Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Νόμος είναι το δίκιο του ΚΚΕ ~ Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα αριστερίστικα ΜΜΕ



Κατώτατοι μισθοί στα 1700 ευρώ. Επίδομα ανεργίας 1500 ευρώ και λοιπές δοξασίες, βαυκαλίζονται οι αριστεριστές στην Ελλάδα.

Ναι, αλλά μόνο όταν δεν πρόκειται για τα του οίκου τους:

Σε κρίσιμη τροχιά έχουν εισέλθει τα κομματικά Μέσα (Στο Κόκκινο FM, Αυγή, 902 TV, Τυποεκδοτική, Ριζοσπάστης κ.ά.), καθώς,...

Μετα-Μουσείο Επ.11 ~ Αρχαιολογικό Πειραιά & Ναός Αφαίας στην Αίγινα (Βίντεο)


Η εκπομπή επισκέπτεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, το οποίο παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό παρά τον πλούτο των εκθεμάτων του.
Ο γεννημένος στον Πειραιά αρχαιολόγος Γιώργος Σταϊχάουερ, μας ξεναγεί στις αίθουσες που φιλοξενούν υπέροχα χάλκινα γλυπτά και σπάνια ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στις περιοχές της...

Η ρατσιστική επίθεση της ημέρας ~ Έκλεψε τσάντα και εκβίαζε

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού λαθρομετανάστη με τις κατηγορίες της εκβίασης και της κλοπής, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από την καταγγελία ενός 58χρονου, ΄Έλληνα πολίτη,...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Τσαντίρια στην πλατεία Συντάγματος γιοκ ~ Τέλος στη σαβούρα και την αισθητική της παρακμής ~ Φωτογραφίες πριν και μετά τον καθαρισμό + Βίντεο


Συνελήφθησαν και 2 Γάλλοι 1 Γερμανός κι ένας Ρουμάνος, οπαδοί του γυφτοτουρισμού. Εν τω μεταξύ οι οικολόγοι παπαράσινοι σκίζουν καλσόν επειδή δεν συνεχίζεται η υποβάθμιση του πρασίνου της γύρω περιοχής.

Κρίμα μόνο στον τύπο που τον είχε διώξει η γυναίκα του και κοιμόταν σε μια σκηνή στο σύνταγμα -δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον διωγμένο σύζυγο.

Σήμερα, το πρωί (30.07.2011 και ώρα 04.00), δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συνέδραμαν και υποστήριξαν ενεργά, ύστερα από αίτημα του Δήμου Αθηναίων, την επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών, παραπηγμάτων, πανό και άλλων αντικειμένων από την πλατεία Συντάγματος και τον περιβάλλοντα χώρο:

Δημιουργία σώματος εθελοντών λιμενικών



Τη δημιουργία σώματος εθελοντών λιμενικών προβλέπει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε προχτές, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι εθελοντές λιμενικοί θα επεμβαίνουν σε περιστατικά όπως...

Στα πράσα οι κλέφτες πετσετών ξενοδοχείων


Βρετανική εταιρεία επινόησε μία νέα μέθοδο για να αποθαρρύνει τους επιτήδειους πελάτες ξενοδοχείων που «δανείζονται» επ' αόριστον τις πετσέτες και τα μπουρνούζια.

Ειδικά, μικροσκοπικά και ανιχνεύσιμα μικροτσίπ λειτουργούν με ραδιοσυχνότητες, με τη λεγόμενη τεχνολογία RFID, επιτρέποντας ανά πάσα στιγμή να προσδιορίζεται η θέση των αντικειμένων:

Η ρατσιστική επίθεση της ημέρας ~ Μαχαίρωσαν ηλικιωμένη

Δύο λαθρομετανάστες υπήκοοι Αλγερίας συνελήφθησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, αφού λίγη ώρα πριν είχαν...

Επέστρεψε στο ...σπίτι του ο Μέγας Αλέξανδρος ~ Αφού οι Αθηναίοι τον φοβούνται ακόμη... (Βίντεο)




Σε μια λιτή, αλλά επιβλητική τελετή, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου, ανάμεσα στον Όλυμπο και το Αιγαίο Πέλαγος.


Ο έφιππος ανδριάντας του Μακεδόνα στρατηλάτη, που φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, είναι δωρεά του...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ένα ακόμη κατόρθωμα από τα βόδια (Βίντεο)


Οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, τη στιγμή, μάλιστα, που είχε ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου και των εκδρομέων του Αυγούστου προς Χαλκιδική.

Η πομπή των αυτοκινητιστών ξεκίνησε περί τις 5 το απόγευμα κι έφτασε έως τον κόμβο της...

Οι λαθρομετανάστες πουλάνε την ηρωίνη Νο 5698452155



Συνελήφθησαν, χθες (28-7-2011) το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, Τυνησίας και Αλβανίας, ηλικίας 32, 29, 26 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών,...

«Μας επιστρέφουν στα γκισέ λεφτά με... χώματα»!



Υποκουλτούρα - αμορφωσιά

«Τους τα δώσαμε φρέσκα και καθαρά (τα χαρτονομίσματα) από την Τράπεζα της Ελλάδος και μερικοί μάς τα έφεραν πίσω βρώμικα, σε νάιλον σακούλες, με χώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας, υπονοώντας ότι κάποιοι τα είχαν θάψει στον κήπο τους: (!!!)

Ηλεκτροεγκεφαλογράφος αντικαθιστά το πεντάλ των φρένων στα αυτοκίνητα (Βίντεο)


Σκέψου το και θα γίνει!

Ένας υπολογιστής συνδεδεμένος με ηλεκτρόδια στο κεφάλι μπορεί να αναγνωρίζει πότε ο οδηγός θέλει να φρενάρει και ενεργοποιεί τα φρένα πριν καν πατηθεί το πεντάλ, δείχνουν τα πειράματα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Βερολίνου. Όταν το σύστημα απλοποιηθεί και βελτιωθεί, θα μπορούσε να μειώσει την απόσταση του φρεναρίσματος και να μειώσει τα τροχαία:

Χρυσά τα κορίτσια του πόλο ~ Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες!



Η Ελλάδα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο γυναικών. (Βίντεο και φωτογραφίες παρακάτω)

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση νίκησαν 9-8 στον τελικό την οικοδέσποινα Κίνα και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Αυτά είναι τα 13 χρυσά κορίτσια: Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.


Η Εθνική πόλο γυναικών είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μετάλλιο!

Σύλληψη 25χρονου ρατσιστή στη Θεσσαλονίκη



Έναν 25χρονο Ρουμάνο συνέλαβε η αστυνομία, κατηγορούμενο για ληστεία σε βάρος 75χρονης Ελληνίδας.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης μαζί με δύο συνεργούς του, είχαν στήσει καρτέρι έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, «ψαρεύοντας» το υποψήφιο θύμα τους:

Κρατικές επιχορηγήσεις (και) στους ιδιοκτήτες ταξί!


Με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είχαν χρηματοδοτηθεί οι ιδιοκτήτες ταξί κατά την περίοδο των παχέων αγελάδων, οπότε ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος αντιμετωπιζόταν από τις κυβερνήσεις ως... «αγαπημένο τέκνο».

Η μερίδα του λέοντος αφορά σε δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει το Δημόσιο για την ανανέωση του «κίτρινου» στόλου, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Δαπάνες για τις οποίες ποτέ έως σήμερα δεν έχει υπάρξει διαχειριστικός έλεγχος:

Οχι, δεν μας ζουν οι Γερμανοί!


Ένας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Παραμύθι!

Τον ήπιατε ~ Εισέρχεστε σε ζώνη ελέγχου της Σαρία!



Την ώρα που όλος ο κόσμος συζητά το φιλοσιωνιστικό μακελειό της Νορβηγίας, ορισμένες ακραίες μουσουλμανικές ομάδες της Βρετανίας αποφάσισαν να επιβάλουν τον ισλαμικό κώδικα της Σαρία επί βρετανικού εδάφους, κηρύσσοντας τον πόλεμο στα «διεφθαρμένα» δυτικά ήθη και έθιμα και καλώντας σε ανένδοτο κατά της «μεθυσμένης και ανήθικης νεολαίας»:

Τίμησαν το όνομα τους οι ταρίφες ~ Τραμπούκοι και ζώα




Χωρίς σχολιασμό η κατάσταση που δημιουργούν οι βάρβαροι-άξεστοι ταρίφες. Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα δείγμα του πολιτισμού τους. Οφείλουν κυβέρνηση και εισαγγελείς, να μην τους χαριστούν. Αυτό με τα λάδια στο δρόμο ήταν το κερασάκι στην τούρτα:

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τίτλοι τέλους, για τους ρατσιστές δολοφόνους και βασανιστές ηλικιωμένων, στη Θεσσαλία



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε σωρεία ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Τέσσερις (4) ληστείες είχαν σαν συνέπεια το θάνατο των ηλικιωμένων θυμάτων.

Συνελήφθησαν, τρεις (3) αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 25 και 39 ετών, καθώς...

Γερμανοί τεμπέληδες ~ Έλληνες δουλευταράδες...



Οι Γερμανοί δουλεύουν λιγότερο στην Ευρώπη και οι Ελληνες περισσότερο

Σοκ για την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αλλά και για όλους τους Γερμανούς θα αποτελέσει σίγουρα η έκθεση της επίσημης υπηρεσίας της ΕΕ που αποκαλείται Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Eurofound), την οποία παρουσίασε χθες με θεαματικό τρόπο, στην πρώτη σελίδα του οικονομικού της τμήματος, η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ»:

Ιδού η φοροκάρτα ~ Πως λειτουργεί


Από τις 3 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογούμενους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιουν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος:

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ζητά αποζημίωση για τραυματισμό στη διάρκεια του σεξ





Μία δημόσια υπάλληλος στην Αυστραλία κατέθεσε αγωγή εναντίον του εργοδότη της -δηλαδή το αυστραλιανό δημόσιο- ζητώντας αποζημίωση για τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ενώ βρισκόταν σε...

Συνέλαβαν τους ληστές γερόντων στη Ζάκυνθο!

Επιτέλους πιάστηκαν τα καθάρματα των 14 ληστειών σε ανήμπορους γέροντες. Φυσικά έρχονται...

Ο Α. Τσοχατζόπουλος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας

Δεν πρόκειται για ανέκδοτο!

Την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι...

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αρχηγός Αστυνομίας: Ελλάδα ~ «Χώρα... Καλάσνικοφ»


«Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πραγματοποιούνται επιθέσεις καθημερινά με καλάσνικοφ», είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Λευτέρης Οικονόμου, στους βουλευτές, στη Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ήταν δραματικές ανακοινώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας που έγινε στους βουλευτές, κυρίως όταν μίλησε για «ραγδαία κλιμάκωση της βίας».

Εκείνο όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση και παράλληλα αγωνία ανάμεσα στους βουλευτές ήταν η αποκάλυψη που έκανε ο Αρχηγός της Αστυνομίας για...

Το πιο ακριβό μπουκάλι λευκού κρασιού στον κόσμο!


Ένα μπουκάλι κρασί Μπορντό 200 ετών πουλήθηκε στο Λονδίνο έναντι ποσού 85.000 ευρώ, καθιστάμενο έτσι το πιο ακριβό μπουκάλι λευκό κρασί στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ένας έμπορος κρασιών.

Το Le Chateau d'Yquem του 1811 αγοράστηκε από έναν Γάλλο συλλέκτη, τον Κριστιάν Βανέκ για το νέο του εστιατόριο στο Μπαλί. Η φιάλη πωλήθηκε στο Ριτς του Λονδίνου από την Antique Wine Company, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην πώληση σπάνιων κρασιών.

Έρχεται η “λυπητερή” σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας ~ Το ύψος των προστίμων

Χιλιάδες σημειώματα σε κατόχους Ι.Χ. αυτοκινήτων που απέφυγαν, αμέλησαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στέλνουν οι εφορίες, που “ξεσκονίζουν” παλιότερες οφειλές.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητεί από τις εφορίες να διασταυρώσουν στοιχεία των φορολογουμένων με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας:

Βότκα και κρασί, κάνουν τα μαλλιά και το δέρμα να λάμπουν!


Η βότκα και το κρασί δεν προσφέρουν μόνο ευχαρίστηση, αλλά έχουν και κάποια πρόσθετα οφέλη.

Ένα ποτήρι κρασί δεν είναι μόνο καλό για την καρδιά, αλλά περιέχει συστατικά τα οποία είναι χρήσιμα επίσης για το δέρμα και τα μαλλιά, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά. Και, αυτός είναι ο λόγος που κάνει πολλές εταιρείες ομορφιάς να ενσωματώνουν παράγωγα από δημοφιλή ποτά όπως σαμπάνια, μπύρα, βότκα, μηλίτη και κρασί σε συνθέσεις τους. Σύμφωνα με την Daily Mail, «Τα εκχυλίσματα σταφυλιού από...

Τηλεφωνικές οχλήσεις εφοριακών σε περίπου 700.000 οφειλέτες του δημοσίου ~ Και κατασχέσεις...

Τηλέφωνο από την εφορία θα αρχίσουν να δέχονται εντός των ημερών περίπου 700.000 οφειλέτες, ώστε να περάσουν άμεσα για την τακτοποίηση του χρέους τους:

Έρχονται και τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων

Τέλος στους μεσάζοντες και το όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος -ως είθισται- των καταναλωτών, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την θέσπιση δημοπρατηρίων και το κλείσιμο της ψαλίδας των τιμών παραγωγού-καταναλωτή:

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Διαγωνισμός για τον εντοπισμό αερίου και πετρελαίου σε Κρήτη και Ιόνιο




Αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και σ΄ολόκληρο το Ιόνιο.

Van Gogh ~ Ντοκυμαντέρ για τη ζωή του Βίνσεντ Βαν Γκόγκ



Ντοκυμανταίρ με ελληνική αφήγηση, αφιερωμένο στον εκκεντρικό Φλαμανδό ζωγράφο Vincent Van Gogh.

O ιμπρεσιονιστής ζωγράφος είναι φημισμένος για τα ιδιαίτερα έργα του όπως τα "Ηλιοτρόπια" ή την "Εναστρη νύχτα" και παρότι έθεσε τέλος στη ζωή του στην ηλικία των 37 ετών το 1890, το έργο που άφησε πίσω του είναι ανεκτίμητο.



Ο Ηρακλής επιστρέφει στην... Τουρκία



Την επιστροφή μαρμάρινου αγάλματος του Ηρακλή στην Τουρκία, το επάνω μέρος του συγκεκριμένα, συμφώνησε να κάνει το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης ύστερα από διαμάχη πολλών ετών.

Το άγαλμα είχε αποκτηθεί από το μουσείο το 1981 μέσω γερμανού εμπόρου αρχαιοτήτων και ένα χρόνο αργότερα εκτέθηκε κανονικά, ως το 2007 όμως, όταν ξεκίνησε η διεκδίκησή του, οπότε το απέσυραν στις αποθήκες:

Ποινές φυλάκισης με αναστολή, στα κλεφτρόνια της Υπατίας

Ποινές φυλάκισης έξι και δέκα μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στους δύο από τους τέσσερις λαθρομετανάστες "της Υπατίας", που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την προηγούμενη Τρίτη, έχοντας στην κατοχή τους κλεμμένα αντικείμενα:

Θανάσιμα Μυστικά ~ Αναζητώντας τον χρυσό των Ναζί



Οι Γερμανοί έκλεψαν αμέτρητα εκατομμύρια από εκείνους τους οποίους νίκησαν ή σκότωσαν.

Τι έγινε όμως αυτός ο ανυπολόγιστης αξίας θησαυρός, όταν τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος;

-Σε ποιον ανήκει στην πραγματικότητα;

Ρατσιστικό παραλήρημα ~ Λαθρομετανάστες έβγαλαν μαχαίρι σε παιδάκια που παίζανε

Ο θόρυβος που έκαναν δυο παιδάκια ενώ έπαιζαν κάτω από το σπίτι τους, ενόχλησε δυο αλλοδαπούς σε μια γειτονιά της Πάτρας που άρχισαν να τα φοβερίζουν. Κι όταν οι γείτονες προσπάθησαν να πάρουν το μέρος των παιδιών, ο ένας από τους λαθρομετανάστες...

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Οι καταθέτες επιστρέφουν στις τράπεζες


Στα ταμεία τα τραπεζών ξανάφερε πολλούς Έλληνες αποταμιευτές η συμφωνία Κορυφής των Βρυξελλών της περασμένης Πέμπτης, μόνο που τώρα ήταν για να καταθέσουν το «κομπόδεμα» που είχαν αποσύρει το προηγούμενο διάστημα που κυριαρχούσαν οι φήμες της χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή.

Μεγίστη ανευθυνότητα, απύθμενη υποκρισία ~ Πρυτάνεις - νταβαντζήδες


Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Σύγκλητος αποφάσισαν ότι δεν θα εφαρμόσουν τον νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, που έχει φέρει η υπουργός Παιδείας και θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων.

Η Σύγκλητος απειλεί με αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος από τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι από τον Σεπτέμβριο «θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, ακόμη και σε αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο, που η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τη δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας»...

Προαστιακός από Αεροδρόμιο ~ Τα καλά της απεργίας των ταξί


Τελικά η απεργία που κάνουν οι ταρίφες, έχει και τα καλά της.

Γινόμαστε πιο "μάχιμοι", διαπιστώνουμε ότι επωφελούμαστε στην τσέπη και γλυτώνουμε την κλεψιά της κίτρινης φυλής:

Γνωρίζοντας φυσικά για τις απεργίες, αναζήτησα ως Σαλονικιός επισκέπτης στην Αθήνα, κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς για να εξυπηρετηθώ. Διαπίστωσα ότι υπάρχει...

Το Μαμούθ! ~ Η μεγαλύτερη κάμερα του κόσμου



Η Αμερική του 1900 αναπτυσσόταν με ηλιγγιώδη ταχύτητα. Στον τομέα των μεταφορών, τα τραίνα κατείχαν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού. Μεγάλες εταιρείες σιδηροδρόμου έστρωναν τα δίκτυά τους σε όλη τη χώρα και ανταγωνίζονιαν η μία την άλλη.

Η φωτογραφία κατέγραφε την επιχείρηση αυτή...

Λιγότερα χημικά; ~ Έρχονται οι πλαστικές σφαίρες & το νερό


Εισηγήσεις για να εξοπλιστεί η Ελληνική Αστυνομία με ισχυρότερα μέσα καταστολής, όπως κινητά φράγματα, κανονάκια για ρίψεις νερού (καλό για τους άπλυτους), πλαστικές σφαίρες και χρωμόσφαιρες δέχεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τα καθημερινά επεισόδια στους δρόμους της πρωτεύουσας, «πιέζουν» την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στον άμεσο εξοπλισμό της Αστυνομίας με ακόμη πιο βαριά όπλα καταστολής:

Οι γελοιογραφίες της εβδομάδος 18 ~ 24 Ιουλίου

















Δείτε και τις υπόλοιπες...

Έρχεται η πετρελαιοκίνηση ~ Τα υπέρ και τα κατά


Είναι φιλικά προς το περιβάλλον τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ή όχι;

Προσδοκίες για δραστική μείωση του κόστους των μετακινήσεων και για να δοθεί το «φιλί της ζωής» στον χειμαζόμενο από την κρίση κλάδο του αυτοκινήτου δημιούργησε η δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων ΙΧ αυτοκινήτων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη:

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ο Ρώσος, η ρετσίνα και η πυρκαγιά…




Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες ο Ρώσος νεαρός τουρίστας ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό στην περιοχή του Απραού προχθές το βράδυ. Όπως αποδείχθηκε από την ανακριτική διαδικασία της Πυροσβεστικής, αιτία του εμπρησμού ήταν... το αλκοόλ!

Ο νεαρός ρώσος βρισκόταν από τις αρχές της εβδομάδας...

Μια ιδιωτικοποίηση την εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους


Με... άθλο μοιάζει το εγχείρημα που καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, καθώς θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να οργανώνει και να υλοποιεί μία ιδιωτικοποίηση κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, θα πρέπει μέσα σε πέντε μόλις μήνες και έως τα τέλη Δεκεμβρίου να ολοκληρωθούν 22 σχέδια αποκρατικοποιήσεων, πολλά εκ των οποίων είναι...

Οι 10 πιο ακριβοί πίνακες ζωγραφικής στον κόσμο (Βίντεο)


Ο κριτικός τέχνης Alastair Sooke εντοπίζει τα δέκα πιο ακριβά έργα ζωγραφικής που πωλήθηκαν σε δημοπρασία κι ερευνά τις ιστορίες πίσω από τις αστρονομικές τιμές που η τέχνη μπορεί να φτάσει.

Έχοντας πρόσβαση στην λαμπερό κόσμο των υπερ-πλουσίων, ο Sooke ανακαλύπτει γιατί οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη θέλουν να ξοδεύουν τα εκατομμύρια τους για την τέχνη.

Με έργα του Πικάσο, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκογκ, Κλιμτ και Rubens, ο Sooke εισέρχεται σε έναν κόσμο απορρήτου και αντιπαλότητας, με πάθος για εξουσία: 

Η Δημοτική Αστυνομία Πλατανιά συνέλαβε τον… Μίκυ Μάους




Αποφασισμένη να βάλει τάξη στην ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής παράνομων μικροπωλητών στις παραλίες της, είναι η Δημοτική Αρχή Πλατανιά Κρήτης .

Έτσι, όπως αναφέρεται στην Neatv, την Πέμπτη η Δημοτική Αστυνομία Πλατανιά...

Σιχαμό έχει το ytube


Πήρα λέει τρεις προειδοποιήσεις για πνευματικά δικαιώματα και μου μπλοκάρανε λογαριασμό σε youtube & blog. -Εν τω μεταξύ, τα δύο ήταν κάτι δίλεπτα με γκολ του ΠΑΟΚ πριν 10 μήνες που ανήκανε και καλά στην UEFA & το τρίτο ήταν για την ταινία χόμπιτ. Το συγκεκριμένο από ότι τσέκαρα έχει ανέβει και από πολλούς άλλους χρήστες, χωρίς προβλήματα.

-Ου μπλέξεις!

Τουλάχιστον επανέφερα το blog, άντε να δούμε τι θα γίνει με τα βίντεο στο ytube. Ήταν και πολλά γμτ.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ισλαμοφασιστική η επίθεση στο Όσλο; - Μασονική η επίθεση στο Όσλο; ~ Τρόμος στη Νορβηγία


Νεκροί και εγκλωβισμένοι από τη βομβιστική επίθεση-σοκ στην καρδιά του Όσλο (Bίντεο & photo παρακάτω).

Σε κατάσταση σοκ η Νορβηγία μετά την πρωτοφανή βομβιστική επίθεση που συντάραξε το κέντρο της πρωτεύουσας, μετατρέποντας πολυώροφο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται η έδρα της κυβέρνησης Στόλτενμπεργκ σε βομβαρδισμένο τοπίο. Συντρίμμια, θρυμματισμένα παράθυρα και καπνοί από την ισχυρότατη έκρηξη που...

Έκθεση κόλαφος Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στην Κύπρο


Κανένας κανόνας και καμία οδηγία για την ασφαλή φύλαξη και εναποθήκευση πυρομαχικών δεν τηρήθηκαν στην περίπτωση των 98 εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονταν εκτεθειμένα για δυόμισι χρόνια σε υπαίθριο χώρο της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης».

Η πιο πάνω διαπίστωση περιλαμβάνεται στην έκθεση που συνέταξε η δεκαμελής ομάδα Ελλήνων εμπειρογνωμόνων και υποβλήθηκε δύο ημέρες μετά την τραγωδία. Η έκθεση αυτή βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών.

Όλο το σχέδιο "διάσωσης" για την Ελλάδα


Πληθώρα σημαντικών αποφάσεων προέκυψε από τη σύνοδο κορυφής με σκοπό την εύρεση μιας καθαρής "λύσης" για την Ελλάδα και κυρίως τη θωράκιση της ευρωζώνης από την απειλή επέκτασης της κρίσης κρατικών χρεών στον πυρήνα της.

Ταυτόχρονα, καταγράφηκε μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη της...

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αττίλας '74 ~ Ο Βιασμός της Κύπρου (Βίντεο)


Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 1974 από τον Μιχάλη Κακογιάννη για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Τον Ιούλιο του 1974, ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Δημοκρατία της Κύπρου, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να εκτοπιστούν σε προσφυγικούς καταυλισμούς και προκαλώντας τον θάνατο σε χιλιάδες άλλους.

Με τα τρομερά αυτά γεγονότα να λαμβάνουν χώρα την πατρίδα του, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης έσπευσε από το Λονδίνο για την Κύπρο, προκειμένου να τα αποθανατίσει σε ταινία:

Συνάντησα κι ευτυχισμένους μαστόρους ~ Παραδοσιακές στολές - τσαρούχια (Βίντεο)


Το δωδέκατο επεισόδιο της σειράς

Σκοπός της εκπομπής είναι να προβάλλει τους ανθρώπους που με την αφοσίωσή τους στην τέχνη τους, διατηρούν ζωντανή την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.

Τεχνίτες απ’ όλη την Ελλάδα, ανοίγουν τα εργαστήρια και την καρδιά τους και μιλούν για τη δουλειά, τη ζωή και τα έργα που δημιουργούν, με κόπο και μεράκι.

Σήμερα, βέβαια, τα επαγγέλματα αυτά αργοσβήνουν,...

Βόσπορος ο Θερμαϊκός με θαλάσσια συγκοινωνία


Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία.
Στόχος τα καραβάκια να σαλπάρουν στο τέλος του 2012.
Σύνδεση Περαίας με πλατεία Ελευθερίας.

Έξι σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη τύπου “Καταμαράν”, διακοσίων θέσεων, τα οποία θα μεταφέρουν περί τους 15.000 επιβάτες ημερησίως, με εισιτήριο...

«Εριξαν χάπι στο ποτό μου...»


«Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι προτού ξυπνήσω γυμνή και κακοποιημένη σωματικά σε ένα μέρος άγνωστο σε εμένα ήταν πως βρισκόμουν σε ένα μπαρ με τις φίλες μου και γνωρίσαμε μια παρέα αγοριών». Καταθέσεις γυναικών, όπως αυτή, ολοένα και συχνότερα φτάνουν στην Ελληνική Αστυνομία, ειδικότερα την περίοδο του καλοκαιριού.

Δεν ξεχνώ, αδέλφια Κύπριοι!


Την θυμάμαι σαν και τώρα εκείνη την ημέρα… Σκάρτα οχτώ χρονών ήμουν και είχαμε κατεβεί για μπάνια στην παραλία που υπήρχε στο Μεγάλο Πεύκο ακριβώς δίπλα από το στρατόπεδο του Πυροβολικού.

Καταλάβαινες την αναταραχή στα πρόσωπα των μεγάλων που συζητούσαν και θυμάμαι τη γιαγιά που έπιανε κουβέντα με τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς που μπαινόβγαιναν τρέχοντας από την πύλη.

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα…

Κλεφτρόνια οι λαθρομετανάστες της Υπατίας ~ Πιάστηκαν στο αεροδρόμιο


Όλοι ήταν κάτοχοι ειδικής άδειας αναβολής απέλασης...

Tέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Μαρόκου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Τρίτης, διότι μέσα στις βαλίτσες τους υπήρχαν αντικείμενα που είχαν κλαπεί από σπίτια και οχήματα στην Αθήνα.

Οπως έγινε γνωστό οι δράστες, ηλικίας 26, 27, 29 και 36 ετών, επρόκειτο να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην...

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Εξωγήινοι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων; (Βίντεο)


Είναι δυνατόν ευφυείς μορφές ζωής να επισκέφθηκαν τη Γη πριν από χιλιάδες χρόνια, φέρνοντας μαζί τους την τεχνολογία που επηρέασε δραστικά την πορεία της ιστορίας και της ίδιας της εξέλιξης του ανθρώπου;

Είναι δυνατόν οι άνθρωποι να τους θεωρούσαν θεούς;