερσία του 1821.

Ο πρώην πρύτανης και επισκέπτης ή τακτικός καθηγητής σήμερα και σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, αναλύοντας τις βαθύτερες αιτίες της σημερινής πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία, απέδωσε τις ευθύνες για το σημερινό κατάντημα στην κάκιστη οργάνωση και δομή του κράτους το οποίο αντί να υπηρετεί τον Έλληνα Πολίτη τον καταδυναστεύει μόνιμα και καθημερινά.

Στην ανάλυση του κ. Κοντογιώργη, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 170 αυστηρά επιλεγμένοι (πανεπιστημιακοί, ιατροί, φοιτητές, δικηγόροι, επιχειρηματίες) με προσωπική πρόσκληση εισόδου και περισσότερα από 100 άτομα που έκαναν εγγραφή κατά την είσοδο και προσέλευση τους στην εκδήλωση, διαχώρισε τα αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης από εκείνα της ελληνικής κρίσης για την οποία προέβλεψε ότι «στο τέλος, αυτού του μακρύ και σκοτεινού τούνελ μετά από αρκετές δεκαετίες η Ελλάδα δεν θα είναι αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Θα είναι αρκετά μικρότερη και πολύ φοβάμαι δυστυχώς κατακερματισμένη».

Προέτρεψε την ομογένεια να αυτό οργανωθεί εσωτερικά με ισχυρούς θεσμούς που θα παραδειγματίζονται από την ιστορία του Ελληνισμού και την κάλεσε να διαδραματίσει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος. Ρόλος που δικαιωματικά της ανήκει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε «μια Ελλάδα που οφείλει να αλλάξει άρδην ρότα και πορεία με τον Λαό για το Λαό»

Ο κ. Κοντογιώργης καταχειροκροτούμενος από ένα κοινό γεμάτο πάθος, ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Ελλάδα, ζέση και αληθινή ζωντάνια, τόνισε αρκετές φορές πως μιλάει ελεύθερα γιατί δεν διεκδικεί ούτε σκοπεύει να διεκδικήσει ποτέ ψήφο. Κοινό το οποίο αποτελούνταν κατά μείζονα λόγο από ένα κοινωνικό μωσαϊκό το οποίο συνέθεταν κυρίως νεαροί φοιτητές, πανεπιστημιακοί ελληνικής καταγωγής ή έλληνες πανεπιστημιακοί πρώτης γενιάς, εκπαιδευτικοί μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης , δάσκαλοι πρωτοβάθμιας, ιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες αλλά και απλοί πολίτες όλων των τάσεων και των ιδεολογικών αποχρώσεων.

Δεν δίστασε να καταγγείλει γνωστά και επώνυμα πολιτικά κέντρα, τα οποία και κατονόμασε που έχουν παρεισφρήσει στην Ελληνική κοινωνία με στόχο να την αποδομήσουν.

Απέδωσε όμως ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή ένωση για την οποία είπε ότι «δεν μπορεί και δεν έχει δικαίωμα να φέρεται έτσι στην Ελλάδα» ενώ τόνισε πως μια από τις βαθύτερες αιτίες της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία είναι το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό-σοβαρότατο όπως χαρακτηριστικά τόνισε - έλλειμμα δημοκρατίας και αντιπροσώπευσης του Λαού στην συμμετοχή των αποφάσεων».

Απευθυνόμενος στο κοινό που είχε συρρεύσει και από τις τρεις πολιτείες (New York, New Jersey, Connecticut αλλά και πολλές περιοχές της περιφέρειας του Queens του Bronx κτλ) παρά την βροχή και την μεγάλη απόσταση στο Brooklyn από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε επίσης στις επί μέρους ευθύνες της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου για τον οποίο ανέφερε ότι «πρέπει να προσαχθεί σε δίκη» ενώ απέδωσε ευθύνες για την σημερινή κατάσταση και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τον οποίο τόνισε ότι «αδρανεί επικίνδυνα».

Από το στόχαστρο του κ. Κοντογιώργη και την οξύτατη κριτική του διακεκριμένου πανεπιστημιακού δεν διέφυγαν ούτε οι αριστεροί κομματικοί και εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί, ενώ επί δεκάλεπτο επικέντρωσε τα φραστικά πυρά του συνολικά στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Κατήγγειλε και καταδίκασε ως φέροντας βαρύτατες ευθύνες για το κατάντημα της Ελλάδος τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή , Κώστα Σημίτη και κυρίως τον Ανδρέα Παπανδρέου ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά άφησε σοβαρές αιχμές πως «αναγκάζετε να συναλλάσσεται και να υποτάσσεται με το ίδιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα μέρος του οποίο αποτελεί και ο ίδιος».

Ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης ήταν προσκεκλημένος του Ελληνικού συλλόγου επιστημόνων Αμερικής , του ειδησεογραφικού πρακτορείου GreekAmericanNewsAgency, που είχε την διεύθυνση οργάνωση και παραγωγή τη όλης διοργάνωσης και του γνωστού ΕλληνοΑμερικανού επιχειρηματία Μιχαήλ Χαλκιά και μεγάλου χορηγού της Εκδήλωσης και ιδιοκτήτη του Grand Prospect Hall του πλέον διάσημου χώρου διοργάνωσης όχι μόνον εκδηλώσεων δεξιώσεων αλλά και χώρου γυρίσματος ταινιών του Hollywood στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Με το τέλος της διάλεξης ακολούθησαν ερωτήματα που ετέθησαν γραπτώς αλλά και προφορικά διά ζώσης κάνοντας την όλη ατμόσφαιρα έντονα ζωηρή σε χρώμα και άρωμα Ελλάδος χωρίς να λείπουν οι εντάσεις και διαξιφισμοί εντός της αίθουσας και μεταξύ των προσκεκλημένων άλλοτε συμφωνώντας με τον ομιλητή και άλλοτε διαφωνώντας ειδικά στο ζήτημα της απενοχοποίησης και ενοχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας για το σημερινό κατάντημα της χώρας στον δημόσιο και κρατικό τομέα.

Ολόκληρη η διάλεξη καθώς και στιγμιότυπα από την συζήτηση που ακολούθησε θα μεταδοθεί video σκοπημένα από το GreekAmericanNewsAgency.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου