Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τόσο απλά & εύκολα ~ Εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων!


Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Βασικό εργαλείο για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης αποτελεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η φαρμακευτική δαπάνη αναμένεται να αγγίξει το 2011 τα 3,5 δισ. ευρώ, όταν το 2009 είχε φθάσει τα 5,2 δισ. ευρώ!

Τα παραπάνω στοιχεία ανέφερε η γενική γραμματέας...
 του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Αθηνά Δρέττα, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εγκαινίασης της πιλοτικής λειτουργίας των δι-Ευρωπαϊκών ηλεκτρονικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ιατρικών φακέλων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EPSOS.

Σύμφωνα την κυρία Δρέττα, το 40% - 50% του συνόλου των συνταγών των γιατρών εκτελούνται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής υπόψη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση», τόνισε.  (Δηλαδή θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ωφέλεια, όταν όλοι οι γιατροί συνταγογραφούν ηλεκτρονικά!)

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Ν. Πολύζος ανέφερε ότι από το σύνολο των γιατρών των 131 νοσοκομείων έχουν ενταχθεί στο σύστημα 10.000 γιατροί και έχουν πιστοποιηθεί 2.500. Από τα 220 Κέντρα Υγείας της χώρας εντάχθηκαν στο σύστημα 3.000 ιατροί και πιστοποιήθηκαν 2000. Στόχος _ σημείωσε _ είναι η διασύνδεση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα των Νοσοκομείων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου