Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η ρατσιστική επίθεση της ημέρας + Λαθρο-news today

International σπείρα στην Κρήτη... εναντίον 80χρονης!
Πακιστανός βίασε την Ελληνίδα σύζυγο του φίλου του στη Λάρισα
Βούλγαροι μετέφεραν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθη ο Πακιστανός φονιάς στην Χαλκίδα
Γύφτοι ρήμαξαν πλωτό γερανό στη Ρόδο  
Ληστείες, τραυματισμοί και συλλήψεις σε όλη τη χώρα
Αλβανός μετέφερε με ταξί 9 κιλά χασίς στο Άργος
Ουκρανός τσαντάκιας στη Ρόδο
Τσάκωσαν τους Αλβανούς πριν περάσουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα
Ιρανοί και Βούλγαροι πιάστηκαν με όπιο στην Αθήνα
Αλβανοί τουρίστες με σακ βουαγιάζ γεμάτα «φούντα»!
Κατά εκατοντάδες μπουκάρουν οι Λαθρομετανάστες
Καημένοι Αλβανοί, βγάζουν λεφτά πουλώντας το θάνατο
Αλβανοί στη Λάρισα με τα σύνεργα της δουλειάς: Περίστροφο, στιλέτα κλπ...
Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί στο Ηράκλειο για παράνομη κατακράτηση, εκβίαση, οπλοχρησία, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών...
Αλβανοί ρατσιστές εναντίον Πακιστανών λαθρομεταναστών στη Ρόδο



 
International σπείρα στην Κρήτη ... εναντίον 80χρονης!  

Στα χέρια των αρχών έπεσαν, χθες, στο Καινούριο Χωριό του δήμου Χερσονήσου, τέσσερα άτομα που από κοινού μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης και έκλεψαν χρήματα που βρήκαν.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η 80χρονη γυναίκα, οι δύο γυναίκες μπήκαν στο σπίτι της από την ανασφάλιστη είσοδο και έκλεψαν χρήματα που βρήκαν. Η 80χρονη δεν μπορούσε, ωστόσο, να προσδιορίσει ακριβώς το ποσό. Οι δύο άνδρες της «παρέας» βοηθούσαν στην κλοπή.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες (έναν 27χρονος τσιγγάνος, μια 39χρονη Αλβανίδα, έναν 51χρονο Πακιστανό και μια 34χρονη τσιγγάνα) ενώ στην κατοχή τους 704 ευρώ.



Πακιστανός βίασε την Ελληνίδα σύζυγο του φίλου του στη Λάρισα

Μπροστά στο πάθος, πρόδωσε τη φιλία και την φιλοξενία ένας νεαρός Πακιστανός που εκμεταλλεύτηκε την απουσία ενός ομοεθνούς του και εισέβαλε στο σπίτι του στη Λάρισα όπου βρήκε ολομόναχη την Ελληνίδα σύζυγό του και κατηγορείται ότι την βίασε!

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας, ο 31χρονος αλλοδαπός εκμεταλλεύτηκε την φιλική σχέση που διατηρούσε με την ίδια και με τον σύζυγό της και μπήκε απρόσκλητος στο σπίτι της από την ανασφάλιστη είσοδο αιφνιδιάζοντάς την.
Η Ελληνίδα ήταν μόνη, καθώς ο σύζυγός της έλειπε από το σπίτι την ώρα εκείνη, και δεν κατάφερε να προβάλλει αντίσταση στον Πακιστανό, ο οποίος την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία παρά τη θέλησή της και στην συνέχεια έφυγε σαν… κύριος! Λίγες ώρες αργότερα, όμως, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.



Βούλγαροι μετέφεραν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα

Πλούσια κέρδη από το λαθρεμπόριο τσιγάρων βρέθηκαν πάνω σε έξι αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν την ώρα που μετέφεραν το εμπόρευμά τους για να το «πλασάρουν» σε παζάρια και λαϊκές αγορές στους Σοφάδες της Καρδίτσας.

Τα δύο αυτοκίνητα που κινούνταν το ένα πίσω από το άλλο με τρεις επιβάτες το καθένα, κίνησαν τις υποψίες των ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. που τα σταμάτησαν για έλεγχο. Μέσα στα πορτ μπαγκάζ, βρήκαν κρυμμένα συνολικά 4.001 πακέτα τσιγάρων από διάφορες μάρκες, χωρίς την αυτοκόλλητη ταινία γνησιότητας και φόρου κατανάλωσης.

Οι πέντε Βούλγαροι ηλικίας 31, 27, 27, 26 και 34 χρόνων και μια 29χρονη ομοεθνής τους υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα που έφερε στο φως 2424,72 ευρώ που κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από την πώληση των λαθραίων τσιγάρων, αλλά και 112 λέβα Βουλγαρίας. Όλοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.



Συνελήφθη ο Πακιστανός φονιάς στην Χαλκίδα

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 26χρονου Πακιστανού που είχε σημειωθεί αρχές Αυγούστου στο Μύτικα Χαλκίδας. Ο άτυχος νεαρός είχε βρεθεί σφαγμένος μέσα σε αμπολή και η Αστυνομία έκανε έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου ένας 27χρονος Πακιστανός προσήχθη στην Ασφάλεια Χαλκίδας επειδή ήταν παράνομος στη χώρα και κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ομολόγησε την ανθρωποκτονία, όπως μεταδίδει το egnomi.gr.

Όπως προέκυψε, δράστης και θύμα ήταν συγκάτοικοι. ενώ προσωπικές διαφορές ήταν αυτές που οδήγησαν τον 27χρονο να επιτεθεί με μαχαίρι στον 26χρονο συγκάτοικό του και να τον σκοτώσει, τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου.
Ο φόνος σημειώθηκε στην αυλή του σπιτιού τους και στη συνέχεια ο δράστης με τη βοήθεια ενός ακόμα ομοεθνή του έριξε το πτώμα του 26χρονου στην αμπολή για να εξαφανίσει τα ίχνη της δολοφονίας.
Υπενθυμίζεται ότι κάτοικος της περιοχής είχε δει τυχαία το πτώμα και ενημέρωσε την Αστυνομία.



Γύφτοι ρήμαξαν πλωτό γερανό στη Ρόδο

Στα… παλιά τους τα παπούτσια έγραψαν οι γύφτοι τα πρωτόκολλα έξωσης που τους έχουν παραδοθεί εδώ και πέντε μήνες από τις αρχές της Ρόδου, για να εγκαταλείψουν τον παράνομο οικισμό που έχουν στήσει στο νέο καρνάγιο στην Καρακόνερο λόγω της καταστροφής που προκαλούν στο περιβάλλον. Όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν, αλλά συνεχίζουν τις λεηλασίες «γδύνοντας» τον πλωτό γερανό του καρνάγιου!

Οι υπεύθυνοι του καρνάγιου αντίκρισαν λεηλατημένο το εσωτερικό του γερανού, όπου οι γνωστοί- άγνωστοι δράστες είχαν παραβιάσει τους σφραγισμένους χώρους και είχαν λεηλατήσει τα καλώδια και τα εξαρτήματα προκαλώντας ζημιές οι οποίες ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ!

Οι υποψίες έπεσαν αμέσως στους τσιγγάνους, που συλλέγουν οτιδήποτε μεταλλικό αντικείμενο για να το πουλήσουν αντί 20 σεντς το κιλό, αλλά και τα καλώδια για να πουλήσουν τον χαλκό που περιέχουν αντί 5,5 ευρώ το κιλό!
Η καύση των περιβλημάτων των καλωδίων για να βγει ο χαλκός είναι καθημερινό φαινόμενο στον καταυλισμό και πυκνό μαύρο νέφος καλύπτει ολόκληρη την περιοχή. Σύμφωνα με εκθέσεις επιθεωρητών του υπουργείου Περιβάλλοντος και επιστημόνων του «Δημόκριτου», εκλύονται διοξίνες επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων.

Αυτό ώθησε την Εισαγγελία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο Ρόδου, την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των γύφτων από την περιοχή, κάτι που όμως δεν έγινε γιατί επικαλούνται ότι δεν έχει βρεθεί άλλος τόπος για να εγκατασταθούν!

Και τις σχάρες...

Άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών προκαλεί η δράση «κυνηγών» μετάλλων στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου έκαναν «φτερά» οι… μεταλλικές σχάρες από τα φρεάτια κοντά στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο δρόμο ώσπου να αντικατασταθούν!

Δέκα ημέρες μετά την κλοπή των… σωμάτων θέρμανσης και του λέβητα του πετρελαίου από ένα σπίτι στους Κυνοπιάστες της Κέρκυρας, ο 26χρονος δράστης εντοπίστηκε και ομολόγησε ότι εκείνος άρπαξε τα κλοπιμαία αξίας 3.000 ευρώ. Όμως, αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.



Ληστείες, τραυματισμοί και συλλήψεις σε όλη τη χώρα

Άλλος ένας γέροντας έπεσε θύμα αδίστακτων κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Πύλο της Μεσσηνίας, όπου δρουν ανενόχλητες οι συμμορίες αλλοδαπών και τα κρούσματα των ληστειών αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ο άτυχος 77χρονος δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν οι δυο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι του στην περιοχή Χώρα της Πύλου και τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού. Οι δράστες ερεύνησαν εξονυχιστικά το σπίτι και βρήκαν τις οικονομίες του ηλικιωμένου, τις οποίες άρπαξαν και εξαφανίστηκαν.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι τέσσερις Πακιστανοί ηλικίας 28, 27, 24 και 21 χρόνων, που εισέβαλαν στο σπίτι ενός 20χρονου ομοεθνούς τους στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, τον απείλησαν με μαχαίρι, τον χτύπησαν και του άρπαξαν όσα χρήματα είχε πάνω του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.
Λίγο πριν κλείσει το σούπερ μάρκετ στο Λουτράκι Κορινθίας, δέχθηκε την επίθεση άγνωστων δραστών, που ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή όπλου και άρπαξαν από το ταμείο όλες τις εισπράξεις.
Στη Λάρισα, δύο Αλβανοί ηλικίας 21 και 28 χρόνων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητό τους και βρήκαν ένα αεροβόλο πιστόλι με πέντε πλαστικά σφαιρίδια στο γεμιστήρα, δύο πτυσσόμενα στιλέτα με μήκος λεπίδας έξι εκατοστών, ένα σουγιά, μια σιδερογροθιά, ένα ζευγάρι γάντια και έναν φακό.



Αλβανός μετέφερε με ταξί 9 κιλά χασίς στο Άργος

Περίπου εννέα κιλά χασίς, συνελήφθησαν να μεταφέρουν δύο άτομα σε αγροτική περιοχή του δήμου 'Αργους.

Ειδικότερα, άνδρες της ασφάλειας αξιοποιώντας πληροφορία που είχαν, πραγματοποίησαν έλεγχο στο ταξί που οδηγούσε ο 45χρονος και στο οποίο επέβαινε ο 25χρονος Αλβανός, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κρυμμένες στο πορτμπαγκάζ, εννέα συσκευασίες με χασίς συνολικού βάρους, εννέα κιλών και τριακοσίων εξήντα εννέα γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, κατά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του 25χρονου στο 'Αργος, βρέθηκε και συνελήφθη ένας 21χρονος Αλβανός υπήκοος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ναυπλίου για κατοχή, μεταφορά, απόκρυψη και εμπορία ναρκωτικών.



Ουκρανός τσαντάκιας στη Ρόδο

Συνελήφθη το Σάββατο (12-11-2011) το απόγευμα στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας (1) 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ουκρανίας κατηγορούμενος για κλοπές.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις κλοπών κατά τις οποίες ο 37χρονος:

Την (01-11-2011) αφαίρεσε μια γυναικεία τσάντα η οποία παρείχε προσωπικά αντικείμενα και ένα κινητό τηλέφωνο,

Την (12-11-2011) το μεσημέρι αφαίρεσε από κατάστημα στην Ρόδο ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα παραπάνω κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιουχους.

Επιπλέον στην κατοχή του 37χρονου βρεθήκαν δυο (2) ακόμα κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν και φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου προκειμένου να ερευνηθεί η προέλευση τους.


Τσάκωσαν τους Αλβανούς πριν περάσουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα

Το απόγευμα της Κυριακής, στο Χάνι Δελβινακίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί από την Αλβανία, ηλικίας 45 και 46 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά αυτών με χερσαίο μεταφορικό μέσο και κατοχή με σκοπό την εμπορία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, στο 57ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Κακαβιάς (Χάνι Δελβινακίου) εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ιωαννίνων και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, οι δύο αλλοδαποί να κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα με δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας αλβανικής εταιρείας.



Ιρανοί και Βούλγαροι πιάστηκαν με όπιο στην Αθήνα

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο επιχείρησης ελεγχόμενης μεταφοράς - παράδοσης ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, τις πρωινές ώρες της 13-11-2011 συνελήφθησαν στην Αθήνα, τέσσερις αλλοδαποί, δύο (2) άνδρες υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 35 και 34 ετών και δυο (2) γυναίκες υπήκοοι Ιράν και Βουλγαρίας, ηλικίας 37 και 41 ετών αντίστοιχα, για εισαγωγή ποσότητας οπίου στην χώρα μας.

Ειδικότερα οι ανωτέρω συνελήφθησαν κατά τη στιγμή της παραλαβής ποσότητας οπίου, που είχε εισαχθεί από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας όπου και συνελήφθη η μεταφορέας της. Η ποσότητα που εισήχθη και κατασχέθηκε στην Βουλγαρία ήταν 2 κιλά και από τις Αρχές Βουλγαρίας αφέθη ποσότητα -775- γραμμαρίων, η οποία απεστάλη στη χώρα μας προκειμένου αυτή να παραδοθεί στους τελικούς παραλήπτες στην Αθήνα. Κατά τη στιγμή της παραλαβής της ποσότητας από τους ανωτέρω αλλοδαπούς, σε καφετέρια του κέντρου της Αθήνας, επενέβησαν Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. και τους συνέλαβαν. Κατασχέθηκαν:  Όπιο βάρους -775- γραμμαρίων. Το χρηματικό ποσό των -6.350- ευρώ. Πέντε (5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.



Αλβανοί τουρίστες με σακ βουαγιάζ γεμάτα «φούντα»!


Τους… τουρίστες παρίσταναν οι τέσσερις Αλβανοί που πέρασαν παράνομα τα σύνορα με την πατρίδα τους! Όμως, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων είχαν πληροφορίες ότι τα καρτέλ ναρκωτικών της γειτονικής χώρας προετοίμαζαν την μεταφορά φορτίου με μεγάλη ποσότητα χασίς και ήταν προετοιμασμένοι να τους «υποδεχτούν».


Oι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους ακινητοποίησαν στην εθνική οδό Κακαβιάς – Ιωαννίνων στο ύψος της διασταύρωσης Κτισμάτων και συνέλαβαν τρεις από τους τέσσερις επιβάτες του ηλικίας 23, 22 και 24 χρόνων, ενώ ο τέταρτος πρόλαβε και διέφυγε σε παρακείμενη δασώδη περιοχή.

Μέσα σε δύο ταξιδιωτικούς σάκους που μετέφεραν οι δράστες, βρέθηκαν 28 δέματα με ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους 22 κιλών και 55 γραμμαρίων. Οι τρεις Αλβανοί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.

Ένας άλλος Αλβανός έμπορος ναρκωτικών είχε αναλάβει την διακίνηση κοκαΐνης στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο 44χρονος συνελήφθη με αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών και στην κατοχή του βρέθηκε μία συσκευασία από αλουμινόχαρτο που περιείχε κοκαΐνη βάρους 91γραμμαρίων.

Κάτι λιγότερο από ένα κιλό «φούντας» ετοιμαζόταν να διακινήσει στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς ένας 19χρονος Αλβανός που συνελήφθη στην περιοχή Μανιάκοι. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 915 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.




Κατά εκατοντάδες μπουκάρουν οι Λαθρομετανάστες

Τρύπια τα σύνορα στην είσοδο και ατσαλένια στην έξοδο:

Απετράπη η είσοδος στη Χώρα σε σαράντα δύο (42) περίπου μη νόμιμους μετανάστες

Από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά εκατόν ενενήντα οκτώ (198) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

Συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο (12/13-11-2011), στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων και του Δίλοφου - Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Παλαιστίνης, ηλικίας 20 και 17 ετών και ένας 37χρονος αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Τουρκίας, οι οποίοι προωθούσαν συνολικά στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στα πλαίσια των καθημερινών αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται από ομάδες αστυνομικών, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν:

Προχθές (12-11-2011) το απόγευμα, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων - Έβρου, ο 37χρονος διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο πεζός, λόγω χαμηλής στάθμης, ένα (1) μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Σομαλίας.

Χθες (13-11-2011) το απόγευμα, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων – Έβρου, ο 17χρονος διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους είναι υπήκοοι Σομαλίας και δύο (2) υπήκοοι Παλαιστίνης.

Χθες (13-11-2011) το βράδυ, στην παρέβρια περιοχή του Δίλοφου – Έβρου, ο 20χρονος διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες. Ο ένας (1) από τους διακινούμενους είναι υπήκοος Αφγανιστάν και ο άλλος (2) υπήκοος Παλαιστίνης.

Με την σύλληψη των τριών διακινητών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους σαράντα δύο (42) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά εκατόν ενενήντα οκτώ (198) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.


Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (13-11-2011) το βράδυ, σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Κίνας.

Ειδικότερα, οι παραπάνω αστυνομικοί σε συνεργασία με Φιλανδούς Αξιωματούχους του FRONTEX , μετά από συντονισμένη επιχείρηση και την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο διακινητή, διότι μετέφερε παράνομα, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στην συνέχεια απέκρυψε σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής.



Καημένοι Αλβανοί, βγάζουν λεφτά πουλώντας το θάνατο

Συνελήφθησαν, χθες (13-11-2011) το απόγευμα, στο Χάνι Δελβινακίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ιωαννίνων, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά αυτών με χερσαίο μεταφορικό μέσο και κατοχή με σκοπό την εμπορία.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, στο 57ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Κακαβιάς (Χάνι Δελβινακίου) εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ιωαννίνων και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, οι δύο αλλοδαποί να κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα με δύο (2) Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας A λβανικής εταιρείας.

Σε έλεγχο των αστυνομικών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην καμπίνα του οδηγού του πρώτου φορτηγού δέκα (10) δέματα με κάνναβη βάρους (11.060) γραμμαρίων.
Στην καμπίνα του οδηγού του δεύτερου φορτηγού δέκα (10) δέματα με κάνναβη βάρους (11.015) γραμμαρίων.



Αλβανοί στη Λάρισα με τα σύνεργα της δουλειάς: Περίστροφο, στιλέτα κλπ...

Συνελήφθησαν, χθες (12-11-2011) το βράδυ, στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 28 ετών αντίστοιχα, για παράνομη κατοχή όπλων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα (1) αεροβόλο πιστόλι ( REPLICA ) με πέντε (5) πλαστικά σφαιρίδια στο γεμιστήρα,
δύο (2) πτυσσόμενα στιλέτα με μήκος λεπίδας 6 εκατοστών το καθένα,
ένας (1) σουγιάς με μήκος λεπίδας 5 εκατοστών,
μία (1) σιδερογροθιά,
ένα (1) ζευγάρι γάντια και
ένας (1) φακός.
Επιπλέον, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί.



Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί στο Ηράκλειο για παράνομη κατακράτηση, εκβίαση, οπλοχρησία, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών...


Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο, πέντε (5) αλλοδαποί, εκ των οποίων τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Παλαιστίνης, ηλικίας 34, 47, 21, 27 και 27 ετών αντίστοιχα, που κατακρατούσαν δύο (2) άλλους αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, και τους απαιτούσαν εξαναγκαστικά χρήματα για να τους απελευθερώσουν. Αναζητούνται, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, και άλλοι τρεις (3) αλλοδαποί.


Οι πέντε (5) συλληφθέντες κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης, της οπλοχρησίας, καθώς και της κατοχής ναρκωτικών που βρέθηκαν επάνω τους.

Τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που εντόπισαν τους δύο (2) αρχικά συλληφθέντες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία δυο νεαρών αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν ηλικίας 25 και 22 ετών, την προηγούμενη Τρίτη, (08-11-2011) το πρωί, τους προσέγγισε ο 21χρονος συλληφθείς και με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, τους έπεισε να τον ακολουθήσουν από την κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο. Εκεί, μαζί με τον 34χρονο και τον 47χρονο συλληφθέντα, αλλά και τρεις ακόμα άγνωστους δράστες που αναζητούνται, τους κατακράτησαν χωρίς την θέληση τους.

Κατά το χρόνο της παράνομης κατακράτησής τους, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες τους χτυπούσαν, ενώ με την απειλή όπλου προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τον 25χρονο αλλοδαπό να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Προχθές (11-11-2011) το μεσημέρι, κατά τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο κράτησης, οι δύο (2) απαγόμενοι, κατάφεραν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που άμεσα μετέβησαν στο σημείο εντόπισαν τους δύο (2) υπηκόους Συρίας (34χρονο και 47χρονο) και τους συνέλαβαν.

Από τις ευρύτερες αστυνομικές αναζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της εξελικτικής πορείας της έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν στις οικίες τους και οι υπόλοιποι τρεις (3) αλλοδαποί (21χρονος,, 27χρονος, 27χρονος) οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των δύο (2) Σύριων (34χρονου και 27χρονου) από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν:

Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα απορριμμάτων με βάρος επτακοσίων τριάντα τεσσάρων ( 734) γραμμαρίων περίπου, Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα βάρους εξήντα οκτώ (68) γραμμαρίων περίπου και μία λειτουργική ζυγαριά, καθώς και

Δύο (2) νάιλον συσκευασίες μικροποσότητας ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Επίσης, στην κατοχή του 27χρονου συλληφθέντα, υπηκόου Παλαιστίνης, βρέθηκε ένα πακέτο καπνού το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβης βάρους είκοσι εννέα ( 29) γραμμαρίων περίπου.



Αλβανοί ρατσιστές εναντίον Πακιστανών λαθρομεταναστών στη Ρόδο


Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και αναζητούνται άλλοι δυο ομοεθνείς του για επικίνδυνη σωματική βλάβη στην Ρόδο


Συνελήφθη, χθες (13-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες στην Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου, ένας 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη διαμονή. Αναζητούνται ακόμη δυο ομοεθνείς συνεργοί του.

Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες στο Φιλαράκι Ρόδου, ο 27χρονος, ο οποίος διαμένει παράνομα στην Χώρα, μαζί με δυο ομοεθνείς του πήγαν σε οικία που διέμεναν δυο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 31 και 34 ετών αντίστοιχα και για άγνωστο λόγο επιτέθηκαν με χρήση σιδερολοστου στους Πακιστανούς.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκε στο κεφάλι ο 34χρονος, ενώ ο 31χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει πήδησε από ύψος 6 μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του πόδι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου