Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα επί... πληρωμή!


Δείτε εδώ το περσινό ρεπορτάζ του Krasoblog για το τι θα δείτε στο χριστουγεννιάτικο πάρκο στη ΔΕΘ

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι θελήσουν να επισκεφτούν με τα παιδάκια τους την Αριστοτέλους για να πάρουν... άρωμα Χριστουγέννων. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν δεκάδες πολίτες που επισημαίνουν ότι μόνο για μία βόλτα στο καρουσέλ που τοποθετήθηκε εδώ και μέρες στην πλατεία πρέπει να πληρώσουν...
 δύο ευρώ για κάθε παιδάκι.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε φέτος στην παραχώρηση του άξονα της Αριστοτέλους από το άγαλμα του Βενιζέλου έως τη λεωφόρο Νίκης, κατόπιν συμφωνίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το επιμελητήριο συνεργάστηκε με κοινοπραξία εταιριών (Helexpo και Attract Productions), η οποία και θα μετατρέψει την Αριστοτέλους σε χριστουγεννιάτικο πάρκο. Ετσι έχουν ήδη τοποθετηθεί τα παιχνίδια, όπως το καρουσέλ, το τρενάκι, τα παγοδρόμια και η ρόδα, τα οποία θα λειτουργούν έναντι αντιτίμου.

«Ολα τα προηγούμενα χρόνια πηγαίναμε τα παιδιά μας στην πλατεία Αριστοτέλους και καταλάβαιναν Χριστούγεννα με το δέντρο, το καραβάκι και τη φάτνη, χωρίς αυτή η επίσκεψη να μας κοστίζει χρυσάφι. Φέτος, ούτε στην Αριστοτέλους δεν μπορούμε να πάμε. Μόνο για το καρουσέλ θέλουμε δύο ευρώ τη μία φορά. Πώς να αρνηθείς στο παιδί που θέλει να ανέβει; Πώς να εξηγήσεις ότι δεν σου περισσεύουν έστω και δύο ευρώ;», τονίζουν χαρακτηριστικά οι πολίτες. Ανάλογο χριστουγεννιάτικο πάρκο λειτούργησε πέρυσι και λειτουργεί φέτος και μέσα στους χώρους της ΔΕΘ.


Τι κερδίζει ο δήμος;

«Φέτος η πόλη θα είναι πιο μίζερη από κάθε άλλη φορά και όχι λόγω οικονομικής κρίσης. Σίγουρα το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν προστάζει να παροτρύνουμε τον κόσμο στην κατανάλωση. Ολα τα προηγούμενα χρόνια στολίζαμε το δέντρο, τη φάτνη και το καράβι για να γιορτάσουμε Χριστούγεννα. Ο δήμος φέτος ήθελε παγοδρόμιο Στοκχόλμης, καρουσέλ της Μπριζ και της Αμβέρσας και ρόδα του Λονδίνου, φυσικά έναντι αντιτίμου», σχολίασε μιλώντας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης. «Γιατί ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν φρόντισε εγκαίρως να συντηρήσει και να αξιοποιήσει τον υπάρχοντα εορταστικό διάκοσμο που έχει στις αποθήκες του και να στολίσει όλες τις περιοχές του δήμου; Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ορθώς και νόμιμα πήρε την πρωτοβουλία και κινήθηκε για το καλό της πόλης, μήπως όμως έπρεπε αυτό να το κάνει ο δήμος; Τι κερδίζει ο δήμος από αυτή τη συνεργασία; Πόσο θα του κοστίσει το ρεύμα που θα πληρώσει; Πώς αποφάσισε η διοίκηση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, χωρίς να έχει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου;», διερωτήθηκε.

«Δεχτήκαμε μία πρόταση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, για να αναλάβει το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Ο δήμος θα πληρώσει το ρεύμα, που μπορεί να ανέλθει σε 10.000 ευρώ, αλλά δε θα δώσει δραχμή για να στολίσει την Αριστοτέλους, το δημαρχείο αλλά και την Αγίας Σοφίας», απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


Ετοιμο ώς την Πέμπτη

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο είχε ένα και μόνο στόχο: να δημιουργήσει ένα θεσμό στη Θεσσαλονίκη κάθε Χριστούγεννα για να προσελκύσει επισκέπτες. Ακούω και εγώ ορισμένα παράπονα, αλλά ο κόσμος δεν έχει δει το σχέδιο ολοκληρωμένο. Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν τοποθετηθεί μία συστάδα δέντρων στην πλευρά του ''Ηλέκτρα Πάλας'', ένα δέντρο με φωτεινά αστέρια στη θάλασσα, σπιτάκια που θα δοθούν αφιλοκερδώς σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σταντ με ξυλοπόδαρους, μουσικές σκηνές κ.ά. Για όλα αυτά, ο κόσμος δε θα πληρώνει», τονίζει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Νικολόπουλος.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ ~ Agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου