Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Προκλητική επιστολή για συμβόλαια σε δραχμές!



Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ξενοδόχοι σε Κρήτη και άλλα νησιά όταν διάβασαν επιστολή της εταιρείας τουριστικών πρακτόρων TUI, με την οποία τους ενημερώνει ότι σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος θα πληρωθούν με δραχμές.

Η επιστολή εστάλη από την...
 TUI Σκανδιναβίας σε ξενοδόχους των Χανίων και του Ρεθύμνου, αλλά και σε κάποιους του Ηρακλείου και καλεί τους ίδιους να υπογράψουν πρόσθετη πράξη στα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαιά τους για το 2012, βάσει της οποίας τα ποσά που αναγράφονται θα είναι και σε δραχμές.

Η προκλητική κίνηση της εταιρίας εξόργισε τους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την επιστολή απαράδεκτη. Από πλευράς της η TUI απέσυρε το έντυπο, ενώ για το θέμα είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα, ο Γιώργος Νικητιάδης έστειλε επιστολή προς την TUI, χαρακτηρίζοντας την επιστολή εκτός πραγματικότητας.

 
 
Τράπεζες: Ασκήσεις ετοιμότητας για... δραχμή


«Ασκήσεις ετοιμότητας» για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφής της δραχμής κάνουν ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Wall Street Journal.


Όπως αναφέρει η WSJ, οι τράπεζες ενισχύουν τα hedges τους έναντι της έκθεσής τους στην Ελλάδα και αναθέτουν στα νομικά τους τμήματα να επανεξετάσουν τις δανειακές συμφωνίες με τις ελληνικές εταιρείες.

Παράλληλα, προσπαθούν να καταλάβουν τι θα γινόταν τα δάνειά τους, πολλά από τα οποία είναι σε ευρώ, στην περίπτωση επαναφοράς της δραχμής.

Μεταξύ των ερωτημάτων που καλούνται να απαντήσουν οι τράπεζες, είναι πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα επηρεάσει την αξία των λιανικών και εμπορικών δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα, πως θα επηρεαστούν τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν, καθώς και πως θα επηρεαστεί η έκθεσή τους σε άλλες προβληματικές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

euro2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου