Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ & ΝΔ γιατί θέλω κι άλλους λαθροεγκληματίες


Γεωργιανοί ρημάζουν τα σπίτια στο Αγρίνιο

Δεν περνάει μέρα που να μην καταγραφεί τουλάχιστον ένα κρούσμα διάρρηξης στα σπίτια του Αγρινίου και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας «πονοκεφαλιάζουν» στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους δράστες που σύμφωνα με το modus operandi που ακολουθούν, φαίνεται ότι είναι «επαγγελματίες» από την Γεωργία ή την Ρουμανία!:


Οι κακοποιοί είναι τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους, ώστε κάνουν και… διαλλείματα για λίγες στιγμές… καλοπέρασης! Στο τελευταίο από τα διαμερίσματα που χτύπησαν, μάλιστα, πήραν από το ψυγείο ένα αναψυκτικό, το… ήπιαν και άφησαν το κουτί στο σημείο όπου οι οικογένεια έκρυβε τα χρυσαφικά της, τα οποία βέβαια άρπαξαν!

Τα μέλη της σπείρας δρουν πάντα με τον ίδιο τρόπο. Εντοπίζουν διαμερίσματα σε πολυκατοικίες των οποίων οι ένοικοι λείπουν για δουλειά και τα παραβιάζουν μέρα- μεσημέρι, σπάζοντας τους αφαλούς των κλειδαριών, πράγμα που συνηθίζουν οι έμπειροι διαρρήκτες από τις δυο αυτές χώρες. Με τον τρόπο αυτό, έχουν διαρρηχθεί πολλά διαμερίσματα στο Αγρίνιο, αλλά τις τελευταίες δύο ημέρες καταγγέλθηκαν τρία κρούσματα.



Στον εισαγγελέα Αφγανός γιατί σκότωσε τον συγκάτοικό του

Δύο Αφγανοί, ένας 25χρονος και ένας ανήλικος μόλις 17 χρόνων, ξέχασαν εύκολα τα όσα είχαν περάσει μαζί μέχρι να καταλήξουν παράνομα στην Ελλάδα και κάτω από την ίδια στέγη σε ένα σπίτι στην περιοχή «Αλάτσατα» στη Χαλκίδα. Ο άγριος καυγάς που ξέσπασε ανάμεσά τους, άγνωστο για ποιον λόγο, κατέληξε με τον ένα νεκρό –τον ανήλικο- και τον άλλο δολοφόνο!
Οι γείτονες παραξενεύτηκαν από την ξαφνική ησυχία που ακολούθησε τις άγριες φωνές και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν, βρήκαν τον άτυχο 17χρονο νεκρό στο σαλόνι με δυο τραύματα στο στήθος από το κουζινομάχαιρο που βρέθηκε πεσμένο δίπλα του. Η περιγραφή του 25χρονου ομοεθνούς του δόθηκε αμέσως και μέσα σε λίγα λεπτά συνελήφθη και ομολόγησε το έγκλημα. Ο Αφγανός, που διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στην χώρα, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χαλκίδας.


Συννέλαβαν ορδή λαθρομεταναστών εγκληματιών

Σύλληψη δέκα (10) αλλοδαπών για οπλοκατοχή , διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εγκληματική οργάνωση και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων κλοπών.

Συνελήφθησαν χθες (06-11-2011) στο Ηράκλειο δέκα (10) αλλοδαποί ηλικίας 25,16,17,16,17,18,18,20,18 ετών και μία γυναίκα 51 ετών, υπήκοοι Αλβανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου για οπλοκατοχή , διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εγκληματική οργάνωση και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα χθες το πρωί (06-11-2011),σε γενόμενο έλεγχο Αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, στους ανωτέρω αλλοδαπούς, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ένας 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος, στη θέα των αστυνομικών κρύφτηκε για να αποφύγει τον έλεγχο. Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του 25χρόνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεων, διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και μία σιδερογροθιά.

Από την ενεργούμενη προανάκριση και από αναζητήσεις δραστών διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει ομάδα με διακριτούς ρόλους ο καθένας και είχαν διαπράξει από κοινού τέσσερις κλοπές ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις:

Το βράδυ της 06-11-2011 στα γραφεία τοπικής εφημερίδας, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των [30.000] ευρώ κατ’ εκτίμηση ιδιοκτήτη.

Το βράδυ της 06-11-2011 αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στο Ηράκλειο.

Το πρωί της 26-10-2010 αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στο Ηράκλειο

Το βράδυ της 28-10-2011 αφαίρεσαν από κατάστημα μία τηλεόραση.

Κατά την διενέργεια έρευνας στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, πλήθος φωτογραφικών μηχανών, συσκευών κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

51χρονη συλληφθείσα ενώ είχε την υποχρέωση εποπτείας 17χρόνου ανήλικου τέκνου της παρέλειψε να τον παρεμποδίσει από την τέλεση ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Κατασχεθέντα είδη και μοτοσυκλέτες αποδόθηκαν στους παθόντες. Προανάκριση ενεργείται από Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου