Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Κωδικός Αθηνά για εκατομμύρια λάθρο & καλάσνικοφ



Δείτε παρακάτω βίντεο για την εισβολή λαθρομεταναστών σε σπίτι και τον βασανισμό της οικογένειας Ελλήνων. Ούτε και τα παιδιά τους γλύτωσαν...

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών εισβάλλει βίαια από την ερχόμενη εβδομάδα στην προεκλογική περίοδο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέτει σε πλήρη εφαρμογή ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο να απασφαλίσει δύο ωρολογιακές βόμβες που είναι έτοιμες να εκραγούν και να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία.:
Το σχέδιο του κ. Χρυσοχοΐδη έχει την κωδική ονομασία «Αθηνά» για να συμβολίζει την προσπάθεια αναγέννησης του κέντρου της πρωτεύουσας, αλλά και τον βασικό στόχο που είναι να καθαρίσει η Αθήνα.

Προβλέπει την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα και την κράτησή τους σε ειδικά κέντρα υποδοχής, με επιχειρήσεις-σκούπα που σταδιακά θα επεκταθεί από το Γκάζι ως την Χαλκηδόνα, αλλά και σε όλες τις περιοχές από τις οποίες οι λαθρομετανάστες εισέρχονται στην χώρα.

Ταυτόχρονα όμως το ίδιο σχέδιο προβλέπει και τον εντοπισμό και την κατάσχεση των όπλων που κυκλοφορούν παράνομα κατά χιλιάδες στη χώρα, οπλίζοντας ακόμη και μικροκακοποιούς που πραγματοποιούν ληστείες για μία δόση ή για ένα γεύμα. Αν δεν επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα αυτά, που διατηρούνται και οξύνονται επί είκοσι χρόνια, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει απλώς να βυθιστεί στο χάος. Κινδυνεύει επίσης να αποβληθεί από την οικογένεια των ευρωπαϊκών χωρών που εφαρμόζουν τη Συνθήκη Σένγκεν και να επιστρέψει στο πρωτόγονο σύστημα ελέγχου των συνόρων της που ίσχυε ως το 1990.

Το σχέδιο για τη σύλληψη και την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών θα πρέπει σύμφωνα με την κυβέρνηση να έχει αποδώσει ορατά αποτελέσματα στις επόμενες οκτώ εβδομάδες, καθώς ο χρόνος που είχε η χώρα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εκπνέει περί τα τέλη Μαΐου. Στις αρχές Ιουνίου η Ελλάδα θα αξιολογηθεί από την ΕΕ για το αν μπορεί να παραμείνει στις χώρες που συμμετέχουν στη Συνθήκη Σένγκεν, λόγω της παραμονής στο έδαφός της του μεγαλύτερου αριθμού λαθρομεταναστών από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Συνεπώς το κυβερνητικό σχέδιο αυτή τη φορά δεν μπορεί να αποτύχει. Και για να μην αποτύχει, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του. Πρώτον, για να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και, δεύτερον, για να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα που θα αποτρέψει νέους λαθρομετανάστες να εισέλθουν στη χώρα.


Κυκλώματα εκμετάλλευσης

Αλλά πέρα από τους πολιτικούς λόγους, υπάρχουν και ανθρωπιστικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να διακοπεί αμέσως αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο που ανθεί στην Αθήνα. Οι παράνομοι μετανάστες αμέσως μόλις φθάσουν στην πρωτεύουσα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κυκλώματα που τους διακινούν χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι άνθρωποι. Τους νοικιάζουν άθλιες γκαρσονιέρες προς πέντε ευρώ την ώρα, τους αναγκάζουν να διακινούν παράνομα εμπορεύματα, αλλά και ναρκωτικά, ενώ ορισμένοι από αυτούς εντάσσονται αναγκαστικά στα κυκλώματα των 800 παράνομων οίκων ανοχής που λειτουργούν στην περιοχή της Πατησίων.

Λόγω της παραβίασης κάθε κανόνα υγιεινής στην καθημερινή και στη σεξουαλική τους ζωή, οι παράνομοι μετανάστες γίνονται πολύ εύκολα φορείς μεταδοτικών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, η ηπατίτιδα και το AIDS, νοσήματα που ανιχνεύονται όλο και συχνότερα σε όσους συλλαμβάνονται.


Οι άξονες του σχεδίου

Για όλους αυτούς τους λόγους το σχέδιο απομόνωσης των λαθρομεταναστών δεν χωράει άλλη αναβολή. Το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που τέθηκε ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε εφαρμογή προβλέπει:

1. Κατασκευή ενός χώρου κράτησης λαθρομεταναστών σε κάθε περιφέρεια και τουλάχιστον τριών τέτοιων κέντρων στην Αττική.

Hδη λειτουργεί ένα κέντρο κράτησης 400 ατόμων δίπλα από το συνοριακό φυλάκιο του Eβρου, ενώ αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν δηλώσει προθυμία να συμμετάσχουν στο σχέδιο. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη 800.000 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων 150.000 πέρασαν τα ελληνικά σύνορα το 2009, 135.000 το 2010 και 130.000 το 2011, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αστυνομικές αρχές ακόμη και στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Εκτιμάται ότι πολλοί από αυτούς θα θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθεροι και κινδυνεύουν με πολύμηνη κράτηση ώσπου να έλθει η ώρα να απελαθούν.

2. Επιχειρήσεις-«σκούπα» σε χώρους που συναθροίζονται λαθρομετανάστες για τη σύλληψη και κράτησή τους προσωρινά στο κέντρο κράτησης Αλλοδαπών, αλλά και στον ειδικό χώρο υποδοχής που λειτουργεί στον Εβρο.

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας από τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ και επεκτάθηκαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας, όπου συνελήφθησαν συνολικά πάνω από 500 άτομα. «Από την επόμενη εβδομάδα οι επιχειρήσεις θα επεκταθούν από το Γκάζι ως τη Χαλκηδόνα» τονίζουν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές.

3. Πάταξη του παρεμπορίου με αποφασιστικές κινήσεις που δεν είχαν γίνει ως σήμερα. Ηδη διαλύθηκαν οι εστίες παρεμπορίου που λειτουργούσαν στους προαύλιους χώρους της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει δοθεί εντολή να καταστρέφονται αμέσως τα εμπορεύματα που κατάσχονται είτε στους δρόμους είτε στις αποθήκες όπου συγκεντρώνονται.

4. Αμεση καταγραφή και σφράγισμα των διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν κατά μεγάλες ομάδες λαθρομετανάστες. Ηδη έχουν εντοπιστεί τέτοια διαμερίσματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα νοίκιαζαν με την ώρα ή με την ημέρα σε ομάδες λαθρομεταναστών και δεν πληρούσαν κανέναν κανόνα υγιεινής, αντί πέντε ευρώ την ώρα! Εχουν εντοπιστεί υπόγειες γκαρσονιέρες στο κέντρο της Αθήνας στις οποίες διέμεναν ταυτόχρονα ως πενήντα άτομα!

5. Ασκηση πίεσης σε προξενεία και πρεσβείες για την άμεση χορήγηση διαβατηρίων σε όσους μετανάστες εκφράζουν στο εξής την επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ηδη έχει επιτευχθεί μια συμφωνία με την πρεσβεία του Πακιστάν, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μίσθωσης ειδικών πτήσεων για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.


Αντιδρούν κόμματα και δήμοι

Στο σχέδιό του αυτό ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης έχει βρει προς το παρόν ελάχιστους συμπαραστάτες και πολλούς εχθρούς. Παρά τη σύμφωνη γνώμη και του αρχηγού της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά για την υλοποίησή του, αλλά και τη θετική στάση του περιφερειάρχη Αθηνών κ. Ι. Σγουρού, κανένας δήμος ως τώρα δεν δέχεται να κατασκευαστεί κοντά του κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Με εξαίρεση τους δήμους Δεσκάτης και Σπερχειάδας που δείχνουν να το συζητούν, όλοι οι άλλοι απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο και εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Τον χορό των αντιδράσεων ξεκίνησε η δήμαρχος Βοΐου Κοζάνης, ακολούθησε ο περιφερειάρχης Αχαΐας και την Παρασκευή προστέθηκε και ο δήμαρχος Αχαρνών, μόλις πληροφορήθηκε ότι το πρώτο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Αττική θα κατασκευαστεί σε ένα παλαιό στρατόπεδο της Αεροπορίας στο Κατσιμίδι. Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να τους παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις, ενώ παράλληλα σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές αλλά ούτε και μπορούν να δημιουργηθούν σε 20 ημέρες.

Απέναντι στο σχέδιο Χρυσοχοΐδη έχει ήδη συγκροτηθεί ένα διακομματικό μέτωπο και στη Βουλή, το οποίο έχουν αρχικώς συστήσει βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ από τις περιοχές που σχεδιάζεται η λειτουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών. Για να διασπάσει αυτές τις αντιδράσεις ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθούν τρία κέντρα στην Αττική και ένα σε κάθε περιφέρεια της χώρας, χωρίς όμως να ανακοινώσει τις τοποθεσίες. Κυρίως θα αξιοποιηθούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων και ο εξοπλισμός θα καλυφθεί με κονδύλια που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ταυτόχρονα, τα κόμματα της Αριστεράς, ανθρωπιστικοί φορείς και σύλλογοι για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου επισημαίνουν ότι οι χώροι υποδοχής θα μετατραπούν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, θυμίζοντας άλλες εποχές.


Παράνομη οπλοκατοχή, το δεύτερο στοίχημα Χρυσοχοΐδη - Παρέλαση με Καλάσνικοφ σε Αθήνα - Κρήτη

Εφιάλτης για τη χώρα έχει γίνει πλέον και η παράνομη κατοχή όπλων. «Εχουμε τα περισσότερα παράνομα όπλα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Ο κάθε μικροληστής κυκλοφορεί με Καλάσνικοφ. Αν τα νομιμοποιούσαμε ξαφνικά, θα μπορούσαν να γίνουν ολόκληρες παρελάσεις με Καλάσνικοφ στην Αθήνα και στην Κρήτη» τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές της Αστυνομίας.

Ο εντοπισμός των κυκλωμάτων που διακινούν όπλα στην Ελλάδα είναι το δεύτερο στοίχημα του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, το οποίο δεν συνδέεται μόνο με την εγκληματικότητα, αλλά και με την προσπάθεια εξουδετέρωσης τρομοκρατών και επίδοξων τρομοκρατών που αρχίζουν να επανεμφανίζονται στη χώρα. Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού είναι ακόμη δυσκολότερη, καθώς όσοι έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν όπλο έχουν φροντίσει να το κρύψουν καλά.

Τα περισσότερα όπλα έφθασαν στην Ελλάδα μετά τις λεηλασίες στις στρατιωτικές αποθήκες της Αλβανίας και του Τετόβου στη δεκαετία του '90 και από τότε αλλάζουν συνεχώς χέρια και μεταπωλούνται σε εγκληματικές οργανώσεις. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των όπλων που διακινούνται παράνομα στη χώρα ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες και σε ποσοστό 80% διακινούνται από συμμορίες Αλβανών.

Για τον λόγο αυτό σχεδιάζονται ειδικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Ασφαλείας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Τα όπλα που θα κατάσχονται θα καταγράφονται για να καταρτιστεί κι ένας γεωγραφικός χάρτης της διασποράς τους.

Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη προβλέπει και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης προτείνει:

-Τη μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα των αδικημάτων της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

-Τροποποιήσεις στην απονομή ποινών για όλους τους αλλοδαπούς κακοποιούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως τώρα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ακόμη και απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα των αλβανών κακοποιών που αποφυλακίζονται!

Πηγή ~ tovima.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου