Τρίτη 10 Απριλίου 2012

«Θαύμα» σε εκκλησία των Σκοπίων +Βίντεο



Για «θαύμα» σε εκκλησία των Σκοπίων κάνουν λόγο από χθες ιερείς και τοπικά ΜΜΕ.

Εκατοντάδες πιστοί, απ' όλη σχεδόν τη χώρα, συρρέουν από το πρωί στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο κέντρο των Σκοπίων, για να αντικρίσουν από κοντά το φαινόμενο, όπως το αποκαλούν, του...
 αυτοκαθαρισμού των αγιογραφιών και των εικόνων της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων και δηλώσεις ιερέων της εκκλησίας αυτής, από χθες, Κυριακή των Βαΐων, οι αγιογραφίες και οι εικόνες του ναού άρχισαν σταδιακά να καθαρίζουν και να επιστρέφουν στο φυσικό τους χρώμα, το οποίο είχε αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου και τον καπνό των κεριών και των καντηλιών.

Ιερείς από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στα Σκόπια κάνουν λόγο για «θαύμα» ενόψει του ορθόδοξου Πάσχα, ενώ το μικρό αυτό ναό στο κέντρο της πόλης επισκέφθηκε και ο αρχιεπίσκοπος της ορθόδοξης εκκλησίας της ΠΓΔB, Στέφανος.

Η επικεφαλής της κρατικής Επιτροπής για τις σχέσεις μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στην ΠΓΔΒ, Βαλεντίνα Μποζίνοβσκα, δήλωσε ότι πρόκειται για μήνυμα από το Θεό, το οποίο φανερώνει ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αναφερόμαστε στη Βίβλο ως μαλακεδονικός λαός».

Η ορθόδοξη εκκλησία της ΠΓΔΒ αυτοαποκαλείται «Μαλακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και είναι η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία στη χώρα. Ωστόσο, δεν αναγνωρίζεται από τον επίσημο ορθόδοξο κόσμο και θεωρείται σχισματική, λόγω της διαμάχης της με την ορθόδοξη εκκλησία της Σερβίας από την οποία αποσχίσθηκε το 1967.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να η λύση του ονόματος. Να ονομαστουν Μαλακες-δονία

Δημοσίευση σχολίου