Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ο Θεός δημιούργησε το Σύμπαν; (Βίντεο)


Εξαιρετικό ντοκυμανταίρ από το Discovery Channel.

Με οικοδεσπότη τον διασημότερο εν ζωή (Θεός σχωρέστον σήμερα 14/3/2018) επιστήμονα του κόσμου Stephen Hawking και με εργαλεία τη φυσική και την κοσμολογία, το ντοκυμανταίρ, μαζί με τον ίδιο, προσπαθούν να απαντήσουν στην ερώτηση που ταλαιπωρεί επιστήμονες και φιλοσόφους για χιλιάδες χρόνια.

"Είναι οι πρώτες στιγμές της ύπαρξης, μια ερώτηση για την επιστήμη ή τη θρησκεία;"




Καλως ήρθατε στη σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής 2011, Curiosity του Discovery Channel.

Περισσότερο από μια σειρά ντοκιμαντέρ, το Curiosity είναι μια περιπέτεια ανακάλυψης, μια αποστολή να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τα πιο προκλητικά ερωτήματα της ζωής.

Υποβάλλει ένα ερώτημα και απαντά στα πιό θεμελιώδη ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Κάθε επεισόδιο του Curiosity εστιάζει σε μια ερώτηση που αφορά την επιστήμη, την τεχνολογία και την κοινωνία. Κι όπως συμβαίνει πάντοτε, η μια ερώτηση καταλήγει σε αρκετές ακόμη κάνοντας το κάθε επεισόδιο μια πλούσια εμπειρία.
 
 

*Το βίντεο πρωτοανέβηκε το 2012, αλλά μπλοκαρίστηκε για πνευματικά δικαιώματα (το ξανανέβασα σήμερα 14/3/2018 με αφορμή το θάνατο του Χώκινγκς, αλλά δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι πλέον).






Από την ίδια σειρά:
Εξωγήινη εισβολή ~ Είμαστε έτοιμοι;


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "Νους υγιής εν σώματι υγιή" ισχύει για τον πολυδιαφημισμένο Hawking;

εργδημεργ είπε...

Ο Χώκινς αποδεικνύεται όχι επιστήμονας, αλλά ένα καλό παπαγαλάκι του Αϊνστάϊν και τίποτ' άλλο. Κρίμα που υποτιμάει τον εαυτό του.

Νερόβραστο ντοκυμανταίρ.

Δημοσίευση σχολίου