Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πολλά ουίσκια... ~ Πως παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται το Jack Daniel's (Βίντεο)


Εκπομπή του National Geographic με υπερ-εργοστάσια ανά τον πλανήτη.

Ακολουθούμε την πορεία του διάσημου ουίσκι που παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη μικρή πόλη Λίντσμπεργκ του Τενεσί, από τις καλλιέργειες δημητριακών μέχρι τις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης:

Η Ρωμαϊκή Δωδεκάεδρος ~ Το μυστηριώδες αντικείμενο που "τρελαίνει" τους αρχαιολόγους + Φωτό


Ηταν παιχνίδι; Η μήπως ήταν ένα μαγικό αντικείμενο; Ηταν όργανο θεραπείας ή... βασανιστηρίων; Η «Ρωμαϊκή δωδεκάεδρος», όπως ονομάζεται από τους αρχαιολόγους αυτό το αντικείμενο, λόγω των δώδεκα πλευρών του, παραμένει ένα μυστήριο παρά τις προσπάθειες για την ερμηνεία του.

Κατασκευασμένα από χαλκό ή πέτρα και με μέγεθος που κυμαίνεται από 4 έως 11 εκατοστά αυτά τα αντικείμενα φέρνουν τους αρχαιολόγους σε αμηχανία τέτοια, ώστε να μην διακινδυνεύουν καμία απάντηση. Αντίθετα...

Εδέσματα και συνταγές των Αρχαίων Ελλήνων

Στα γεύματα και στα δείπνα τα τραπέζια ήταν γεμάτα με ψωμί, με κρέατα και χορταρικά, κι ακόμη με ελιές, πίτες, γλυκίσματα και φρούτα. Φυσικά και με άφθονο κρασί.

Από τα όσπρια, γνωστά στους αρχαίους ήταν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια (που τα προτιμούσανε ψημένα), τα μπιζέλια και τα κουκιά, που τα 'τρωγαν, συνήθως, σε πουρέ (έτνος).

Για το έτνος, δηλαδή τη σημερινή φάβα, ξετρελαινόταν ο Ηρακλής, και ο Αριστοφάνης δεν χάνει την ευκαιρία να τον σατιρίσει:

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Συνάντησα κι ευτυχισμένους μαστόρους ~ Τα ξυστά στο Πυργί της Χίου (Βίντεο)


Το ενδέκατο επεισόδιο της σειράς.

Το πηρούνι, οι μάστορες Ηλίας Κλεισάς και Γιώργος Ζερβούδης δεν το 'χουν για να τρώνε, μα για να χαράσσουν τον ασβέστη στις προσόψεις των σπιτιών και απο κάτω να σχηματίζουν τα μαύρα τρίγωνα, τους ρόμβους, τους κύκλους και τα άνθη,...

Ψηφίστηκε με 155 ψήφους το Μεσοπρόθεσμο

Με 155 ψήφους υπερ ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο από την ελληνική Βουλή και...

Ρατσιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη ~ Έβαλε σακούλα στο κεφάλι μιας γυναίκας και τη λήστεψε




Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 40χρονος δράστης από...

Το έφαγε και η Κανέλλη το γιαουρτάκι της... (Βίντεο) + Προπηλακισμός του master της κωλοτούμπας Αθανασιάδη




Επίθεση από ομάδα...

Το πλοίο για τη Γάζα... θα πάει Κύπρο τελικά;


Σαμποτάζ στην προπέλα ενός πλοίου, θα του δώσει κατεύθυνση στην κατεχόμενη από τους τούρκους Βόρειο Κύπρο...

Έκοψαν τις προπέλες σε ένα από τα πλοία του στολίσκου για τη Γάζα.  

Σαμποτάζ σε ένα από τα πλοία του στολίσκου «Ένα καράβι για τη Γάζα» καταγγέλλουν τα μέλη της οργάνωσης και το αποδίδουν σε μυστικές υπηρεσίες:

Ιδιώτες εισπράκτορες θα μαζεύουν τους φόρους

 

Την «πόρτα» του υπουργείου Οικονομικών στις ελεγκτικές εταιρίες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία, ανοίγει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της είσπραξης των φόρων και σε δεύτερο χρόνο να διευρύνει τη φορολογική βάση.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρεται να είπε χθες στη Βουλή ότι η είσπραξη των φόρων θα γίνεται από εξωτερική πηγή (outsourcing):

10 απλά αλλά θαυματουργά φυσικά καθαριστικά


10 απροσδόκητα φυσικά καθαριστικά που υπάρχουν στην κουζίνα και το μικρό οικιακό μας φαρμακείο.

Η φύση έχει μια λύση για όλα τελικά. Οι παρακάτω δέκα απλές προτάσεις του αμερικανικού περιοδικού REAL SIMPLE, κάνουν την ζωή μας ευκολότερη κάθε μέρα και μας θυμίζουν τις θαυματουργές συνταγές της γιαγιάς που έχει την λύση σε κάθε πρόβλημα. Επίμονοι λεκέδες, θαμπά χρώματα, μαυρισμένα σκεύη και βρώμικος νεροχύτης. Μην ανησυχείτε για όλα υπάρχουν λύσεις και μάλιστα μέσα στο σπίτι μας.

Περίπου 2 δισ. ευρώ, από φόρους στις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, σε ένα χρόνο!


Ελβετικός σουγιάς στις καταθέσεις Ελλήνων. Θα πληρώνουν φόρο αλλά ανώνυμα!

Σε περίπου 300 δισ. δολάρια ανεβάζουν ορισμένοι τις «μυστικές» και μη φορολογούμενες καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες,. Εάν το ποσό αυτό είναι υπαρκτό και υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, τότε αυτή μπορεί να αποδώσει περί τα 2 δισ. ευρώ το πρώτο έτος.
Έχοντας ως «βάση» τη διατήρηση της ανωνυμίας των Ελλήνων, οι οποίοι διαθέτουν τραπεζικές καταθέσεις στην Ελβετία, γίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες,...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μετα-Μουσείο Επ. 7 ~ Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)


Η εκπομπή ανακαλύπτει την βυζαντινή κληρονομιά της Θεσσαλονίκης.

Περνά το κατώφλι εκκλησιών όπως ο Αγιος Δημήτριος , η Αχειροποίητος, ο Αγιος Νικόλαος ο Ορφανός, η Αγία Σοφία και η Ροτόντα. Ταυτόχρονα επισκέπτεται το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, που θεωρείται ένα από τα πλέον πρωτοποριακά ιδρύματα στην Ελλάδα, χάρις στο κέλυφος που σχεδίασε ο αρχιτέκτων Κυριάκος Κρόκος αλλά και την μουσειολογική του σύλληψη, η οποία δεν δίνει έμφαση στα αντικείμενα αλλά στους ανθρώπους που τα δημιούργησαν.

Η χιλιόχρονη ιστορία της Αυτοκρατορίας, στις θρησκευτικές και κοσμικές της εκφάνσεις, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας, ως ζωντανό κύτταρο της πόλης. Συνοδοιπόροι μας στο ταξίδι, η πρόεδρος των ξεναγών της Θεσσαλονίκης, Αννίτα Τριβέλα, ο αναπληρωτής διευθυντής του ΜΒΠ, Σταμάτης Χονδρογιάννης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κ.ά.






Ακόμη:
Επεισόδιο 1ο ~ Ελευσίνα
Επεισόδιο 2ο ~ Αρχαία Ολυμπία
Επεισόδιο 3ο ~ Εθνική Πινακοθήκη
Επεισόδιο 4ο ~ Μακεδονικό μουσείο σύγχρονης τέχνης στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδιο 5ο ~ Κεραμεικός
Επεισόδιο 6ο ~ Μουσείο κυκλαδικής τέχνης

Στην ηγεσία του ΔΝΤ η Christine Lagarde



Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποφάσισε τον διορισμό της Christine Lagarde στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ μετά τις επίσημες δηλώσεις στήριξης της από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία την Κίνα και άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

Θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία του ΔΝΤ.

Από τον βυθό της θάλασσας στο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων


Σταθμοί στον χρόνο με ολόκληρα ναυάγια, που θα προσφέρουν στον επισκέπτη την εμπειρία της «καταβύθισης» στο παρελθόν.

Ομοιώματα πλοίων, βιντεοπροβολές, χάρτες και διαγράμματα, η ψηφιακή εφαρμογή με το ταξίδι του Οδυσσέα στην Ιθάκη, φορτία εμπορικών πλοίων, τα σκαριά και ο εξοπλισμός τους, καταβυθισμένοι οικισμοί και λιμάνια και φυσικά τα σπουδαία ευρήματα που έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα:

Ακροαριστεροί επιχείρησαν να δολοφονήσουν ποδηλάτη

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας νεαρός φαντάρος, από μπλοκ αντιεξουσιαστών παρακρατικών ακροαριστερών κατά την διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Πάτρας.

Ο νεαρός που μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο μετά το συμβάν, εκείνη τη στιγμή περνούσε με το ποδήλατό του μέσα από την πορεία και φορούσε φανέλα παραλλαγής, η οποία περιλαμβάνει το εθνόσημο στο μανίκι:

Συνέντευξη Βελόπουλου σε σκοπιανό τηλεοπτικό σταθμό




Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ.Κ.Βελόπουλος στο σκοπιανό τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 5:

Τρακτερικό ντου σε γραφεία της ΔΕΗ ~ Του έκοψαν το ρεύμα και τους άλλαξε τα φώτα!




Δεν… σήκωνε πολλά- πολλά ένας αγρότης από τη Νεμέα που είχε προηγούμενα με την ΔΕΗ! Όταν οι υπεύθυνοι δεν επανασύνδεσαν άμεσα το ηλεκτρικό ρεύμα στο οποίο είχαν κάνει διακοπή, τους «τιμώρησε» εισβάλλοντας στα γραφεία τους με το… τρακτέρ του!

Ο αγρότης εξόφλησε τον λογαριασμό του σπιτιού του,...

Οι καταπληκτικοί γείτονες της Ελλάδος ~ Αλβανία: Πηγή παράνομης εμπορίας ανθρώπων σύμφωνα με την Ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ


Η Αλβανία παραμένει πηγή παράνομης εμπορίας ανδρών, γυναικών και παιδιών που αναγκάζονται να δουλεύουν, να εκδίδονται και να επαιτούν, αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπόριο ανθρώπων (trafficking).

Στην έκθεση αναφέρεται ότι «τα θύματα διαχωρίζονται σε δύο ομάδες, σε όσα υποχρεώνονται σε καταναγκαστική εργασία και σε όσα χρησιμοποιούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση, τόσο στη χώρα, όσο και στη γειτονική Ελλάδα, Ιταλία, ΠΓΔΒ, Κόσοβο και σε άλλες δυτικές χώρες»...

Εμιράτα Ελλάδος ~ Περισσότερα από 11 ενεργά πετρελαϊκά κοιτάσματα


Ενθαρρυντικά μηνύματα για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος και τις θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας «δίνουν» τα αποτελέσματα των γεωλογικών και γεωχημικών ερευνών, αν και οι σημερινές διαδικασίες, με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, κάθε άλλο παρά «στρώνουν το χαλί» στους υποψήφιους επενδυτές.

Τα παραπάνω επισήμαναν οι εισηγητές σε αποψινή εκδήλωση του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ότι τα κοιτάσματα είναι μεν υπαρκτά, αλλά η Ελλάδα…

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αρχαίο γεύμα αθάνατο ~ Η πολυτέλεια και η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων


Στο θέμα αυτό είναι αφιερωμένη μια σειρά τηλεοπτικών επεισοδίων του BBC, η προβολή των οποίων ξεκινάει απόψε με τον Βρετανό κλασικιστή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δρ Μάικλ Σκοτ.

Σύμφωνα με την έρευνά του, ακόμη και οι φτωχότεροι πολίτες της κλασικής Αθήνας είχαν πλουσιότερο τραπέζι από τους Σπαρτιάτες.
Πιάτα με κρέας, ψάρι και διάφορες λιχουδιές ήταν η προσιτή πολυτέλεια των Αθηναίων, ενώ η διατροφή ακόμη και του πλουσιότερου Σπαρτιάτη απαγορευόταν να ξεφύγει από τον μέλανα ζωμό και λιγοστά άλλα συμπληρώματα...

Βραδιάτικα χωρίς ρεύμα στη Θεσσαλονίκη ~ Νέες διακοπές από τους μαλάκες της ΓΕΝΟΠ + ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ...



Τις περιοχές της Θεσσαλονίκης που θα πλήξουν απόψε οι διακοπές ρεύματος ανακοίνωσε η ΔΕΗ, έπειτα από συνεννόηση με το Διαχειριστή Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ).

Οι διακοπές αφορούν για την περίοδο από τις 7:30 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. και από τις 9:00 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ, ενώ η κάθε διακοπή θα έχει εκτιμώμενη μέγιστη διάρκεια μιάμιση ώρα ανά περιοχή:

Τα 22 επιπλέον χαράτσια + παραδείγματα


Στα 22 φορολογικά μέτρα καήκαμε. Η κυβέρνηση υφαρπάζει για άλλη μια φορά (σ.σ. τη δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο) τα εισοδήματα των εργαζομένων επιβάλλοντάς τους από σήμερα αυξημένους φόρους σε εισόδημα, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο κίνησης, εστίαση, αναψυκτικά, χυμούς, ανθρακούχα νερά, τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές.

Και το χειρότερο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μέχρι αργά χθες τη νύχτα αναζητούσε με την τρόικα το ισοδύναμο μέτρο 612 εκατ. ευρώ που κόστιζε η αναδρομική επιβολή πλαφόν 300 ευρώ στο μπόνους φόρου και την οποία...

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Τι να κάνει ο διαιτητής; Να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα; ~ Θεϊκές συνομιλίες μετά το ΠΑΟΚ - Θρήνος στην Τούμπα


Όπως θυμόμαστε πολύ καλά ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπαιξε χωρίς φιλάθλους επειδή υπήρξαν "επεισόδια" στο προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου του Αχιλλέα Μπέου.

Είχαν επιστρατευθεί με τεράστιο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, χιλιάδες αστυνομικοί με αυτοκίνητα και μηχανές, μέχρι και... ελικόπτερα έξω από την Τούμπα, για να προστατεύσουν τι;

Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ, έπαιξαν με πάθος και κέρδισαν...

Ο διαιτητής Μάνταλος και ο εκνευρισμός που προκάλεσε στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τα σφυρίγματά του στο ματς κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, (επειδή δηλαδή έπαιξε μόνο 60-40 υπέρ του γαύρου και όχι 90-10),  είναι το αντικείμενο συζήτησης στον διάλογο Μπέου-Κανελλόπουλου!:

Το πείραμα “Νέστωρ” στην Πύλο (Βίντεο)


Ποια αόρατα σωματίδια της ύλης που έχουν σχέση με τη δημιουργία του σύμπαντος αναζητούν οι επιστήμονες σε βάθος 5.000 μέτρων κάτω από τη θάλασσα; Στο φρέαρ των Οινουσσών κοντά στην Πύλο πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα όλων των εποχών.

Αστρονομία και κατασκευή τηλεσκοπίου στα βάθη της θάλασσας. Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Ένα από τα σημαντικότερα πειράματα στην ιστορία της Φυσικής βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο δεκαετίες, τριάντα ναυτικά μίλια έξω από την Πύλο, μέσα στη θάλασσα, σε βάθος πέντε χιλιάδων μέτρων:

Κατεβάστε ~ Περιοδικό Αρχαιολογία - Τεύχος 117 (τελευταίο)


Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Αρχαιολογία", που έχει ως κύριο θέμα τη γεύση και μαγειρική των Ελλήνων, ανά τους αιώνες.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν:
  • Αξιολογότατη έρευνα για την κύλικα του Αρκεσίλα
  • Συνέντευξη του Ηλία Μαμαλάκη, για τη διατροφή από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας.
  • Έρευνα για το ρόλο της γυναίκας στην πολιτική, στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη.
  • Σύγχρονες εικόνες από τους περιστεριώνες της Τήνου, αρχαιολογικές εργασίες, εκθέσεις μουσείων και..
  • Το τεύχος Νο118 που έχει ως κύριο θέμα την ψυχή στην αρχαιότητα.

Μοιράστηκε με τους μοναχούς τα μυστικά του καλού κρασιού




Ο δήμαρχος βρέθηκε στο κελί του Αγίου Ευσταθίου και περιηγήθηκε στους χώρους παραγωγής του κρασιού Μυλοποτάμου, όπου ο ίδιος πριν από δεκαπέντε χρόνια είχε παράσχει τις γνώσεις του στη διαδικασία φύτευσης των αμπελιών που γινόταν εκεί και στην παραγωγή κρασιού.

Νωρίτερα το πρωί, ο δήμαρχος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την...

Ναός "τσουλάει" στις ράγες και μετακομίζει


Καλοκαιριάτικα παίρνει τα βουνά ανηφορίζοντας στην πλαγιά του λόφου η... μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Τορνικίου, στην περιοχή των Γρεβενών, προκειμένου να διασωθεί από τα νερά της λίμνης Ιλαρίωνα, που σε λίγο καιρό θα κατακλείσουν την περιοχή.

Το πρωτοποριακό έργο μετακίνησης του σπάνιου μνημείου, που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, χρηματοδοτεί με 850.000 ευρώ η ΔΕΗ, η οποία κατασκευάζει το φράγμα Ιλαρίωνα. “Η έμφραξη της σήραγγας εκτροπής στον ποταμό Αλιάκμονα θα γίνει το...

Οι γελοιογραφίες της εβδομάδος 19 ~ 26 Ιουνίου






























Δείτε και τις υπόλοιπες...

Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο


Άσυλο τέλος!

Ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια που παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες ουσιαστικά καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο διά της... απουσίας του από τις διατάξεις του. Το άσυλο έτσι, ως νομική έννοια, καταργείται. Θεσμοθετήθηκε επισήμως το 1982 από τον πρώτο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και τριάντα χρόνια μετά εξελίχθηκε σε μια από τις σύγχρονες παθογένειές τους. Τώρα το νέο νομικό πλαίσιο για τα πανεπιστήμια δεν το χρειάζεται...

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Έσεις, ήπιατε το αλκοόλ που χρειάζεστε;



Eνα με δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα θεωρούνται ωφέλιμα για την καρδιά και το περίφημο «γαλλικό παράδοξο» συνηγορεί υπέρ της ευεργετικής δράσης του κρασιού: oι Γάλλοι, παρότι τρέφονται με πολλά ζωικά λιπαρά τελικώς παρουσιάζουν πολύ μικρότερα ποσοστά στεφανιαίας νόσου σε σύγκριση με άλλους λαούς, π.χ. τους Aμερικανούς, γεγονός που αποδίδεται στη μεγάλη κατανάλωση κρασιού.

Tι σημαίνει όμως αυτό; «Πιείτε κρασί, κάνει καλό»; Όχι ακριβώς. Mε άλλα λόγια, εάν δεν πίνετε αλκοόλ, δεν χρειάζεται να αρχίσετε με τη λογική ότι είναι ωφέλιμο. Aλλά, αν σας αρέσει το κρασάκι, τότε -τηρώντας το μέτρο- πίνοντας τα άντερά σας έχετε ορισμένα οφέλη για την υγεία σας:

Ο κλαυθμός για το Δημόσιο


Κλαυθμός βαρύς ακούστηκε για το σχέδιο της κυβέρνησης να αξιολογεί τους προς μετάταξη υπαλλήλους και όσοι δεν κάνουν για κάποια θέση του Δημοσίου να απολύονται.

Δυστυχώς, ο κλαυθμός που ακούστηκε είναι για τους λάθος λόγους. Αντί να κλαίμε που μέχρι στιγμής (και ανεξαρτήτως της οικονομικής κρίσης) δεν γίνεται καμία αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο, κάποιοι κλαίνε επειδή θα γίνει μια φορά.

Ετσι γέμισε το κράτος με αδιάφορους υπαλλήλους και κάθε χρόνο χρειαζόταν συμβασιούχους, για να κάνουν τη δουλειά των αδιάφορων. Μετά οι συμβασιούχοι πίεζαν για «εργασιακή ασφάλεια». Κάποιοι φιλεύσπλαχνοι και πεινασμένοι για ψήφους υπουργοί...

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων... ~ «Οπισθεν ολοταχώς» για το μέτρο με τα μπόνους στις αποδείξεις ~ Τέλος μπαίνει το 2012 στις επιστροφές φόρου από τη συγκέντρωση αποδείξεων


Σε "παρεξήγηση από τη νομοτεχνική διατύπωση" που "θα αρθεί", απέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη ρύθμιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου που προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι πήραν φέτος επιστροφή φόρου, λόγω των αποδείξεων, μεγαλύτερη από 300 ευρώ, θα κληθούν να την επιστρέψουν στην εφορία.

"Αυτό δεν θα γίνει", "δεν θα υπάρξει τέτοιου είδους" μέτρο, δήλωσε ο...

Διακοπή αποστολής οικιακών βοηθών λόγω αποκεφαλισμού! ~ Μόκο οι ΜΚΟ & διεθνής οργανισμοί ~ Φάτε Ισλάμ


Η Ινδονησία που παρέχει οικιακές βοηθούς στη Σαουδική Αραβία πρόκειται να διακόψει τη αποστολή τους έπειτα από αποκεφαλισμό μίας εξ αυτών επειδή κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τον εργοδότη της.

«Η Ινδονησιακή κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει μορατόριουμ στην αποστολή οικιακών βοηθών στη Σαουδική Αραβία», δήλωσε...

Θα ξαναρχίσουν τα παζάρια: Πόσο με απόδειξη; Πόσο χωρίς απόδειξη; ~ Πλαφόν €300 στην φοροέκπτωση από αποδείξεις ~ Παίρνουν πίσω τα μπόνους από αποδείξεις! ~ Κατεβάστε τον εκτελεστικό νόμο



Φρένο στις επιστροφές φόρου από αποδείξεις βάζει το υπουργείο Οικονομικών με τροποποίηση στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο νέος πίνακας με τις παρεμβάσεις του Μεσοπροθέσμου που κατατέθηκε στη Βουλή από ον υπουργό Οικονομικών προβλέπει ότι από 1η 2012 καταργείται το 10% της επιστροφής φόρου από αποδείξεις και θεσπίζεται ανώτατο όριο επιστροφής φόρου από αποδείξεις 300 ευρώ:

Πεζόδρομος & η Νίκης στη Θεσσαλονίκη τα Σαββατοκύριακα!




Σε έναν απέραντο πεζόδρομο θα μετατρέπεται τα Σαββατοκύριακα η Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης, η λεωφόρος Νίκης, από τη Βενιζέλου μέχρι το τέρμα της, στο Λευκό Πύργο!

Ο δρόμος θα μετατρέπεται σε πεζόδρομο, σύμφωνα τουλάχιστον με την πρόταση του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Κυκλοφορίας, Στάθμευσης και Οδικής Σήμανσης Θεσσαλονίκης, συγκοινωνιολόγου Γιώργου Δημαρέλου, από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής:

Χαμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ~ Χωρίς φανάρια και τροχονόμους


Όσοι έχουν αυτοκίνητο να αποφύγουν το κέντρο. Σχεδόν όλα τα φανάρια από Σιδηροδρομικό σταθμό έως Νομαρχία που πέρασα, δεν λειτουργούσαν.

Τροχονόμος υπήρχε μόνο στον Βαρδάρη, στα φανάρια της Λαγκαδά. Σχετικά λίγα τα αυτοκινήτα σε σύγκριση με άλλες μέρες, ίσως λόγω θερινών διακοπών, αλλά δεν λείπουν οι μικροσυγκρούσεις:

Απεργία σε λιμάνια, ΟΣΕ και στάσεις εργασίας σε μεταφορές για τις 28 & 29 Ιουνίου


Μεγάλα συλλαλητήρια και τις δύο ημέρες και αποκλεισμός της Βουλής από «Αγανακτισμένους» και αστυνομικούς.

Με 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και συλλαλητήρια (και τις δύο ημέρες) στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας θα δηλώσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την αντίθεσή τους στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. H απεργία αναμένεται να παραλύσει επί δύο ημέρες το κράτος και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές με το Δημόσιο, τις συγκοινωνίες, τον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.

Αναμένεται να ξεπεράσει τα €100 δισ. το νέο πακέτο της Ελλάδας ~ Αυστηροί οι όροι ~ Συμφωνία για το μεσοπρόθεσμο



Την παροχή νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα έως τις αρχές Ιουλίου "παρήγγειλαν" οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της σταθερότητας του ευρώ.

"Οι επικεφαλής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης καλούν...

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το Παραγκιστάν αποκαλύπτεται ~ «Καυτός» διάλογος Μαρινάκη - Μπέου + Η λίστα της βρωμιάς


Διαβάστε τον διάλογο του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Αχιλλέα Μπέο όπως περιγράφεται στο πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για τα στημένα παιχνίδια. Στην κουβέντα που κάνουν οι δύο άντρες γίνεται λόγος για το περιβόητο ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη που έχει προηγηθεί.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνομιλεί με τον ομόλογό του στον Ολυμπιακό Βόλου για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και...

Ο ΓΑΠ έκανε κιμά τη μούρη του Γκρουέφσκι για το άγαλμα


Συνάντηση διάρκειας μισής ώρας είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον ομόλογο του της ΠΓΔΒαρντάρσκας Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τακτικές επαφές στο ανώτερο επίπεδο, προκειμένου να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα στις διμερείς σχέσεις, που μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός...

Αυτά είναι τελικά τα νέα μέτρα για φόρους - έκτακτη εισφορά - αφορολόγητο - ακίνητα - πετρέλαιο


Ότι ανακοίνωσε ο Παπακωνσταντίνου... υπέγραψε ο Βενιζέλος.

Τα νέα μέτρα έως το 2015 ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος μετά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας και την ενημέρωση και την ενημέρωση της ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως τα νέα μέτρα θα βασιστούν σε τρεις πυλώνες για την οικονομία:
1) Ιδιωτικοποιήσεις 50 δισεκ. ευρώ,
2) Συμμετοχή ιδιωτών βάση της λύσης της Βιέννης και
3) τη σύναψη νέου δανείου.

Τα περίεργα της εβδομάδος Νο11

Αποβλήθηκε από τον αγώνα επειδή δεν έβγαλε σκουλαρίκι από τα γεννητικά του όργανα! (Βίντεο)
Λάμπα “καίει” από το 1901! ~ Ευτυχώς δεν έχουν ΔΕΗ (Βίντεο)
Κάλεσε την αστυνομία γιατί της έφεραν λάθος φαγητό... (Ηχητικό)
32 εκατ. λίτρα πόσιμου νερού στο βρόντο λόγω... κατουρήματος (Βίντεο) 
Πέθανε από έμφραγμα στην… κηδεία της!
Ο χρυσοθήρας της Νέας Υόρκης (Βίντεο)
Σκύλος καταδικάστηκε σε θάνατο στο Ισραήλ
Παιδί-θαύμα ζωγραφίζει τα οράματά του (Βίντεο)
Έκανε τους 152 φίλους της στο facebook τατουάζ (Βίντεο)
Εντυπωσιακή πίστα με 1.100 κινούμενα αυτοκινητάκια (Βίντεο)
Τι έκανε ένα ζευγάρι αμερικανών στις 8/8/08, 9/9/09 & 10/10/10;
Θαλάσσιο «τέρας» μήκους 17 μέτρων!
Στο σφυρί το όπλο του Αλ Καπόνε για 100.000 δολ. (Βίντεο)
Μηχανές... χορεύουν τανγκό στην πίστα (Βίντεο)

Μέγα Αλέξανδρο αυτοί; Yugo εμείς! ~ Η Θεσσαλονίκη απαντάει στα Σκόπια για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Την Τρίτη 21 ιουνίου 2011, αποκαλύφθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και η ευφάνταστη ομάδα των Θεσσαλονικιών frapedistas ετοίμασε την απάντηση της απέναντι στην απίστευτη πρόκληση των γειτόνων μας.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο EpicNews ο επικεφαλής της ομάδας των frapedistas, Ιάκωβος Καλαμάκης:

Καραγκιοζιλίκια στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τη διευθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων


Μέχρι να γίνει το μηχάνημα... τα πεζοδρόμια θα ανήκουν στα καταστήματα.

Σε... 500 ευρώ «κολλάει» η διευθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στις οδούς Κούσκουρα και Βογατσικού! Τόσο κοστίζει η επισκευή του μηχανήματος που βάφει με ανεξίτηλη μπογιά τα πεζοδρόμια, ώστε να οριοθετείται ο χώρος ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Το μηχάνημα έχει χαλάσει και, προς το παρόν, η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης δεν έχει χρήματα για την επισκευή του...

Λαμόγια και τρωκτικά λυμαίνονται το χώρο της υγείας ~ Κρυμμένες αποθήκες με υλικά βρέθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών


«Καβάντζα» υλικών είχε οργανώσει διευθυντής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Στις κρυφές αποθήκες, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, διατηρούνταν παρακαταθήκες υλικών πέραν του νόμιμου ορίου, για να χρησιμοποιούνται κατά βούληση από συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου.

«Κομμένα αυτά, δεν μπορεί να τα πληρώνει πλέον ο ελληνικός λαός», προειδοποίησε με αυστηρότητα ο...

Μας ξαναπαίρνουν τα μέτρα...


Σε θρίλερ εξελίσσεται σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη της τρόικας για την οριστικοποίηση του εφαρμοστικού νόμου. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που ήρθαν δύο ημέρες πριν στην Αθήνα για να επικυρώσουν τα μέτρα, εκτίμησαν ότι δεν φτάνουν μετά τις «κοινωνικότερες» αλλαγές που έκανε τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση στο πλαίσιο της προσπάθειας για συναίνεση.

Ξεκίνησαν από μία απόκλιση της τάξης των 3,8 δισ. ευρώ η οποία, μετά τις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο έχει περιοριστεί μεν, αλλά ακόμη υπάρχει: υπολογίζεται γύρω στα...

Αντιμέτωποι με την έκτακτη εισφορά και οι άνεργοι + δώρο περισσότερη γραφειοκρατία


Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο υπουργείο Οικονομικών ο κίνδυνος να κληθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ με τα «μπλοκάκια». ΄Ηδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται τρόπους προκειμένου να αποφευχθεί αυτό.

Θεωρείται, ωστόσο, εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί η φορολόγηση των ανέργων και όσων έλαβαν αποζημίωση λόγω απόλυσης χωρίς την ταλαιπωρία των φορολογούμενων λόγω της υποχρέωσής τους να προσέλθουν στην εφορία για την υποβολή ειδικών δηλώσεων:

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Υστερία στα Σκόπια! Ζητούν να μετονομάσουν τα "Σκόπια" σε...



..."Αλεξάνδρεια" !

κι αν θέλετε την εκτίμησή μας: Ναι, θα το κάνουν κι αυτό!!! Έτσι, ξεκινούν όλα!

Welcome to Alexandria and Iraklia - Добредојдовте на Александрија и Хераклеја

Δείτε το:

Έκλεψε...$1 για να συλληφθεί και να τον δει γιατρός (Βίντεο)


Ενας άνεργος και ανασφάλιστος Αμερικανός στη Βόρεια Καρολίνα προκάλεσε τη σύλληψή του προκειμένου να πάει φυλακή και να τον εξετάσουν γιατροί.

Δεν ήταν ίσως ο πιο προφανής τρόπος για να αντιμετωπίσει ο Τζέιμς Βερόνε τον πόνο στην πλάτη, την αρθρίτιδα και το παράλυτο πόδι του. Αλλά αν είσαι άνεργος στη Βόρεια Καρολίνα ίσως δεν γίνεται αλλιώς. Ετσι, στις 9 Ιουνίου ο 59χρονος Βερόνε έφυγε απ' το σπίτι του στη Γκαστόνια, πήγε σε μία τράπεζα και...

Δύο χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες


Η παροχή για δύο χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προβλέπεται με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, ενώ καθορίζονται και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την παροχή περίθαλψης στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρεται ότι,...

Πως κατασκευάζονται ποτήρια κρασιού, φελλοί & σαμπάνια (Βίντεο)




Όλη η διαδικασία που ακολουθείται για τη δημιουργία άριστης ποιότητας ποτηριών:

Ψήφιση μεσοπρόθεσμου και κατάργηση του bonus των αποδείξεων ~ Την Παρασκευή τα σπουδαία…


Την Παρασκευή θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και ο εφαρμοστικός νόμος, τίθενται σήμερα προς συζήτηση στις συνεδριάσεις της κυβερνητικής επιτροπής και του υπουργικού συμβουλίου.

Αύριο, Πέμπτη, στις 9:00 το πρωί, συνεδριάζει ο...