Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

25χρονος ρατσιστής ο βασανιστής της ηλικιωμένης



Τα δακτυλικά αποτυπώματα πρόδωσαν έναν από τους αλλοδαπούς δράστες της ένοπλης ληστείας που είχε γίνει στην Άνω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας πριν από δυο μήνες, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα που έζησε στιγμές τρόμου μέσα στο ίσιο της το σπίτι.

Ήταν πρωί της 5ης Νοεμβρίου, όταν οι τρεις άγνωστοι κακοποιοί βρήκαν ξεκλείδωτη την πόρτα της μονοκατοικίας όπου κατοικεί η 71χρονη, την άνοιξαν και μπήκαν μέσα αιφνιδιάζοντάς την.

Την ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και, αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν,...
 άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι. Άρπαξαν όλες τις οικονομίες της –περίπου 1.900 ευρώ- και τον χρυσό σταυρό που φορούσε και εξαφανίστηκαν.
Όμως, από την έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Ασφαλείας Μεσολογγίου, βρήκαν τα αποτυπώματα ενός από τους ληστές. Πρόκειται για έναν 25χρονο Ιρακινό, ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται, αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψή του και τον εντοπισμό των δυο συνεργών του.




Συνελήφθη αλλοδαπός, ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια και κλοπές αυτοκινήτων.

Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών.

Βραδινές ώρες της 9-1-2012 στα Κ. Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 33χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε διαρρήξεις, διακεκριμένες κλοπές και ένοπλες ληστείες σε οικίες.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο συλληφθείς αλλοδαπός ήταν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενης από οκτώ (8) τουλάχιστον άνδρες αλβανικής καταγωγής, η οποία διέπραττε διαρρήξεις, διακεκριμένες κλοπές και ένοπλες ληστείες σε οικίες. Οι δράστες εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Στις περισσότερες περιπτώσεις αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων καθώς και τα ίδια τα αυτοκίνητα των παθόντων τα οποία στην συνέχεια πωλούσαν.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι οι ανωτέρω δράστες έχουν διαπράξει :

Μία (1) ένοπλη ληστεία σε οικία στην περιοχή των Σπάτων Αττικής.

Δώδεκα (12) διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ευβοίας.

Δύο (2) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, καθώς και για τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.


Έκλεβαν επί 14 μήνες τις τηλεοράσεις ενός ξενοδοχείου!


Ούτε για… δείγμα δεν είχε μείνει τηλεόραση στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου! Δυο Ρουμάνοι «ποντικοί» τρύπωναν συστηματικά μέσα επί… 14 μήνες (!), τις έκλεβαν και τις πωλούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες, πέντε από τους οποίους βρέθηκαν κατηγορούμενοι για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος!

Οι κλοπές είχαν ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου του 2010 και από τότε οι δράστες είχαν κλέψει μεγάλο αριθμό τηλεοράσεων και άλλα είδη ξενοδοχειακού εξοπλισμού, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Οι έρευνες οδήγησαν στα ίχνη των δυο Ρουμάνων ηλικίας 47 και 26 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή, που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν έξι από τις κλεμμένες τηλεοράσεις στα χέρια τριών ανδρών ηλικίας 42, 52 και 45 χρόνων και δυο γυναικών ηλικίας 56 και 61 χρόνων, οι οποίοι τις είχαν αγοράσει από τους δυο αλλοδαπούς.

Οι συσκευές κατασχεθήκαν και θα αποδοθούν στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ενώ σε βάρος των πέντε αγοραστών σχηματίσθηκε δικογραφία χωρίς όμως να συνεληφθούν λόγο παρέλευσης του αυτοφώρου. Η Ασφάλεια προσπαθεί τώρα να εξακριβώσει πού βρίσκονται τα υπόλοιπα κλοπιμαία.



Την πούλησε η ίδια της η μάνα!

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την πρωτοφανή σκληρότητα που επιφύλαξε η μοίρα για το ανήλικο κορίτσι από την Ρουμανία, που απελευθέρωσαν οι αστυνομικοί από τα χέρια μιας συμμορίας Πακιστανών σωματεμπόρων, οι οποίοι την εξέδιδαν! Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το άτυχο κορίτσι είχε… πουληθεί από την ίδια τη μητέρα της!

Η αδίστακτη «μάνα» δεν το πολυσκέφτηκε, μπροστά στο κέρδος! Πούλησε σαν κομμάτι κρέας το 17χρονο σπλάχνο της σε κάποιους τσιγγάνους στην Αθήνα, οι οποίοι της έδωσαν ένα χρηματικό ποσό που παραμένει αδιευκρίνιστο! Φυσικά, δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για την τύχη του άτυχου κοριτσιού, που έμελλε να πουληθεί και δεύτερη φορά στην Κορινθία για να καταλήξει στα χέρια των πέντε Πακιστανών!

Δύο από αυτούς, ένας 28χρονος και ένας 29χρονος, μετέφεραν στις 6 Ιανουαρίου την άτυχη κοπέλα στη Νέα Κίο Αργολίδας, όπου άρχισαν να την βιάζουν με την χρήση βίας και απειλών και να την εκδίδουν σε ομοεθνείς τους με πενιχρά ανταλλάγματα! Η επέμβαση των αστυνομικών έβαλε τέλος στον εφιάλτη που ζούσε η 17χρονη αλλοδαπή με τη σύλληψη των Πακιστανών μαστροπών και τριών ομοεθνών τους ηλικίας 21, 24 και 25 χρόνων. Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα για να εντοπίσουν την άστοργη Ρουμάνα μητέρα που ξεπούλησε όσο-όσο την ανήλικη κόρη της, η οποία χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσει όσα έζησε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου