Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η Αντζελίνα Τζολί και οι κακοί Σέρβοι βιαστές


Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία το φόντο της πρώτης απόπειρας στη σκηνοθεσία

Ποια είναι η ταινία που βρίσκεται πιο κοντά στην καρδιά της Αντζελίνα Τζολί από όσες έχει η ίδια συμμετάσχει; Είναι το πολεμικό δράμα «In the land of blood and honey» (Στην χώρα του αίματος και του μελιού) που σηματοδότησε το σκηνοθετικό ντεμπούτο της και προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού, εφέτος στην Μπερλινάλε.


«Από όλες τις ταινίες που έχω κάνει, είναι αυτή που σημαίνει τα περισσότερα για μένα, αυτή που βρίσκεται πολύ κοντά στα πιστεύω μου» είπε η Τζολί που εμφανίστηκε στο φεστιβάλ παρέα με τον σύζυγό της, Μπραντ Πιτ.
Το «In the land of blood and honey» το οποίο δεν είναι αγγλόφωνο και έχει καστ από την πρώην Γιουγκοσλαβία, ακολουθεί την Οδύσσεια μιας μουσουλμάνας (Ζάνα Μαριλάνοβιτς) που κατά την διάρκεια του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία, θα βρεθεί αιχμάλωτη σε ένα στρατόπεδο Σέρβων όπου γίνονται βιασμοί γυναικών. Το γεγονός ότι διοικητής του στρατοπέδου υπήρξε πρώην σύντροφός της κορυφώνει την τραγωδία.
Η απεικόνιση των «κακών» Σέρβων δίπλα στους Βόσνιους που στην πραγματικότητα δεν παρουσιάζονται καθόλου, προκάλεσε ενστάσεις στους δημοσιογράφους. «Υπάρχουν πολλές πλευρές αντιμετώπισης αυτού του πολέμου» είπε η Τζολί. «Εμείς επιλέξαμε την συγκεκριμένη οπτική γωνία και ελπίζω πως θα υπάρξουν άλλοι κινηματογραφιστές που θα το δουν από μια διαφορετική. Αλλωστε ο καθένας έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει την Τέχνη με τον δικό του τρόπο.»

Σέρβος συνάδελφος πάντως, δήλωσε έξαλλος απέναντι στην ταινία αποκαλώντας την ματιά της Τζολί «παιδική».

Το «Ιn the land of blood and honey» προτάθηκε πριν από λίγο καιρό για την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας αλλά δεν είχε ανάλογη πορεία στις υποψηφιότητες των ερχόμενων Οσκαρ από τα οποία απέχει.
Οσο για τα μελλοντικά σχέδια της ηθοποιού, η ίδια δήλωσε: «Τα τελευταία δυο χρόνια δεν ασχολήθηκα με τίποτε άλλο εκτός από αυτήν την ταινία που παρουσιάζω τώρα. Μου έχει λείψει η υποκριτική και θέλω να παίξω,» Και αυτό στο οποίο θα παίξει θα διαφέρει σαν την νύχτα από την ημέρα. Το επόμενό της σχέδιο είναι μια οικογενειακή ταινία της Ντίσνεϊ ονόματι «Malificent».


Γιάννης Ζουμπουλάκης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αντζελίνα Τζολί προωθειται απο εβραιους απο πολυ πολυ πολυ παλια.

Δημοσίευση σχολίου