Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Βρωμονεοέλληνες ~ Όλη η Ελλάδα ένα αυθαίρετο


Κάψανε, χτίσανε, καταπατήσανε, λαδώσανε και τώρα τα νομιμοποιούνε κιόλας. Γενιά Πολυτεχνείου-η χειρότερη γενιά που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.

Ξεπέρασαν τις 236.000 οι δηλώσεις αυθαιρέτων

«Τσιμπούν» προς τα πάνω τα έσοδα από τα αιτήσεις για τα αυθαίρετα, τα οποία ως την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου είχαν διαμορφωθεί στα 1,2 δις. ευρώ και αντιστοιχούσαν σε περισσότερες από 236.700 δηλώσεις.:
 Συνολικά μαζί με τις εισπράξεις από τους ημιυπαίθριους, τα έσοδα υπερβαίνουν μέχρι στιγμής τα 2,2 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα αυθαιρέτων περίπου 173 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας της ρύθμισης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011, αν και θεωρείται πιθανόν η ρύθμιση να τρέξει όλη τη νέα χρονιά.

Όσον αφορά στους ημιυπαίθριους, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2011 τα συνολικά έσοδα από τα πρόστιμα έφτασαν τα 883 εκ. ευρώ από τις περίπου 689.000 αιτήσεις που εντάχθηκαν, ενώ από τα παράβολα ανήλθαν σε 193 εκ. ευρώ.

Το ΥΠΕΚΑ υποστηρίζει ότι με τα αποτελέσματα αυτά επετεύχθη πλήρως ο δημοσιονομικός στόχος που είχε τεθεί για την συγκεκριμένη ρύθμιση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής πολιτικής.

Ένα ποσοστό 5% των εσόδων από τα πρόστιμα αξιοποιούνται μέσω του Πράσινου Ταμείου σε δράσεις για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και τη χρηματοδότηση αντισταθμιστικών ενεργειών για την ανάπλαση και αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. (<== ανέκδοτο)

Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου