Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζω τη νέα δανειακή σύμβαση


«Δεν πρόκειται να ψηφίσω, εναπόκειται στον Παπαδήμο να κρατήσει τους υπουργούς του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση».

Πριν από λίγο οι υπουργοί του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, Α. Γεωργιάδης, Γ. Γεωργίου και Α. Ροντούλης, έθεσαν στη διάθεση του πρωθυπουργού τις παραιτήσεις τους, συντασσόμενοι με τη γραμμή του αρχηγού του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρη.

Την επισημοποίηση της εξόδου του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση συνεργασίας επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να ψηφίσει το προμνημόνιο...


"Εάν ο πρωθυπουργός, που εγώ προσωπικά στηρίζω, θέλει να κρατήσει τους υπουργούς του κόμματος μου ας τους κρατήσει. Εγώ πάντως δεν ψηφίζω το νόμο. Aν θέλει ο Παπαδήμος να κάνει κυβέρνηση τεχνοκρατών, εγώ θα τον στηρίξω", σημείωσε στη συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι από τη σύμβαση, «που είναι η πιο μεγάλη που έχει γίνει, εξασφαλίζονται οι πιστωτές, εξασφαλίζονται οι τραπεζίτες με τα 30 δισ. και εξασφαλίζονται οι επιχειρηματίες που το κράτους τους οφείλει 6 δισ. ευρώ. Πώς εξασφαλίζεται η Ελλάδα;» αναρωτήθηκε. Θέλουν να δεσμεύσουν την Ελλάδα για 40 χρόνια με αυτή τη σύμβαση, υποστήριξε.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Γερμανίας και της επικυριαρχίας που ασκεί στην Ευρώπη. Δήλωσε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Γερμανία και ένα κύκλο χωρών - δορυφόρων όπως οι Αυστρία, Ολλανδία, Φιλανδία και εσχάτως το Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας. "Η χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει" υποστήριξε και έφερε ως παράδειγμα την Lehman Brothers που όταν «έπεσε» η παγκόσμια οικονομία βυθίστηκε σε κρίση. «Τα κράτη δεν πτωχεύουν», τόνισε.
Υποστήριξε την άποψη πως αν η Ελλάδα πτωχεύσει θα είναι δύσκολο να επανεκλεγούν Μέρκελ και Σαρκοζί.
"Πέντε χρόνια περίοδο χάριτος στα χρέη, ετήσιες δόσεις 10 δισ. ευρώ και επιτόκια αντίστοιχα με αυτά που δανείζει η ΕΚΤ, είναι η λύση για έξοδο από το χρέος" υποστήριξε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με τα μέτρα, όχι με τον ταπεινωτικό για την Ελλάδα τρόπο που ζητούν να τα επιβάλουν και επανέλαβε ότι ζητάει ρητές διαβεβαιώσεις από Γενικό Λογιστήριο και Τράπεζα της Ελλάδος ότι με το προμνημόνιο η χώρα θα βγει από την κρίση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν τίθεται θέμα νομιμότητάς του.

Επανέλαβε τη θέση του να προσφύγει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο τελικώς έπραξε μόνος του επιτυγχάνοντας την σύγκληση συνδιάσκεψης προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Έθεσε επίσης ως προϋπόθεση να απομακρυνθεί από τη θέση του ο κ. Τόμσεν χαρακτηρίζοντας τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ ως Persona non grata.

Μίλησε αρκετές φορές για εθνική ταπείνωση «Φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό ένας πρωθυπουργός, τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, για μια διαφορά της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, να φωνάξουμε τον κ. Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε»

Θα πρέπει να ξέρουμε πού βαδίζουμε, σημείωσε. "Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει χωρίς Ευρωπαϊκη Ενωση, αλλά μπορεί να κάνει χωρίς γερμανική μπότα. Ο Ελληνας δεν μπορεί να είναι όμηρος. Εχει αντέξει πείνα και μπορεί να το αντέξει ξανά", δήλωσε χαρακτηριστικά.

euro2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου