Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπουτάρης θα δώσει μεροκάματο σε όλους λαθρομετανάστες


Τις ανεπαρκείς πολιτικές πάταξης του παρεμπορίου επισήμανε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «προσπαθούμε να πολεμήσουμε τον καρκίνο με ασπιρίνη».

«Όποια μέτρα και να πάρουμε για το παραεμπόριο αν...
 δεν βρούμε μια λύση για να δώσουμε ένα μεροκάματο σε όλους τους μετανάστες δεν θα πετύχουμε τίποτα και δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία» πρόσθεσε, δεσμευόμενος να παρουσιάσει σχετικό σχέδιο μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Αναφερόμενος εξάλλου στο ζήτημα των ναρκωτικών, ο δήμαρχος πρότεινε να παρέχονται δωρεάν σύριγγες στους ναρκομανείς, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.



Περίπου 1.000 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια «μαϊμού», κατέσχεσε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης

Με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου των «σεντονιών» στο ιστορικό κέντρο, άνδρες της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, πραγματοποίησαν δύο νέες εξορμήσεις στην περιοχή της Ροτόντας και του Λευκού Πύργου για την πάταξη του παραεμπορίου.

Αυτή τη φορά οι εξορμήσεις απέφεραν περίπου χίλια ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών, επώνυμης πολυεθνικής εταιρίας, και άλλα είδη όπως φορτιστές, μπαταρίες κινητής τηλεφωνίας και ρολόγια, όλα προϊόντα απομίμησης. Οι «μαϊμούδες» κατασχέθηκαν από τη δημοτική αστυνομία και οδηγήθηκαν στην καταστροφή.



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης υπέρ της κατάργησης της γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης

Ικανοποιημένος από την κατάργηση της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ χαρακτήρισε «μπούρδες» και «κορώνες άνευ λόγου και ουσίας» τη συσχέτιση του γεγονότος αυτού με εθνικά θέματα.

Μάλιστα, πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της γραμματείας. Επίσης, πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα που θα καλεί τη ΔΕΗ να επανεξετάσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων. Απαντώντας στις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων παραδέχθηκε ότι όταν βλέπει παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ξεφουσκώνει τα λάστιχά τους.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην περιμέναμε από τον μέθυσο δήμαρχο να καταπολεμήσει τους λαθρέμπορες. Θυμίζει τον Χρυσοχοΐδα που δήθεν μάζευε τους αναρχοσυμμορίτες όταν έγινε υπουργός. Άρτος και θεάματα για ηλιθίους.

Δημοσίευση σχολίου