Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Να αλλάξει άμεσα ο Νόμος! ~ Δεν πάει άλλο


Μπορεί να τους απελαύνουν ή να τους φυλακίζουν, αλλά πάλι… παρόντες είναι κάποιοι αμετανόητοι λαθρομετανάστες αλλοδαποί κακοποιοί!

Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν και πάλι, και μάλιστα με πλαστά έγγραφα, αλλά κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τύχη τους –δεδομένου του νόμου για την μη προφυλάκιση σε περιπτώσεις «μικρών» αδικημάτων- και αν θα συνεχίσουν την… καριέρα τους!:


Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αργοστολίου συνέλαβαν έναν 24χρονο Αλβανό την στιγμή που είχε διαρρήξει ένα αυτοκίνητο και έκλεβε χρήματα και τιμαλφή από το εσωτερικό του. Στο σπίτι του, συνελήφθη ένας 24χρονος ομοεθνής του που είχε διαβατήριο με πλαστή άδεια παραμονής στο όνομά του.

Όπως διαπιστώθηκε, προερχόταν από την παρτίδα αδειών παραμονής που είχε κλαπεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Δεκέμβριο του 2007 και ο νεαρός Αλβανός, που είχε συλληφθεί στο παρελθόν και του είχε επιβληθεί ισόβια απαγόρευση εισόδου στην χώρα, την είχε αγοράσει έναντι 200 ευρώ από την Ομόνοια!

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 22χρονος Ρουμάνος που αποφυλακίστηκε πρόσφατα με περιοριστικούς όρους από τις φυλακές της Λάρισας, συνελήφθη και πάλι όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν να σπρώχνει ένα μοτοποδήλατο χωρίς πινακίδες. Ο νεαρός προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά συνελήφθη και έδωσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας.

Όμως, γρήγορα εξακριβώθηκε ποιος είναι. Το μοτοποδήλατο είχε κλαπεί από έναν 66χρονο στην Στυλίδα και τώρα ερευνάται αν ο δράστης είχε διαπράξει και άλλες κλοπές στην Φθιώτιδα.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 45χρονος Βούλγαρος που έκλεψε το κινητό μιας 40χρονης Ελληνίδας στην Αλεξανδρούπολη. Οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν αμέσως, διαπίστωσαν ότι είχε βεβαρυμμένο παρελθόν σε κλοπές και γι’ αυτό του είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα!


Μόνο για σήμερα:

Από… μπαλκόνι σε μπαλκόνι καταδίωκαν οι αστυνομικοί τους τρεις Αλβανούς που διέρρηξαν το σπίτι ενός 63χρονου στην Κοζάνη και άρπαξαν χρήματα! Τελικά, κατάφεραν να συλλάβουν δυο από αυτούς ηλικίας 35 και 34 χρόνων, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν 740 ευρώ, 10.500 λέκε Αλβανίας, τρία κινητά, ένα συρμάτινο εργαλείο που χρησιμοποιείται για την παραβίαση κλειδαριών και ένας φακός. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ ο συνεργός τους αναζητείται.

Δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν οι τρεις νεαρές γύφτισσες από 20 ως 30 χρόνων, που διέρρηξαν ένα σπίτι στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος στο Αγρίνιο. Οι γείτονες τις αντιλήφθηκαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας τις συνέλαβαν και τις οδήγησαν στον εισαγγελέα Αγρινίου, με εντολή του οποίου… αφέθηκαν ελεύθερες!


Επίθεση με πέτρες εναντίον υπαλλήλων του ΟΤΕ!

Με μια… βροχή από πέτρες υποδέχθηκαν οι οικογένειες των γύφτων από τον καταυλισμό στην περιοχή Καπέϊκα του Αγρινίου, τους υπαλλήλους του ΟΤΕ που επισκέφθηκαν μια αποθήκη του Οργανισμού η οποία γίνεται κάθε τρεις και λίγο στόχος κλοπής!

Οι νεαροί γύφτοι «βομβάρδισαν» κυριολεκτικά τους άτυχους υπαλλήλους που πήγαν να κάνουν καταμέτρηση, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στην αποθήκη και να μην τολμούν να φύγουν! Χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό, για να απεγκλωβιστούν οι τρομοκρατημένοι εργαζόμενοι χωρίς –φυσικά- να ολοκληρώσουν την απογραφή! Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η επίθεση έγινε για να μην διαπιστωθεί ότι το περιεχόμενο της αποθήκης –και ειδικά τα καλώδια χαλκού- έχει λεηλατηθεί!

Μετά τους «κυνηγούς χαλκού και μετάλλων, πληθαίνουν επικίνδυνα και αυτοί της… ξυλείας! Τρεις τόνοι καυσόξυλα έκαναν… «φτερά» από το περιφραγμένο αγρόκτημα ενός 61χρονου από την αγροτική περιοχή «Θριμπερή» στο Πλωμάρι της Λέσβου, ενώ οι "άγνωστοι" δράστες έκλεψαν ακόμη ελαιόδιχτα και διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας περίπου 800 ευρώ.

Σε μια αποθήκη υδραυλικών εισέβαλαν για να κλέψουν διάφορα είδη δύο γύφτοι 22 και 29 χρόνων στο Πεταλίδι του δήμου Μεσσήνης. Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν τον 29χρονο στην Καλαμάτα και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου συνεχίζονται.


Τρεισήμισι μήνες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί για να εξιχνιάσουν την κλοπή εργαλείων αξίας 700 ευρώ που έγινε στις 22 Ιουλίου από τη μάντρα οικοδομικών υλικών ενός 67χρονου στο Ηράκλειο. Οι έρευνες οδήγησαν σε έναν 25χρονο, ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμη και αναζητείται.


Μια τυρόπιτα πρόδωσε τους ληστές του Δικηγορικού Συλλόγου

Μια καλοψημένη... τυρόπιτα οδήγησε τελικά στην σύλληψη των δύο δραστών της ληστείας στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας τον περασμένο Απρίλιο! Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε σχεδόν από τις πρώτες ημέρες την ταυτότητα των ληστών, παρακολουθούσε τα τηλέφωνά τους αλλά τους «επέτρεψε» να προχωρήσουν και σε άλλη ληστρική επιδρομή αφού οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβαινε.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσαν το κύκλωμα των Αλβανών ληστών ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά την ληστεία στον Δικηγορικό Σύλλογο ενώ προχώρησαν και σε «σάρωση» κινητών τηλεφώνων στην οδό Ακαδημίας αλλά και σε σειρά ερευνών σε Ελλάδα και Κύπρο για τα οχήματα της συμμορίας.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 19 Απριλίου όταν οι δύο αλλοδαποί δράστες μπήκαν στο χώρο των ταμείων του Δ. Σ. Α. που βρίσκονται στον 2ο όροφο κτιρίου στην οδό Ακαδημίας 60 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν υπάλληλο χρηματαποστολής και τις υπαλλήλους των ταμείων. Στην συνέχεια αφαίρεσαν πέντε σάκους που περιείχαν 404.493,80 ευρώ. Για τη διαφυγή τους είχαν σταθμεύσει μοτοσικλέτα κοντά στο κτίριο, την οποία είχαν κλέψει το πρωί της ίδιας ημέρας από το Χαλάνδρι. Ωστόσο την εγκατέλειψαν στο σημείο και τελικά τράπηκαν σε φυγή με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους.



Εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις σε εξοχικά στην Καρδίτσα

Τα άδεια, λόγω της εποχής, εξοχικά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας λεηλατούσε ένα «ντουέτο» γύφτων διαρρηκτών που έπεσε στα χέρια της ΟΠΚΕ λίγο μετά την τελευταία απόπειρα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί τρεις διαρρήξεις και η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες.
Οι δύο δράστες ηλικίας 30 και 19 χρόνων έφτασαν με ένα αγροτικό φορτηγάκι στην Οξυά Καρδίτσας και διέρρηξαν την πόρτα της εξοχικής κατοικίας ενός 46χρονου. Πριν καλά- καλά καταφέρουν να εισβάλλουν στο εσωτερικό, όμως, τους αντιλήφθηκε ένας γείτονας που έβαλε τις φωνές και ειδοποίησε την Αστυνομία, τρέποντάς τους σε φυγή.

Το αγροτικό τους εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στον συνοικισμό Μαύρικα και οι δύο νεαροί ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Η προανάκριση αποκάλυψε ότι, από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά, είχαν διαρρήξει άλλες δύο εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή από τις οποίες είχαν κλέψει ρούχα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές αξίας 1.140 ευρώ. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.


Πήγαν να τον σκοτώσουν με αυτοκίνητο επειδή τους τσάκωσε

Aλλοδαποί που έκλεβαν ένα κατάστημα τροφίμων στην Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας με την μέθοδο της απασχόλησης, λίγο έλειψε να σκοτώσουν με το αυτοκίνητό τους τον ιδιοκτήτη που τους είχε αντιληφθεί και τους καταδίωκε!

Οι δύο αλλοδαποί μπήκαν στο κατάστημα στην περιοχή Χάνια, δήθεν για να ψωνίσουν. Όσο, όμως, ο ένας απασχολούσε τον ιδιοκτήτη, ο άλλος… φόρτωνε τις τσέπες και το εσωτερικό του μπουφάν του με τρόφιμα! Ο καταστηματάρχης τον αντιλήφθηκε και απείλησε να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία. Τότε ο δράστης πέταξε στο δάπεδο όσα είχε αρπάξει και μπήκε τρέχοντας σε ένα ΙΧ μαζί με τον συνεργό του.
Ο επιχειρηματίας βγήκε και προσπάθησε να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας, αλλά τότε οι αλλοδαποί πάτησαν γκάζι για να πέσουν πάνω του και σώθηκε μόνο επειδή κατάφερε να πηδήσει στο πλάι και να αποφύγει το επερχόμενο αυτοκίνητο που εξαφανίστηκε!


Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα

Οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και χτυπάνε ανελέητα!

Σήμερα το πρωί στη Νέα Μάκρη άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι 53χρονης Ιταλίδας, επί της λεωφόρου Μαραθώνος, για να τη ληστέψει. Η γυναίκα ωστόσο αντιστάθηκε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο δράστης να την πυροβολήσει και να την τραυματίσει στο πόδι. Ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή, ενώ η 53χρονη μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας για παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ληστεία με θύμα ηλικιωμένο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στον Αγιο Παντελεήμονα, στην οδό Ολυμπίας 8. Την ώρα που έμπαινε στην πολυκατοικία που διαμένει, ο άτυχος ηλικιωμένος δέχθηκε την επίθεση αγνώστου ο οποίος αφού τον τραυμάτισε στο πρόσωπο με συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, του αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην Κυψέλη, στην οδό Ραγκαβή 35, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε σπίτι, όπου διέμενε ζευγάρι Ινδών, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και αφού τους τραυμάτισαν στο κεφάλι με σφυρί, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι παθόντες διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τέλος, σήμερα στις 7 το πρωί, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε αναψυκτήριο στη λεωφόρο Αθηνών 204 στον Κολωνό, απ' όπου άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό καθώς και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, με το οποίο διέφυγαν.

Το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν άλλες δυο ένοπλες ληστείες, σε μίνι μάρκετ στη Γλυφάδα και σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στους Αμπελοκήπους.


Τον έπιασαν με κλεμμένο μηχανάκι και δήλωσε ότι είναι άλλος...

Αστυνομικοί του Α.Τ. Λαμίας, που έκαναν περιπολία, εντόπισαν στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής, ένα άτομο να σπρώχνει ένα μηχανάκι επί της οδού Παπανδρέου στη Λαμία. Οι αστυνομικοί είδαν ότι το μηχανάκι δεν είχε πινακίδες και όταν προσπάθησαν να τον ελέγξουν, ο νεαρός το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν και τον συνέλαβαν.


Όταν ο νεαρός μεταφέρθηκε στο τμήμα, σύμφωνα με το LamiaReport, έδωσε τα στοιχεία του δηλώνοντας ότι δεν είχε επάνω του ταυτότητα. Όπως όμως διαπιστώθηκε στη συνέχεια της έρευνας είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία, αφού ο 22χρονος Ρουμάνος μόλις είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Λάρισας και έπρεπε να δηλώνει παρόν στο Α.Τ. Στυλίδας.

Το μηχανάκι, όπως παραδέχθηκε, το είχε κλέψει από την Στυλίδα δύο ημέρες πριν και αποδόθηκε στο 66χρονο ιδιοκτήτη του.


Αυτόφωρη σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού διαρρήκτη στην περιοχή της Τούμπας

Διέρρηξε δύο διαμερίσματα, ενώ αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να παραβιάσει την πόρτα εισόδου και τρίτης οικίας

Ένοικος πολυκατοικίας που αντιλήφθηκε περιστατικό διάρρηξης γειτονικού διαμερίσματος , ενημέρωσε άμεσα το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί από αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» που έσπευσαν στο υποδεικνυόμενο σημείο, αλλοδαπός, ηλικίας 39 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς, το πρωί της 07-11-2011, διέρρηξε διαμέρισμα 2ου ορόφου στην περιοχή της Τούμπας, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε μικροσυσκευές και διάφορα προσωπικά είδη της ιδιοκτήτριας.

Ο διαρρήκτης αναζητήθηκε από τους ειδοποιηθέντες αστυνομικούς και τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη κοντά στην πόρτα εξόδου για την ταράτσα της πολυκατοικίας.

Εκτός των παραπάνω κλοπιμαίων, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ και αρκετά κοσμήματα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει από άλλο διαμέρισμα στην ίδια περιοχή, το οποίο είχε διαρρήξει λίγες ώρες νωρίτερα.

Ακόμη, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει και τρίτο διαμέρισμα την ίδια ημέρα, τράπηκε όμως άπραγος σε φυγή.

Το σύνολο των κλοπιμαίων επιστράφηκε στους νόμιμους κατόχους τους , ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του για «Διακεκριμένες Κλοπές», θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


2 διαφορετικά περιστατικά με ηρωίνη στη Θεσσαλονίκη

Σύλληψη 29χρονης αλλοδαπής για εισαγωγή στη χώρα μας και διακίνηση ναρκωτικών ποσοτήτων

Η συλληφθείσα εντοπίστηκε και συνελήφθη σε λεωφορείο (με πινακίδες κυκλοφορίας της αλλοδαπής), το οποίο εκτελούσε δρομολόγια από τη Βουλγαρία στη χώρα μας

Τέλος στη δράση 29χρονης αλλοδαπής, η οποία περιελάμβανε την εισαγωγή ναρκωτικών ποσοτήτων από τη Βουλγαρία και τη διακίνησή τους στη χώρας μας, έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (07-11-2011) το απόγευμα, στο 382ο χλμ της Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όταν μετά από σχετικές πληροφορίες και αστυνομικό έλεγχο σε λεωφορείο, διαπιστώθηκε ότι η 29χρονη κατείχε:

Ένα δέμα ηρωίνης, βάρους (125) γραμ.

Ένα δέμα φαιντανύλης, βάρους (230) γραμ. <== 10 φορές πιο ισχυρή από μορφίνη!
Τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές της
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη 43χρονου ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών

Στο διαμέρισμά του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν ναρκωτικές ποσότητες

Συνελήφθη χθες (07-11-2011) το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί Ναρκωτικών».

Προηγήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 43χρονου, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους (124) γραμ.

(109) ναρκωτικά δισκία
Τρία κινητά τηλέφωνα
Μία ζυγαριά ακριβείας
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Νόμου περί όπλων

Συνελήφθησαν χθες (7-11-2011) το πρωί, στις Σάπες Ροδόπης , από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 25, 26 και 28 ετών και ένας 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.


Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αλλοδαποί, βρέθηκαν αρχικά και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι κρότου – αερίου και ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους 31,5 εκατοστών.
Στη συνέχεια, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, βρέθηκε στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος μία (1) πλαστική σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 114,4 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης , ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


Εξιχνίαση υπόθεσης προσβολής συμβόλων του κράτους

Χθες (7-11-2011), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας, εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής συμβόλων του Ελληνικού κράτους, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Λεβαίας Φλώρινας την 2-11-2011.

Συγκεκριμένα, μετά από επισταμένη αστυνομική έρευνα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου αλλοδαπού και ενός 15χρονου ημεδαπού, καθώς τις νυχτερινές ώρες της 2-11-2011, εισήλθαν στο προαύλιο του σχολείου, κατέστρεψαν την Ελληνική σημαία με φωτιά και προκάλεσαν φθορές στο σχολείο.
Οι φερόμενοι ως δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου.


Σύλληψη 38χρονου αλλοδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη

Συνελήφθη, χθες (07/11/2011) το μεσημέρι, στη περιοχή Αμμουδάρα του Δημοτικού Διαμερίσματος Γαζίου του Δήμου Ηρακλείου, από Αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, 38χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Μαρόκου, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, μετά από φραστικό επεισόδιο, ο 38χρονος μαχαίρωσε την σύζυγο του, 28χρονη αλλοδαπή υπηκοότητας Μαρόκου, με κουζινομάχαιρο, στη πλάτη, στο ύψος της θωρακικής χώρας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η 28χρονη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Προανάκριση ενεργείται από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.



Εξαρθρώθηκε σπείρα ατόμων που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην Αργολίδα
 
Εξαρθρώθηκε, σπείρα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου και Άργους Αργολίδας και συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 27 και 23 ετών αντίστοιχα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, χθες (07-11-2011) το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, όπου κατέλαβαν αυτούς να κατέχουν από κοινού ποσότητα κάνναβης βάρους -5- κιλών περίπου, η οποία και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν, έξι (6) κινητά τηλέφωνα και ένα (1) Ι.Χ Επιβατηγό αυτοκίνητο, ως μέσα διευκόλυνσης για τη μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε ο 27χρονος, διαμένει παράνομα στη χώρα καθόσον εκκρεμεί σε βάρος του δικαστική απέλαση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου