Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τώρα & βιβλίο: Ζήσε σαν Έλληνας ~ Απόλαυσε την τζάμπα ζωή


Φθηνή τιμή για φθηνό χιούμορ

Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης η ελληνική κρίση. Μετά το προκλητικό ριάλιτι του βρετανικού Channel 4, Go Greek for a Week, ακόμα μία άκομψη προσέγγιση, εκ γερμανικής πλευράς αυτή τη φορά. Καμία έκπληξη εδώ.

Το βιβλίο με τον γλαφυρό τίτλο...
 «Ζήσε σαν Έλληνας – Απόλαυσε την τζάμπα ζωή – Ο μεγάλος χοντρός ελληνικός τρόπος ζωής» εκδόθηκε από τον έγκυρο, κατά τ’ άλλα, εκδοτικό οίκο Rowohlt.

Ο τίτλος στ’ αγγλικά είναι “Greekfy Your Life – Enjoy Life Free of Charge – Big Fat Greek Living”, ενώ στα γερμανικά είναι ‘’Griechify Your Life”.

Στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου αναλύεται η ''φιλοσοφία'' του βιβλίου-οδηγού τρόπου ζωής:

«Από το Σωκράτη μέχρι το Ζορμπά και μέχρι τον Παπανδρέου οι Έλληνες πάντα ήξεραν τι είναι καλό: να ζεις και να απολαμβάνεις – αλλά όχι απαραίτητα και να πληρώνεις! Πρέπει να καταδικάζουμε αυτή τη σοφία; Αυτό θα ήταν ανόητο. Θα ήταν πολύ πιο διασκεδαστικό να τους αντιγράψουμε! Μπορούμε να μάθουμε από τους Έλληνες! Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Είτε στο γραφείο, είτε στο παρκινγκ, είτε στην αγάπη – οι ‘’Εξελληνισμένοι’’ επωφελούνται, ενώ οι υπόλοιποι βγάζουν τη δουλειά».

Ενδεικτικά, ιδού μία από τις συμβουλές του (βραβευμένου) σατιρικού συγγραφέα:

«Ανοιξε το ταπεράκι σου με το τζατζίκι και θα εξασφαλίσεις μια θέση στο τραμ ολόδική σου – Η μυρωδιά θα απομακρύνει τους άλλους επιβάτες».

Ας σημειωθεί πως το βιβλίο του Dietmar Bittrich κοστίζει μόλις 4,99 ευρώ.

isotimia.gr


2 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

πάλι γίναμε διάσημοι....

Κρασοπατήρ είπε...

Και θα κάνουμε πολλούς πλούσιους. Πλην των εαυτών μας...

Δημοσίευση σχολίου