Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα μπορεί ~ 11+1 τρόποι για να ξεφύγουμε από την κρίση (1ο Μέρος - Βίντεο)


Τεκίλα από την Αμοργό, πούρα από τη Λάρισα, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, γάλα γαϊδούρας, ιπποφαές, τηγανέλαιο για καύσιμο, ρεύμα από την τέντα...

Υπάρχει μια χώρα που οι άνθρωποί της είναι άνθρωποι με φαντασία και γνώσεις. Με όπλο τους την επιμονή και το μεράκι καταφέρνουν να ξεπερνούν τις τρικλοποδιές που η ίδια τους βάζει και να μεταμορφώνουν τα όνειρα και την τρέλα τους, σε επιστημονικά επιτεύγματα και καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις. Όπως όλοι, πλήττονται από την οικονομική κρίση, αλλά δεν φοβούνται... και αυτό γιατί έχουν να προτάξουν το παράδειγμά τους ως τρόπο αντιμετώπισής της.:



Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα σας καλεί σε ένα δίωρο ταξίδι, που θα μεταδοθεί σε δύο μέρη, για να γνωρίσετε αυτή τη χώρα που φαντάζει τόσο μακρινή και άγνωστη.Ταξιδέψτε μαζί μας στην Ελλάδα! Στην Ελλάδα που μπορεί!

Από τα διβάρια της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου στις πιο διάσημες κουζίνες. Το αυγοτάραχο Τρικαλινός,κάνει γνωστή την ελληνική παράδοση στα πέρατα του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο που ο Φεράν Αντριά, ο πιο διάσημος σεφ, το κατατάσσει στα 30 πιο εκλεκτά και υγιεινά τρόφιμα του κόσμου!

Ο δαιμόνιος Αντώνης Βεκρής, διαβάζει ότι η μεξικάνικη τεκίλα παράγεται από κάκτους. Κάκτοι είναι και οι φραγκοσυκιές που φύονται παντού στο νησί του, την Αμοργό. Κλείνεται στο κουζινάκι του και δεν βγαίνει από εκεί μέχρι να φτιάξει την τεκίλα απ’το Αιγαίο!

Όταν το 2000 ο Γιάννης Τσούτσος, ως δήμαρχος Δομένικου, ενός μικρού χωριού λίγο έξω από τη Λάρισα, προτείνει στους συγχωριανούς του να φτιάξουν πούρα, εκείνοι τον αντιμετωπίζουν ως τρελό. Σήμερα τα πούρα Δομένικου θυμίζουν κάτι από Αβάνα.

Η Στέλλα Μπεζεργιάννη και η επιστημονική της ομάδα δεν ήταν σύμφωνοι ποτέ με ένα από τα εθνικά μας σπορ,τη σπατάλη. Αποφασίζουν λοιπόν από το άχρηστο τηγανέλαιο, να παράξουν πετρέλαιο!

Το να φορτίζουμε το κινητό μας από τα ρούχα μας και να ηλεκτροδοτούμε το σπίτι μας ανοίγοντας απλά την τέντα μας, δεν είναι εικόνα από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο καθηγητής φυσικής του ΑΠΘ Στέργιος Λογοθετίδης και η ομάδα του παρουσιάζουν τα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά που θα αλλάξουν τη ζωή μας.

Μυστικές συνταγές ομορφιάς και υγείας από την αρχαιότητα.

Η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας για να διατηρήσει την ομορφιά της, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος τάιζε τον Βουκεφάλα ιπποφαές για να τον διατηρήσει υγιή. Σήμερα η καινοτόμος κτηνοτροφία και γεωργία διατηρεί ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο σχοινί για κρεμάλες πού το βγάζουνε;

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΣ?

Δημοσίευση σχολίου