Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Δικαστικό κύκλωμα για παραμονή συμβασιούχων σε δήμους;



Σημαντικό θέμα ανέκυψε κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβούλιου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τους 8μηνους συμβασιούχους του δήμου που κατέθεσαν προσφυγές στα δικαστήρια της Αθήνας προκειμένου να έχουν ευνοϊκές αποφάσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για...
 πιθανή ύπαρξη δικαστικού κυκλώματος που με παρέκταση των δικών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξασφαλίζεται η επιστροφή των συμβασιούχων στην εργασία τους, μιας και οι προσφυγές που κατατίθενται σε δικαστήρια της Θεσσαλονίκης απορρίπτονται.

Παρέκταση δόθηκε σε συμβασιούχους με απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη να έχουν επιστρέψει 460 συμβασιούχοι που επιβαρύνουν το δήμο με 7 εκ. ευρώ ετησίως.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται με σκοπό να εξασφαλιστεί ισονομία στη μεταχείριση τους και όχι για κάποιο άλλο λόγο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ήταν υπέρ των εργαζόμενων.
Ο Κώστας Γκιουλέκας επισήμανε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση. Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης τόνισε ότι χρειάζεται αγώνας πολιτικός για την επίλυση του θέματος. Ο Στέλιος Παπαθεμελής υπογράμμισε ότι πέρα από τους αριθμούς υπάρχουν οι άνθρωποι. Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης σημείωσε ότι τα δικαιώματα δεν αποτελούν παραχώρηση καμιάς εξουσίας, ενώ υπέρ της μονιμότητας όλων των συμβασιούχων τάχθηκε ο Μάκης Στέργιου. Ο Χρήστος Μάτης διερωτήθηκε γιατί η διοίκηση έδωσε το δικαίωμα της παρέκτασης για τους προηγούμενους συμβασιούχους

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου