Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κάποιος μας δουλεύει ~ Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα;


ΔΝΤ: Όχι στο κόψιμο των δώρων, "μαχαίρι" στις αμοιβές στις ΔΕΚΟ

Φυσικά οι πολιτικοί θα επιλέξουν και πάλι να ρημαχθεί ο ιδιωτικός τομέας και τα εισοδήματα μέσω ατελείωτων φόρων και εισφορών, για να αφήσουν άθικτα τα προνόμια των ψηφοφόρων τους-δημοσίων υπαλλήλων, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές.:

Το ΔΝΤ δεν απαιτεί να περικοπούν ή να καταργηθούν οι 13ος και 14ος μισθοί, αλλά να περικοπούν μισθοί και επιδόματα στις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του...
 θα αναμένει την ολοκλήρωση των συζητήσεων και το κείμενο της συμφωνίας στο οποίο θα καταλήξει η κυβέρνηση με τα συνδικάτα και –όπως τονίστηκε- «θα αποδεχθεί την οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν αυτοί που ονομάζει κοινωνικούς εταίρους στην Ελλάδα».

Στο ΔΝΤ υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι αποφεύγουν να εμπλέκονται σε θέματα του ιδιωτικού τομέα και προσθέτουν ότι η ειδικότητα του είναι ο δημόσιος τομέας. «Έχουμε μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και πόσο κάποια στοιχεία στη δομή του (κράτους) αποτελούν τροχοπέδη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και (είπαμε) ότι αυτό οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας, οπότε κάτι πρέπει να συμβεί σε αυτό το μέτωπο (όπως και στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών -δεν είναι όλα θέματα που αφορούν την εργασία αυτή καθ' αυτή) . Στο πλαίσιο αυτό, και συγκεκριμένα για τον 13ο και τον 14ο μισθούς, «η αίσθηση του ΔΝΤ είναι ότι αυτή είναι μια πτυχή της ελληνικής αγοράς εργασίας, που είναι διαφορετική από τις προσεγγίσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσουν οι κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα, παράλληλα με άλλες δυσκαμψίες της αγοράς εργασίας».

Αντίθετα, το Ταμείο έχει την άποψη για τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές «για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα είναι αναγκαίο να γίνουν μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ». Οι πηγές αναφέρθηκαν ειδικά σε περικοπές μισθών και επιδομάτων και τόνισαν πως «μόνο με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις αυτές θα γίνουν ανταγωνιστικές και θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών».

imerisia.gr








Δείτε την πλύση εγκεφάλου που κάνουνε στον κοσμάκη.
Στο mega ο υπουργός εργασίας Κουτρουμάνης:

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17650&video=0#toppage

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου