Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη αποδείξεις γιοκ ~ 100% Επιτυχία‏



Ακόμη και σήμερα που κοντεύει να βουλιάξει η χώρα, μερικοί ΔΕΝ έχουνε ακόμη αντιληφθεί ότι με κουτοπονηριές δεν κερδίζουνε αλλά εν τέλει χάνουνε.

Πήγα πριν σε 4 διαφορετικά καταστήματα στο κέντρο, αγόρασα και διαπίστωσα 100% επιτυχία στο μέτρο της μη έκδοσης αποδείξεων.:


Αρχικά πέρασα από το μπακάλικο για καπνιστά λουκάνικα. ~ 8 Ευρουλάκια το κιλό, στο ταμείο τα χώνει μέσα στη σακούλα, πληρώνω, δίνει ρέστα και περιμένω...

Με κοιτά τον κοιτώ, με κοιτά τον κοιτώ, λέω μάστορα μήπως ξέχασες κάτι; Α, ναι αγόρι μου, απόδειξη (8 -13% =1 ευρώ)

Δεύτερο κατάστημα απέναντι στην κάβα. ~ 1 Λίτρο τσίπουρο 8,5 ευρουλάκια. Τα ίδια με πριν, απόδειξη γιοκ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΑ για να την βγάλει ( 8,5 -23% =2 ευρώ)

Στον φούρνο της γειτονιάς για ψωμί 1,2 ευρώ ~ Καλά αυτοί δεν κόβουνε ποτέ απόδειξη (από χιλιάδες κομμάτια που πουλάνε κάθε μέρα, κάντε έναν υπολογισμό του τι βγάζουνε).

Τέλος στο ψητοπωλείο για δύο πιτόγυρους με σαλάτα 5,6 ευρώ, πληρώνω και... ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ προκαλούνε τα κουμπάκια της ταμειακής, δεν τα ακουμπά ΚΑΝΕΙΣ ~ (5,6 -23% =1,3 ευρώ)

4,5 ευρώ που πλήρωσα σήμερα για ΦΠΑ, ελπίζω να φτάσουνε τελικά στο κράτος και να μην παρακρατηθούν από τους καταστηματάρχες.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πελάτες πριν από εμένα ΔΕΝ ζητούσανε την απόδειξη, επειδή προφανώς είναι LARGE τύποι...

*Υπόψιν ότι χωρίς απόδειξη, ο πελάτης χαρίζει στον μαγαζάτορα τον ΦΠΑ που είναι ενσωματωμένος στην τιμή των προϊόντων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην μεταφέρουμε τις ευθύνες του κράτους στους πολίτες, δεν είναι δική μου υποχρέωση να ελέγξω την νομιμότητα και συμμόρφωση μιας επιχείρησης.

Ανώνυμος είπε...

Τα μικρα μαγαζια δεν βαζουν το φπα στη τιμη ,τουλαχιστον οχι ολο για να μπορουν να ειναι ανταγωνιστικοι και να πουλανε κατι μπας και κρατηθουν μεσα στη κριση.

Δημοσίευση σχολίου