Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ρατσιστική επίθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης +Λάθροnews


Πάλι Αλβανοί...

Σε γουναράδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εισέβαλαν χτες το απόγευμα τρεις ένοπλοι, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν... όσες γούνες μπορούσαν να κουβαλήσουν.

Ωστόσο, ελάχιστα λεπτά αργότερα αστυνομικοί προσήγαναν ένα άτομο, αλβανικής καταγωγής, στο Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, καθώς εντοπίστηκε να τρέχει στην περιοχή κρατώντας στα χερια του... γούνινα παλτά και εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για έναν από τους δράστες.:



Η ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν από τις έξι χτες το απόγευμα σε κατάστημα με γούνες που βρίσκεται στον πρώτο όροφο οικοδομής στην οδό Αντιγονιδών. Οι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και παρά τις διαμαρτυρίες του άρχισαν να αφαιρούν γούνες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιχειρηματία, οι δράστες αφαίρεσαν περίπου τριάντα γούνες μεγάλης αξίας.

Οπως επισημαίνουν αστυνομικοί, οι ληστές επιτέθηκαν στον 60χρονο ιδιοκτήτη και τον ξυλοκόπησαν με τα χέρια, αλλά και με ένα μικρό τραπεζάκι που βρήκαν στο κατάστημα, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή φορτωμένοι με τα λάφυρά τους. Οπως έγινε γνωστό, ο τραυματισμένος ιδιοκτήτης της επιχείρησης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος άντρας φέρει μώλωπες από ξυλοδαρμό και παρέμεινε στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σ' όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της αιματηρής ληστείας.

agelioforos.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού για ληστεία σε κατάστημα γουναρικών.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες χθες (04-01-2012), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 43χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Ληστεία κατά συναυτουργία» και παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, ο 43χρονος, εισήλθε νωρίτερα με 2 συνεργούς του, σε κατάστημα γουναρικών στο κέντρο της πόλης, όπου με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του 60χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη του καταστήματος και της 50χρονης αλλοδαπής υπαλλήλου, αφαίρεσαν 15 γούνες συνολικής αξίας περίπου 30.000 Ευρώ, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 γούνες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.




Σύλληψη λαθρομεταναστών από Αλβανία και Νιγηρία με ηρωίνη

Μεσημβρινές της 4-1-2012, στην Αθήνα (Πατήσια), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Νιγηρίας, ηλικίας 54 και 36 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ηρωίνη βάρους - 1.900- γραμμαρίων.
Ακατέργαστη κάνναβη βάρους - 21.407- γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των -2.440- ευρώ.
Τρία - 3- κινητά τηλέφωνα.
Μία - 1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.


Σύλληψη 7 ρατσιστών λαθρομεταναστών που λήστευαν σπίτια

1. Απογευματινές ώρες της 3-1-2012, συνελήφθησαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, διότι λίγο πριν είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν διαμέρισμα πολυκατοικίας.


Οι ανωτέρω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις οικιών κατά τον χρόνο απουσίας των ενοίκων και όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αμπελοκήπων,  κατά το τελευταίο δεκαήμερο διέπραξαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων έξι (6) διαρρήξεις διαμερισμάτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

2. Πρώτες πρωινές ώρες της 4-1-2012, συνελήφθησαν στη Ν. Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, πέντε (5) αλλοδαποί (-4- υπήκοοι Αλβανίας και -1- Παλαιστίνιος) διότι λίγο πριν είχαν διαρρήξει ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας και μία βιοτεχνία στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια καθώς και σκούφοι, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία.
Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Ν. Φιλαδέλφειας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Λαθρομετανάστες είχαν αδυναμία στα σπαθιά και τα… έκλεβαν!


Μπορεί να έκλεβαν διάφορα εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και μηχανήματα από τα σπίτια που χτυπούσαν στην Λακωνία κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά οι δύο αλλοδαποί διαρρήκτες έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στα… σπαθιά!


Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τρεις διαρρήξεις σε σπίτια χωριών της Ανατολικής Μάνης. Στο πρώτο, που ανήκει σε μια 58χρονη, βρήκαν μια σπάθα και ένα μαχαίρι τα οποία έκλεψαν μαζί με ένα μηχάνημα. Στο δεύτερο, ενός 55χρονου στο ίδιο χωριό, βρήκαν διάφορες σπάθες, σπαθιά και κυνηγετικά όπλα, ενώ στο τρίτο που ανήκει σε έναν 65χρονο δεν βρήκαν όπλα αλλά μόνο ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και μηχανήματα που επίσης πήραν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο 27χρονους Αλβανούς στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γυθείου – Αρεόπολης και τους συνέλαβαν όταν βρήκαν τα κλοπιμαία στην κατοχή τους. Εκτός από τα όπλα που ερευνάται αν τα κατείχαν νόμιμα, όλα τα υπόλοιπα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ οι δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απέλασή τους, αφού διέμεναν παράνομα στην χώρα.




Σύλληψη τριών λαθρομεταναστών για απόπειρα κλοπής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στα Χανιά.

Συνελήφθησαν σήμερα (05-01-2012) μεταμεσονύκτιες ώρες, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας για απόπειρα κλοπής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μεταμεσονύκτιες ώρες χθες, οι ανωτέρω αλλοδαποί επιχείρησαν να διαρρήξουν κατάστημα τυροκομικών ειδών στα Χανιά. Κατά την προσπάθεια τους όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία.

Αμέσως, αστυνομικοί τους αναζήτησαν και τους εντόπισαν σε κοντινή απόσταση. Σε έλεγχο που ακολούθησε, ο 23χρονος παρέδωσε μία (1) μεταλλική ράβδο που χρησιμοποίησαν ως διαρρηκτικό εργαλείο καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επίσης, ο 22χρονος και 23χρονος αλλοδαπός, διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.




Εφιάλτης για επιχειρηματία στον Βόλο

Παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, οι τρεις οπλισμένοι κακοποιοί έδεσαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον Μ. Κοκκίνη και τη σύζυγό του, μπροστά στα μάτια της 18χρονης κόρης του και της μητέρας του. Συνελήφθη ένας Αλβανός. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο συνεργών του.

Μια από τις πιο γνωστές οικογένειες επιχειρηματιών του Βόλου, ιδιοκτήτες περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού και με πολύχρονη θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, «χτύπησαν» ληστές χθες τα ξημερώματα στο Πήλιο.

Οι αδίστακτοι Αλβανοί ρατσιστές ληστές, ξυλοκόπησαν, έδεσαν χειροπόδαρα και βασάνισαν τον ιδιοκτήτη του σταθμού ASTRA TV, Μάνο Κοκκίνη, και τη σύζυγό του, μπροστά στα μάτια της 18χρονης κόρης τους και της 68χρονης μητέρας του επιχειρηματία, για να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό, δεκάδες χρυσές λίρες και κοσμήματα μεγάλης αξίας, και να διαφύγουν με το αυτοκίνητο της οικογένειας. Μετά από ανθρωποκυνηγητό συνελήφθη ένας από τους δράστες, ένας σεσημασμένος και πρόσφατα αποφυλακισμένος 28χρονος Αλβανός, ενώ μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση στο «βουνό των Κενταύρων» για τον εντοπισμό των άλλων δύο, με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών από τους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, κλιμακίου της ΕΚΑΜ και ομάδας αστυνομικών σκύλων.

Οι τρεις επικίνδυνοι ληστές μπήκαν στις 3 τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στα Χάνια Πηλίου, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο. Οι δύο κρατώντας πιστόλια και ο τρίτος μαχαίρι, ξύπνησαν τον επιχειρηματία, τη σύζυγο, τη μητέρα και την κόρη του και απαίτησαν χρήματα.

Οταν ο Μ. Κοκκίνης τους είπε ότι τα μόνα που έχει είναι κάποια χρήματα πάνω στο τραπέζι, άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα στο κεφάλι και στο σώμα, με τα χέρια και με τα κοντάκια των όπλων.


Τον έριξαν στο πάτωμα, τον έδεσαν χειροπόδαρα και κολλώντας του το πιστόλι στον κρόταφο απείλησαν να πατήσουν τη σκανδάλη αν δεν τους αποκάλυπτε αμέσως πού έχει κρυμμένα τα χρήματα. Μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν και τη σύζυγό του στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τη, ενώ έσπρωξαν και κλείδωσαν σε διπλανό δωμάτιο τη -εγχειρισμένη με τετραπλό μπάι πας- μητέρα του και τη 18χρονη κόρη του.

Με το όπλο κολλημένο στο κεφάλι, ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο χρηματοκιβώτιο και υποχρεώθηκε να το ανοίξει για να αρπάξουν οι ληστές από το εσωτερικό του 23.500 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 25.000 ευρώ και 60 χρυσές λίρες Αγγλίας.

Οι ληστές άρπαξαν επίσης το ρολόι του ιδιοκτήτη, δύο κυνηγετικά όπλα που υπήρχαν στο σπίτι και τα κλειδιά του τζιπ του επιχειρηματία, με το οποίο και διέφυγαν προς το Ανατολικό Πήλιο.


Σύλληψη

Τους πρόδωσε το GPS του κλεμμένου ΙΧ

Το μεγάλο λάθος των ληστών ήταν ότι διέφυγαν με το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το οποίο διαθέτει σύστημα εντοπισμού GPS, δίνοντας στίγμα στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη και από εκεί στην αστυνομία για το πού κινούνται. Στο Νεοχώρι οι ληστές βρήκαν μπροστά τους αστυνομικό μπλόκο, ακινητοποίησαν το όχημα και διέφυγαν πεζή μέσα στο δάσος. Περίπου 70 αστυνομικοί άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή και στις 10.45 το πρωί συνελήφθη ο 28χρονος. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων χρημάτων και το ρολόι του επιχειρηματία, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν βρέθηκαν ένα πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη, ένα μαχαίρι, το σύνολο των κοσμημάτων και οι λίρες. «Οφείλεται σε θαύμα το ότι δεν είχαμε νεκρό. Ηταν τέτοια η αγριότητά τους, που είχαν αποφασίσει να σκοτώσουν στην παραμικρή αντίσταση», είπε στο «Εθνος» ο αδελφός του επιχειρηματία, Αθανάσιος Κοκκίνης, που έχει υπάρξει επί χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μαγνησίας και υποψήφιος νομάρχης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου