Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Την πατήσανε οι καταναλωτές με τον οβελία ~ Τεχνητές ελλείψεις σε αμνοερίφια - Διαβάστε σκηνικά...


Όποιος δεν μερίμνησε να παραγγείλει το κατσικάκι του ή το αρνάκι του για το Πάσχα κι έσπευσε να το προμηθευτεί τελευταία ημέρα ελπίζοντας σε καλύτερη τιμή, την πάτησε!

Μιλώντας πάντα για Θεσσαλονίκη, στα S/M Μασούτης με τιμές 5,49 για αρνί & 6,49 για κατσικάκι, δεν υπήρχε ούτε για δείγμα σε κανένα κατάστημα.

Ο μεγάλος τζερτζελές έγινε στα Carrefour: Σε περίπτωση που πήγαινες σήμερα, θα περίμενες με χαρτάκι στην ουρά. Την ώρα που πέρασα το πρωί, η αναμονή ήταν πάνω από 150 νούμερα και παρέα με δεκάδες γύφτους (Ρομά) να ουρλιάζουν κλπ... Η τιμή ήταν 5,99 για αρνί & 6,99 για κατσίκι, το οποίο είχε εξαντληθεί. Εν τω μεταξύ το ελαφρύτερο αρνί που υπήρχε ήταν 19-20 κιλά! Σκέτα μοσχάρια... Οι περισσότεροι έπαιρναν 1 μπούτι και ζύγιζε 4,5-5,5 κιλά! (Σου βάζανε υποχρεωτικά & μισό κεφαλάκι -άλλα κόλπα...)

Στο Καπάνι και το Μοδιάνο οι τιμές αντί να πέσουν, αυξήθηκαν κατά 30% και βάλε.

Έτσι, όσοι περίμεναν την τελευταία στιγμή για να προμηθευτούν το «εθιμικό» αρνάκι ή κατσικάκι του Πάσχα προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερη τιμή, μάλλον διαψεύστηκαν.

Μικροεντάσεις δημιουργήθηκαν από αγανακτισμένους καταναλωτές στις κεντρικές αγορές Μοδιάνο και Καπάνι της Θεσσαλονίκης όπου το κατσίκι από 6,9 ευρώ που πωλούνταν μέχρι και τη Μ. Πέμπτη, εκτοξεύτηκε σήμερα στα 7,9 - 8,99 ευρώ ανά κιλό.

Η αύξηση στις τιμές – όπως ισχυρίζονται οι έμποροι κρεάτων – οφείλεται στην μη αναμενόμενη ζήτηση σε αμνοερίφια και στις παραγγελίες της τελευταίας στιγμής.

Στα συνοικιακά κρεοπωλεία η τιμή για αρνάκι 7,99 για κατσικάκι 8,49 και για ζυγούρι 5,5.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου