Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οπλοστάσιο στη Λούτσα ~ Κάτι πιο ακραίο από τρομοκρατία;


Τι εννοεί ο ποιητής (δημοσιογράφος) στο βίντεο που ακολουθεί, λέγοντας ότι πρόκειται για κάτι πιο ακραίο από τρομοκρατία όταν αναφέρεται στα δεκάδες όπλα, καλάσνικωφ και τις χιλιάδες σφαίρες που βρέθηκαν σε πολυκατοικία στην Αθήνα, η οποία ανήκει σε δικηγόρο;

Στις αρχές Ασφαλείας έφτασε πληροφορία για διακίνηση όπλων από μέλη του UCΚ (ΟΥΤΣΕΚΑ), του παράνομου αλβανικού στρατού,...
 που δραστηριοποιήθηκε στη δεκαετία του ’90 στο Κοσσυφοπέδιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στον πόλεμο εναντίον των Σέρβων.

Ο οπλισμός προέρχεται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα όπλα έφτασαν στην Ελλάδα από το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια και την Αλβανία, ενώ οι μεταφορείς ήταν Αλβανοί, πρώην μέλη του UCK.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το πρωί θρίλερ στην περιοχή της Λούτσας, μετά τον εντοπισμό οπλοστασίου σε τριώροφη πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας. Εως αργά χθες το βράδυ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση του οπλισμού δεν είχε ολοκληρωθεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ευρημάτων. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στη διάρκεια της ημέρας, οπότε αναμένονται ανακοινώσεις.

Η έρευνα για την υπόθεση έχει ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ωστόσο τις εξελίξεις παρακολουθούν Αντιτρομοκρατική και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με πηγή της ΕΛ.ΑΣ., έως αργά χθες, από την πολυκατοικία είχαν απομακρυνθεί περισσότερα από 80 πολεμικά όπλα, ορισμένα από τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως σπάνια. Ο οπλισμός βρέθηκε σε 5 - 6 διαφορετικά διαμερίσματα της πολυκατοικίας, τα οποία ήταν ξενοίκιαστα. Εντοπίστηκε και περισυνελέγη επίσης μεγάλος αριθμός από σφαίρες, ενώ υπάρχουν και άλλα ευρήματα με αστυνομικό ενδιαφέρον, όπως στολές παραλλαγής κ.ά.

Πολλά από τα όπλα είναι καινούργια, ενώ άλλα δείχνουν μεταχειρισμένα και φέρονται να έχουν «έρθει» στην Ελλάδα από χώρα του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν κιβώτια προερχόμενα πιθανότατα από τη Γερμανία, με παραλήπτη τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Αυτός ο τελευταίος φέρεται να αποτελεί και το πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση. Πρόκειται για τον δικηγόρο Χ.Π., ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι αργά χθες δεν είχε βρεθεί να καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταφύγει στη Γερμανία. Ο εν λόγω άνδρας είχε κατά το παρελθόν διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στα Σπάτα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συμμετοχή και στα διοικητικά τοπικής ομάδας. Δεν έχει κανένα ποινικό παρελθόν. Τα όπλα πρόκειται να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί. Η υπόθεση πιθανότατα δεν συνδέεται με τρομοκρατία. Αντίθετα, δεν μπορεί να αποκλειστεί η σύνδεση με το λεγόμενο «κοινό» έγκλημα.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για διακεκριμένη κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, καθώς και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνησή τους συνελήφθησαν 2 ημεδαποί στην Αρτέμιδα Αττικής

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται άλλος ένας ημεδαπός, 50 ετών, καθώς και άλλα άτομα, των οποίων τα στοιχεία ερευνώνται

Μέχρι στιγμής βρέθηκαν 13 Καλάσνικοφ, 3 πολεμικά τυφέκια Μ1, 16 πιστόλια, υποπολυβόλο, 700 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και πολλά εξαρτήματα όπλων.

Για διακεκριμένη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνησή τους συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, 56 και 49 ετών αντίστοιχα.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας 50χρονος ημεδαπός που διαφεύγει της αυτόφωρης σύλληψης, καθώς και άλλα πρόσωπα που φέρονται ως ταχυδρομικοί αποστολείς δεμάτων από χώρες του εξωτερικού προς τον 50χρονο ημεδαπό.

Σε τριώροφο οίκημα της Αρτέμιδας Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μεγάλος αριθμός από πυροβόλα όπλα, κυρίως πολεμικά τυφέκια και πιστόλια, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και πλήθος εξαρτημάτων από όπλα σε κούτες αποθήκευσης.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργείται προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία οκτώ χρόνια είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και παράνομα εισήγαγαν, μετέφεραν και κατείχαν πλήθος πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις Η.Π.Α., με σκοπό τη διακίνηση και τη διάθεσή τους σε άγνωστους μέχρι στιγμής παραλήπτες.

Από τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής σε δύο οικίες και ένα γραφείο, σε Αρτέμιδα και Πικέρμι, τα οποία ανήκουν στους τρεις ημεδαπούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Δεκατρία (13) πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ

Τρία (3) πολεμικά τυφέκια τύπο Μ1

Ένα (1) υποπολυβόλο

Δεκαέξι (16) πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων

Δύο (2) κάνες πολεμικών τυφεκίων

Επτακόσια (700) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Δύο (2) μαχαίρια

Πλήθος εξαρτημάτων που αφορούν πιστόλια, πολεμικά τυφέκια και αυτόματα όπλα

Κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Λόγω του αριθμού των πυροβόλων και πολεμικών όπλων, που έχουν βρεθεί στην οικία της Αρτέμιδας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζουν τη λεπτομερή έρευνα και εγκληματολογική εξερεύνηση των χώρων όπου βρέθηκε ο οπλισμός.

Τα όπλα, τα εξαρτήματα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που μέχρι στιγμής κατασχέθηκαν, έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου