Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Καραγκιοζιλίκια στην Βόρειο Κορέα για το θάνατο του παρανοϊκού Κιμ Γιονγκ Ιλ (Βίντεο)


Η μπουγελόφατσα στη διπλανή φωτό είναι ο τριτότοκος υιός του εκλιπόντος και ο διάδοχός του στο κομμουνιστικό τσίρκο της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνόδευε συχνά τον πατέρα του σε ταξίδια ανά τη χώρα τον τελευταίο χρόνο. Θεωρείται αμείλικτος σαν τον παππού του.
Έγινε αιφνιδιαστικά στρατηγός 4 αστέρων και διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, πριν από λίγο καιρό, όταν σύμφωνα με φήμες,...
 ο πατέρας του υπέστη εγκεφαλικό. «Ο Βασιλιάς του Αυγερινού», όπως τον αποκαλούσε η μητέρα του, καλείται τώρα να αναλάβει την ηγεσία της διπλωματικά απομονωμένης χώρας του.

Το KCNA χαρακτήρισε τον γιο του Κιμ Γιονγκ- Ουν «μεγάλο διάδοχο του επαναστατικού σκοπού του 'Τζούχε' και διαπρεπή ηγέτη του κόμματός μας, του στρατού και του λαού» -στην πρώτη τέτοια αναφορά στο πρόσωπο του νεότερου γιου του εκλιπόντος ηγέτη που προοριζόταν για διάδοχός του.


Το κομμουνιστικό καθεστώς κάλεσε τον βορειοκορεατικό λαό να στηρίξει και να παραμείνει πιστός στον Κιμ Γιονγκ-Ουν.


Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα που "κληρονόμησε" από τον πατέρα του, το 1994. Κράτησε έναν ολόκληρο λαό στην απομόνωση και στην ανέχεια. Εμπνεύστηκε φαραωνικά σχέδια την ίδια στιγμή που Βορειοκορεάτες πέθαιναν στην κυριολεξία από την πείνα. Τα θύματα του λιμού που χτύπησε τη χώρα, λίγο καιρό μετά την άνοδό του στην εξουσία, υπολογίζονται σε δύο εκατομμύρια.

Οι πληροφορίες για τη ζωή του Κιμ ήταν αυστηρά ελεγχόμενες, αλλά ήταν γνωστό ότι είχε προβλήματα υγείας από το 2008, όταν υπέστη εγκεφαλικό.

Έκτοτε, υπήρχε έντονη φημολογία ως προς το πρόσωπο που θα τον διαδεχόταν. Το ερώτημα φαίνεται να απαντήθηκε όταν ο Κιμ διόρισε τον τρίτο και νεότερο γιο του Κιμ Γιονγκ-Ουν σε ανώτατα αξιώματα στο συνέδριο του κυβερνώντος Κορεατικού Κόμματος των Εργατών, τον Σεπτέμβριο του 2010.

Τα αξιώματα ήταν παρεμφερή με εκείνα που ο εκλιπών Κιμ είχε αναλάβει προτού διαδεχτεί τον πατέρα του το 1994.

Ο πατέρας του, «Μέγας Ηγέτης» και «Αιώνιος Πρόεδρος» Κιμ Ιλ-Σουνγκ, επίσης πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ ανακοίνωσε με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια μια μαυροφορεμένη παρουσιάστρια ειδήσεων από την κρατική τηλεόραση.

Για τον διάδοχό του ελάχιστες πληροφορίες είναι γνωστές, γιατί η συζήτηση σχετικά με την οικογένεια του Κιμ Γιονγκ-Ιλ θεωρείται ταμπού στη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν φέρεται ότι είναι σχεδόν 30.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ, ο στρατός της Νότιας Κορέας τέθηκε σήμερα σε συναγερμό. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού μετέδωσε ότι ο βορειοκορεατικός στρατός έχει εντείνει την δραστηριότητά του κατά μήκος των κοινών τους συνόρων. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στην κορεατική μεθόριο ενισχύθηκαν από τις νοτιοκορεατικές και τις αμερικανικές δυνάμεις.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο Κορέες τυπικά παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση μετά τον Πόλεμο της Κορέας (1950-53) που έληξε με κατάπαυση του πυρός αντί με ειρηνευτική συμφωνία.

Μάλιστα, επιδεινώθηκαν με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, αλλά και μετά τον βομβαρδισμό τον Νοέμβριο του 2010 ενός νοτιοκορεατικού νησιού και την βύθιση νοτιοκορεατικής φρεγάτας τον Μάρτιο του 2010, την οποία η Σεούλ καταλογίζει στην Πιονγκγιάνγκ αλλά εκείνη το διαψεύδει.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ χαρακτηρίστηκε εγκληματικός εγκέφαλος φονικών επιθέσεων, ήταν κωμικός ως οικοδεσπότης, διακωμωδήθηκε από ταινίες του Χόλιγουντ, ενώ η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου τον χαρακτήρισε ηγέτη «τυραννικής στρατιωτικής βάσης» . Έγινε διάσημος για την περίεργη κόμμωσή του και τα παπούτσια-πλατφόρμες.


Οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας υποστηρίζουν ότι ο Κιμ διέταξε τη βομβιστική επίθεση της Ρανγκούν το 1983, με στόχο τον πρόεδρο της νότιας Κορέας Τσουν Ντου-χουάν που επισκεπτόταν τη Βιρμανία, κατά την οποία σκοτώθηκαν 17 ανώτατοι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι, καθώς και την κατάρριψη ενός αεροσκάφους της Korean Air το 1987 που προκάλεσε τον θάνατο 115 ανθρώπων.

Επίσης θεωρείται ύποπτος ότι είχε σχεδιάσει την απαγωγή Ιαπώνων ζητώντας λύτρα, ότι έκανε εμπόριο ναρκωτικών μέσω των πρεσβειών της Βόρειας Κορέας και ότι είχε μετατρέψει τη χώρα σε μεγάλο παραγωγό πλαστών νομισμάτων.




Εθεωρείτο λάτρης των γυναικών και πότης, σύμφωνα με ανθρώπους του στενού του κύκλου που αργότερα εγκατέλειψαν τη χώρα. Φλέρταρε Ρωσίδες χορεύτριες και είχε συγκεντρώσει στην προσωπική του κάβα με κρασιά περισσότερα από 10.000 μπουκάλια τα οποία κατανάλωνε μαζί με τεράστιες ποσότητες από αστακούς και κονιάκ.




Διέθετε μία σειρά από τίτλους στη Βόρεια Κορέα, πλην εκείνου του προέδρου. Ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ είχε λάβει μετά θάνατον τον τίτλο του ισόβιου προέδρου, ενώ ανάμεσα στους πιο σημαντικούς τίτλους που κατείχε ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ήταν εκείνοι του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας- του πραγματικού κέντρου εξουσίας της χώρας- και του Ανώτατου Διοικητή του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού.





1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα, όμως, που άφησε και γυιό πίσω του ο τύπος!

Δημοσίευση σχολίου