Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω τα χέρια απ' το κρασί


Άστραψαν και βρόντηξαν οι εκπρόσωποι του οινοποιητικού κλάδου, μόλις ενημερώθηκαν για την πρόταση του ΔΝΤ για την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ελληνικό κρασί.

«Μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των ελληνικών κρασιών, σε μείωση της κατανάλωσης και σε πτώση των πωλήσεων, με καταστροφικές συνέπειες για τον...
 αμπελοοινικό κλάδο (περισσότερα από 600 οινοποιεία και 200.000 αμπελουργοί), αλλά και την ελληνική οικονομία», εκτιμά η Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και άδικο έναν τέτοιο φόρο σε ένα προϊόν που «είναι συνυφασμένο με την ελληνική διατροφική παράδοση και κληρονομιά».

Επίσης εκτιμά ότι η επιβολή φόρου στο ελληνικό κρασί θα αύξανε επίσης την παραοικονομία, δηλαδή τη χωρίς έλεγχο – και φορολόγηση - διακίνηση κρασιού χωρίς επισήμανση και παραστατικά.

Αλλά και ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου τονίζει σε κάθε κατεύθυνση: «Κάτω τα χέρια απ' το κρασί!

Εάν θέλετε χρήματα που θα πιάσουν τόπο στην ανάπτυξη της χώρας, ελέγξτε την παραοικονομία στα προϊόντα αλκοόλης». Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, «σε καμία οινοπαραγωγό χώρα της Ευρώπης, ούτε καν στη Γερμανία, δεν υπάρχει ειδικός φόρος κατανάλωσης για το κρασί».

agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου