Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αβγά που...αναπηδούν μετά το βράσιμο + Βίντεο



Οι κινεζικές αρχές διενεργούν έρευνα σχετικά με την προέλευση αβγών που αναπηδούν μετά το βράσιμο και μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα στους άνδρες-- το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο που πλήττει τη χώρα-- μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αβγά, που αποκαλούνται "λαστιχένια αβγά" ή "αβγά πινγκ πονγκ" από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και στο Ίντερνετ, είναι...
 πολύ σκληρά για να καταναλωθούν, γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι είναι ψεύτικα και έχουν εμφανιστεί σε "μικρές ποσότητες" στις κινεζικές αγορές, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

"Η έρευνα στοχεύει στο να κατευνάσει τις ανησυχίες των καταναλωτών μετά τις υποψίες κάποιων εξ αυτών ότι αγόρασαν ψεύτικα αβγά κατασκευασμένα από ασυνείδητους εμπόρους που επιδιώκουν το κέρδος", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο, η σκληρότητα των αβγών μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια και να προκαλείται από την κατανάλωση από τις κότες μεγάλων ποσοτήτων τροφής εμπλουτισμένης με μια τοξική ουσία (γκοσιπόλη), που προσκολλάται στον κρόκο των αβγών, μετέδωσε το Νέα Κίνα.
"Ενώ η γκοσιπόλη συναντάται συνήθως στα υπολείμματα του βαμβακόσπορου που προστίθενται στην τροφή των πουλερικών ως επιπρόσθετη πηγή πρωτεϊνης, μεγάλες δόσεις της ουσίας μπορούν να καταστείλουν τη δραστηριότητα του σπέρματος, καθώς η γκοσιπόλη έχει χρησιμοποιηθεί στα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια", προσθέτει το πρακτορείο.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στη χώρα, όπου έχουν σημειωθεί διατροφικά σκάνδαλα με νοθευμένο μαγειρικό λάδι, μολυσμένο γάλα και καρπούζια που εκρύγνηνται εξαιτίας των υπερβολικών λιπασμάτων.

Το 2008, τουλάχιστον έξι παιδιά πέθαναν και σχεδόν 300.000 αρρώστησαν αφού κατανάλωσαν βρεφικό γάλα σε σκόνη μολυσμένο με μελαμίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών υλών, λιπασμάτων και προϊόντων καθαρισμού και χρησιμοποιείται από τους Κινέζους προμηθευτές συστατικών σε ζωοτροφές για την ενίσχυση, με τεχνητό τρόπο, της ποσότητας πρωτεΐνης.

axiaplus.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου