Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Γεώργιος Παπανδρέου ~ Σήμερα παραδίδω τη σκυτάλη





Παραιτείται ο Παπανδρέου - Σχηματίζεται νέα μεταβατική κυβέρνηση - Συναντώνται άμεσα Παπανδρέου - Σαμαράς με τον Παπούλια στις 20:30- Πιθανός νέος πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος






Photobucket

"Παραδίδω σήμερα τη σκυτάλη για να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης". Με αυτές τις λέξεις ο πρωθυπουργός άνοιξε και επισήμως το θέμα της παραίτησής του. Δεν τους είπε ονόματα, σε ότι αφορά στο πρόσωπο του διαδόχου του, αλλά τους ανακοίνωσε πως σε λίγη ώρα θα υπάρξει συνάντηση Παπούλια- Παπανδρέου- Σαμαρά.΄Οπότε "καπνό" θα έχουμε μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα πλαίσιο επτά σημείων το οποίο θα αποτελέσει την πλατφόρμα της συζήτησης με τον κ. Σαμαρά.


Τα σημεία αυτά είναι:

Εκταμίευση της 6ης δόσης

Άμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα.

Κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012 πριν από τις 20 Νοεμβρίου και ψήφιση πριν από τις 31 Δεκεμβρίου.

Πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.

Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στη διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.

Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI).

Εκταμίευση α΄ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ) πριν από το τέλος Φεβρουαρίου 2012.

Από την πλευρά της η Ν.Δ. με ανακοίνωση του κ. Γ. Μιχελάκη αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς θα ανταποκριθεί σε μία πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας για συνάντηση των τριών ανδρών.

Με δηλώσεις η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου είπε πως ο πρωθυπουργός έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε πως τώρα καλείται ο κ. Σαμαράς να κάνει το επόμενο βήμα και επίσήμανε πως αν αυτό δεν γίνει οδηγούμαστε σε εκλογές και ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής.

Αν ληφθούν υπόψη τα όσα έχουν διαμειφθεί σήμερα τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.



Οι εξελίξεις αναμένονται εντός των επομένων ωρών.

Το όνομα του κ. Παπαδήμου ακούγεται εντόνως ως μία ισχυρή πιθανότητα για την θέση του νέου πρωθυπουργού. Σε συνομιλητές του, ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί πρόταση για να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην περίπτωση που το νέο σχήμα δεν θα έχει την στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας.


Συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης

Η συμφωνία επετεύχθη - νέα κυβέρνηση χωρίς Πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου



Νέα επικοινωνία τη Δευτέρα Παπανδρέου - Σαμαρά για το πρόσωπο και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι απο δω και περα τιιιιιιι;;;;;;;;;;

Κρασοπατήρ είπε...

Από εδώ και πέρα φοράμε κράνη

Δημοσίευση σχολίου