Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Bungee Jumping στη Ζάμπια; ~ Φχαριστώ δεν θα πάρω


Κόπηκε το σχοινί την ώρα που έκανε bungee jumping (Βίντεο παρακάτω)

Σχεδόν από θαύμα γλύτωσε μία τουρίστρια στη Ζάμπια που αποφάσισε να κάνει bungee jumping στον ποταμό Ζαμβέζη, στους Καταρράκτες Βικτόρια στα σύνορα με τη Ζιμπάμπουε! Η γυναίκα από την Αυστραλία βρισκόταν για διακοπές στη Ζάμπια κι αποφάσισε να ζήσει... ριψοκίνδυνα. Πρώτη αποστολή, το bungee jumping...

Οι υπεύθυνοι της έδεσαν σφιχτά τα πόδια, την ανέβασαν στη γέφυρα και την άφησαν να πέσει... Ωστόσο, φαίνεται ότι το σχοινί δεν είχε... και τόσες αντοχές κι έσπασε. Η γυναίκα έπεσε μέσα στον ποταμό με δεμένα τα πόδια, ενώ γύρω της κολυμπούσαν κροκόδειλοι!:
 Δεν έχασε την ψυχραιμία της. Κατάφερε να κολυμπήσει – έστω και δεμένη – και να φθάσει στην όχθη, όπου είχαν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Η κοπέλα διεκομίσθη αμέσως στο νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής όπου έμεινε μία εβδομάδα.

Το σχοινί έσπασε περίπου 20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του ποταμού, ενώ το άλμα είναι ύψους 111 μέτρων. Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι περίπου 50.000 τουρίστες επισκέπτονται το σημείο και επιλέγουν να κάνουν bungee jumping ετησίως, ενώ παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν μόλις 1 στα 500.000 και οι Καταρράκτες της Βικτόρια λειτουργούν ως τουριστικός προορισμός τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι τουρίστες πληρώνουν 120 δολάρια για να ζήσουν την εμπειρία ενός άλματος, ενώ ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει την ευθύνη για το bungee jumping.

Πηγή: Daily Mail




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου