Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Λογαριασμός ytube (ξανά) τέλος


Δυστυχώς το βίντεο "Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης", έγινε η αφορμή για το μπλοκάρισμα όλου του λογαριασμού μου και συγχρόνως των εκατοντάδων βίντεο που είχα ανεβάσει.

Το συγκεκριμένο δεν είχε κάποια προειδοποίηση για πνευματικά δικαιώματα και το χάρηκαν πολλοί Έλληνες, που δεν το παρακολούθησαν στο κρατικό κανάλι όπου προβλήθηκε και που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στην Αθήνα, για να το δούνε στην έκθεση του μουσείου Μπενάκη.  (Το βίντεο μέσα σε λίγα 24ωρα, είχε χιλιάδες προβολές).
Επειδή το βίντεο ήταν μεγάλης διάρκειας, το ανέβασα σε 6 μέρη, με αποτέλεσμα η διαχείριση να μην το δει ως ένα, αλλά ως...
 πολλά διαφορετικά, μιας κι έγινε αναφορά σε όλα. Έτσι, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς δεύτερη κουβέντα, επειδή το όριο είναι 3 αναφορές, διαγράφθηκε ο λογαριασμός και... ΜΑΧΑΙΡΙ σε όλα!

Ytube ΤΕΛΟΣ. Αφιέρωσα αμέτρητες ώρες για το ανέβασμα εκατοντάδων ντοκυμανταίρ που προάγουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και όλα χάθηκαν σε μια στιγμή. Αρκετά δεν τα έχω πλέον σε κάποιο αρχείο και χάθηκαν οριστικά. Ίσως ήταν προτιμότερο οι συντελεστές του βίντεο για τη Σμύρνη, που προφανώς ζήτησαν τη διακοπή της προβολής, να το ζητούσαν αυτό από τον ανεβαστή και όχι από τη διαχείριση. Εξ άλλου αναφερόταν ως "Πρωτέας: μη κερδοσκοπική εταιρεία" και γι' αυτό το ανέβασα...

Δεν θα ξαναασχοληθώ με ytube, η πρώτη φορά τελείωσε άδοξα λόγω 3 βίντεο των 40~50 δευτερολέπτων με γκολ από αγώνες του ΠΑΟΚ στα οποία ζήτησε πνευματικά δικαιώματα η UEFA. Η δεύτερη μας τελείωσε τώρα, για ένα βίντεο και χωρίς καμία προειδοποίηση...

Υπάρχει και το dailymotion...

6 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Είδες που η καταιγίδα, που έβρεξε εμένα, παίρνει σβάρνα όλα τα διαδικτυακά μου φιλαράκια; Άρχισε να μ.λακίζεται αγρίως η Γκούγκλ (στην οποία ανήκει πλέον και το Γιουτιούμπ).
Θ' ανεβάζεις πλέον υλικό, αλλά όπως το θέλει αυτή. Όχι όπως το θες εσύ.

Ήδη έχουνε φτιάξει plug-in του browser ("προαιρετικό"), που -αν είσαι χρήστης των προϊόντων τους, πχ ιστολόγιο στη Blogspot- κοιτάζει ποιές σελίδες επισκέπτεσαι. Γιά να σε "βοηθήσει στις επιλογές σου", τί νόμισες; :-)
Όπου νά 'ναι, θ' αρχίσει να κυκλοφορεί και το χρήμα... θα σε ρωτάνε και γιά τραπεζικό λογαριασμό οπωσδήποτε, γιά να σου βάλουν σέντσια απ' τις διαφημίσεις, βρε αδερφέ! (Τί νόμισες, εκ δευτέρου; ) Διότι, δεν θα σ' αφήνουν να έχεις ιστολόγιο χωρίς διαφήμιση.

Πονηρή τακτική, τσιφούτικη. Σου λέει, άσ' τους τζάμπα μερικά χρόνια, να γλυκαθούν και να συνηθίσουν, και μετά θα τους μαδήσουμε. Τί θα κάνουν; Θα μείνουν χωρίς διαδικτυακή παρουσία (κείμενα, ημέηλς, επαφές με φίλους, κτλ) ;

Υγ: Όλ' αυτά με τα κινητά που ζητούσαν και τα ρέστα, έγιναν (εκτός των άλλων και) γιά να μας πρήξουν στη διαφήμιση εντός ολίγου. Είμαι απόλυτα σίγουρος.

Ανώνυμος είπε...

Έχει καταντήσει αηδία το θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα. Μην αγοράζετε τίποτα προστατευμένο, μόνο έτσι θα πονέσουν.

Ανώνυμος είπε...

Το έχω,επίσης έχω και πολλά από τον λογαρισμό σου βίντεο.Ξέρεις που θα με βρείς.

**TESLA**

Περιπλανώμενος είπε...

Έστειλα email στην σκηνοθέτη και πρόεδρο του Πρωτέα για το θέμα

Γεια σας κυρία Ηλιού
Πιστεύω ότι αυτό που έγινε με τον KRASOPATIR δεν ήταν σωστό. Έκλεισε όλος ο λογαριασμός που περιείχε πολλά αξιόλογα βίντεο.
http://bit.ly/xUwmzf

Δείτε τι γράφει στο blog του για το θέμα:

"Δυστυχώς το βίντεο "Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης", έγινε η αφορμή για το μπλοκάρισμα όλου του λογαριασμού μου και συγχρόνως των εκατοντάδων βίντεο που είχα ανεβάσει.
Το συγκεκριμένο δεν είχε κάποια προειδοποίηση για πνευματικά δικαιώματα και το χάρηκαν πολλοί Έλληνες, που δεν το παρακολούθησαν στο κρατικό κανάλι όπου προβλήθηκε και που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στην Αθήνα, για να το δούνε στην έκθεση του μουσείου Μπενάκη.
Επειδή το βίντεο ήταν μεγάλης διάρκειας, το ανέβασα σε 6 μέρη, με αποτέλεσμα η διαχείριση να μην το δει ως ένα, αλλά ως...
πολλά διαφορετικά, μιας κι έγινε αναφορά σε όλα. Έτσι, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς δεύτερη κουβέντα, επειδή το όριο είναι 3 αναφορές, διαγράφθηκε ο λογαριασμός και... ΜΑΧΑΙΡΙ σε όλα!
Ytube ΤΕΛΟΣ. Αφιέρωσα αμέτρητες ώρες για το ανέβασμα εκατοντάδων ντοκυμανταίρ που προάγουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και όλα χάθηκαν σε μια στιγμή. Αρκετά δεν τα έχω πλέον σε κάποιο αρχείο και χάθηκαν οριστικά. Ίσως ήταν προτιμότερο οι συντελεστές του βίντεο για τη Σμύρνη, που προφανώς ζήτησαν τη διακοπή της προβολής, να το ζητούσαν αυτό από τον ανεβαστή και όχι από τη διαχείριση. Εξ άλλου αναφερόταν ως "Πρωτέας: μη κερδοσκοπική εταιρεία" και γι' αυτό το ανέβασα..."

http://krasodad.blogspot.com/2012/02/ytube.html

Καλό θα ήταν ο Πρωτέας αν γίνεται να κάνει κάτι γι αυτό γιατί τα βίντεο του λογαριασμού του ήταν πολλά και αξιόλογα.
Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κρασοπατέρα ούτε και εσάς αλλά αν κάτι προβάλλεται στην τηλεόραση από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό κανείς δεν φαντάζεται ότι θα ζητηθούν πνευματικά δικαιώματα.

Θα χαρώ πολύ να μου απαντήσετε σ αυτό και θα χαρώ ακόμα περισσότερο αν δω το λογαριασμό του κρασοπατέρα να λειτουργεί ξανά.

Σας χαιρετώ ελπίζοντας σε μια σωστή απόφασή σας.

Κρασοπατήρ είπε...

Περιπλανώμενε σε ευχαριστώ πολύ! Προσωπικά περιορίστηκα σε ανταλλαγή e-mail με τους διαχειριστές του ytube...

Τέσλα σε ευχαριστώ κι εσένα. Αναφερόμουνα σε πολύ παλαιότερα βίντεο που είχα ανεβάσει. Αργά ή γρήγορα θα δω τι έχω και τι δεν έχω και θα κάνω μια νέα αρχή αλλού.

Εργοδότα και μη χειρότερα...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΛΑ.
ΣΦΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΟΥ.
ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ.
ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ.
ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου