Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Σύλληψη Τσοχατζόπουλου (Bίντεο)



Βρήκαν 10 πλάκες χρυσού & λίρες σε σπίτια της κόρης του Άκη...

O Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας που εισέβαλλαν στο σπίτι του. Την εμφανισή τους έκαναν και οι άνδρες του ΣΔΟΕ.

Ο Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για υποβολή ανακριβούς δήλωσεως «πόθεν έσχες».


Η εισαγγελική πρόταση αφορά στη δήλωση για το οικονομικό έτος 2009, που υποβλήθηκε το 2010, ενώ ο κ. Μπρης ζητά να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τού πρώην υπουργού σε ό,τι αφορά τα έτη 1998 έως 2005.







Βρήκαν 10 πλάκες χρυσού σε σπίτια της κόρης του Άκη


Δέκα πλάκες χρυσού, χρυσές λίρες και πολλά βιβλιάρια καταθέσεων εντοπίστηκαν κατά πληροφορίες από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές σε δύο σπίτια της οικογένειας Τσοχατζόπουλου στο Κολωνάκι και στο Παλαιό Ψυχικό!
Τα σπίτια αυτά φέρονται να βρίσκονται στην ιδιοκτησία της θυγατέρας του πρώην υπουργού κυρίας Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί μετά την έκδοση πέντε ενταλμάτων για τη σύλληψη του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων τεσσάρων προσώπων, συγγενών ή και συνεργατών του πρώην υπουργού,

Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αντληθεί στοιχεία σε βάρος του πρώην υπουργού απ' όλες τις δικογραφίες για τις οποίες ελέγχεται.


Η δίωξη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει ασκηθεί σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου εδώ και 15 μέρες. Το βασικό αδίκημα για το οποίο διώκεται ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι η δωροδοκία. Στο ερώτημα γιατί εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, η απάντηση που δίνουν δικαστικοί με γνώση της υπόθεσης είναι ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος του πρώην υπουργού είναι πάρα πολύ σοβαρά. Επιπλέον, ο κ. Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ως ύποπτος φυγής.

Η έρευνα των δικαστικών αρχών αφορούσε στον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού. Την υπόθεση ερεύνησε και το ΣΔΟΕ.

Τα βασικά "ενοχοποιητικά" στοιχεία σε βάρος του πρώην υπουργού αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα την χρονική περίοδο που ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και στοιχεία από την έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης. Η έρευνα αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου, ακινητών αλλά επίσης κινητών και βεβαίως της οικίας του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 10 άτομα. Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι οι έφοδοι που γίνονται από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης θα συνεχιστούν σε όλους τους χώρους που εμπλέκονται οι κατηγορούμενοι.

"Δεν έχουμε πού να βάλουμε τα χαρτιά που βρίσκουμε", είναι η έκφραση εισαγγελικού λειτουργού με εικόνα των εφόδων που πραγματοποιούνται από το πρωί σε σπίτια και γραφεία σε περιοχές της Αθήνας.

2 σχόλια:

Κρασοπατήρ είπε...

Περπατάει ένας καλοντυμένος κύριος στη Διονυσίου Αρεοπαγείτου νύχτα, όταν πίσω
από ένα θάμνο πετάγεται ένας και του κολλάει ένα μαχαίρι στο λαιμό:

-Τα λεφτά σου και γρήγορα, του λέει.
-Μα, απαντάει ψύχραιμα και με βαθειά, θελκτική φωνή ο άλλος, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ;
-Ποιος; απαντάει απορημένος ο ληστής.
-Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, εξακολουθεί ψύχραιμα ο κοστουμάτος.
-Τότε αλλάζει, λέει ο ληστής. Τα λεφτά ΜΟΥ και γρήγορα...

Γεώργιος είπε...

Μίζα 8 εκατομμυρίων ευρώ λέει. Το ερώτημα λοιπόν για μένα τον αφελή είναι ποιος και τι κέρδισε για να λαδώσει τον Άκη, εκείνοι που τον λάδωσαν θα τιμωρηθούν? (ο Τσουκάτος προφανώς ψεύδονταν όταν έλεγε ότι και εκείνον κάποιοι το λάδωσαν). Έτσι ξαφνικά λοιπόν προεκλογικά βρήκανε πλάκες χρυσού στα σπίτια του Άκη. Όλοι αυτοί οι σωτήρες μας λοιπόν 15 χρόνια δεν καταλάβανε ότι «ένας Άκης» λήστευε τους Έλληνες όσο ήταν υπουργός , για ποιο λόγο λοιπόν ξαναζητάνε τη ψήφο μας αφού δηλώνουν ανίκανοι να μας προστατεύουν. Είμαι σίγουρος ότι έχουν άδικο όσοι πιστεύουν ότι οι συνέταιροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο.

Δημοσίευση σχολίου