Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κάνε πλάκα να δώσουνε το Προστασίας του Πολίτη στον Άδωνι



Ολοκληρώθηκε η πρώτη, ενενηντάλεπτης διάρκειας σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ & ΛΑΟΣ, που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη δομή της νέας κυβέρνησης.

Η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επικράτησε πνεύμα συνεννόησης.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα αλλάξουν χέρια τα υπουργεία Eπικρατείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη:

Παραμένουν σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβερδος, Γιάννης Ραγκούσης και Κώστας Σκανδαλίδης.

Η συμμετοχή της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι με μη κοινοβουλευτικά, αλλά κορυφαία, στελέχη τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη.

Επικρατέστερα ονόματα από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι κ. Σταύρος Δήμας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Γιάννης Μουρμούρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να αναλάβουν υπουργικές θέσεις οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης. Εν τω μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ επιθυμούν να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Το συμβούλιο των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε με μια ανακοίνωση η οποία εξομάλυνε τις διαφορές αναμέσα στα δύο μεγάλα κόμματα, σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και τις υπογραφές που ζητούν οι δανειστές μας από τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά στο κείμενο της συμφωνίας.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, έργο της νέα κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 26 Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. Με τη διατύπωση αυτή οι δύο αρχηγοί ξεπέρασαν την άρνηση του κ. Σαμαρά να βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία, όπως ζητούσε η τρόικα.

Επιπλέον δεν προσδιορίζεται στην ανακοίνωση ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, γεγονός που ερμηνεύεται ως άτυπη συμφωνία να διατηρηθεί στη ζωή η νέα κυβέρνηση εως ότου ολοκληρώσει το έργο της.

Παπαδήμος: Ενότητα, συνεννόηση, σύνεση

Το έργο της νέας «μεταβατικής» κυβέρνησης είναι συγκεκριμένο και συνίσταται στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στις πρώτες δηλώσεις του εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Στις 14.00 αύριο Παρασκευή η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι δεν τέθηκαν όροι σε κανένα πολιτικό αρχηγό για να αναλάβει πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι η ημερομηνία κατά την οποία η θητεία της νέας κυβέρνησης λήγει δεν ορίστηκε επακριβώς, ωστόσο «ισχύει το σχετικό πλαίσιο στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί».

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να έχει τεράστια προβλήματα παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και τόνισε ότι οι επιλογές που θα γίνουν στο εξής θα έχουν καθοριστική σημασία.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι παρότι η πορεία δε θα είναι εύκολη, είναι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν, «και θα επιλυθούν με μικρότερο κόστος εάν υπάρχει ενότητα, συννενόηση και σύνεση».

Ο κ. Παπαδήμος πρόσθεσε ακόμα ότι η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας και συντελεστή οικονομικής ευημερίας, και παρά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζονται θα διευκολύνει τη θετική πορεία της οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Παπαδήμος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και την πρόταση που του έκαναν, την οποία και χαρακτήρισε μεγάλη τιμή και ευθύνη.

kerdos.gr

Ενημέρωση: Ιδού η νέα κυβέρνηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου