Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Και μετά με λες ότι δεν φταίει & η Αριστερά που φτάσαμε εδώ


Χίλια δίκια να έχουνε οι ναυτεργάτες, ο τρόπος που τα διεκδικούνε τους φέρνει αντιμέτωπους με την κοινωνία, χωρίς να αναλογιστούμε την άσχημη εικόνα στο εξωτερικό και τον τουρισμό.

Εκτός των άλλων τι πάει να πει "περιφρούρηση της απεργίας"; Δηλαδή εάν κάποιος θέλει να δουλέψει, θα του το απαγορέψει το ΚΚΕ με τους τραμπούκους ροπαλοφόρους μεταφερόμενους αιώνιους φοιτητές του;

Υπάρχει δικαίωμα στην απεργία και όχι στην εργασία; Μήπως το ΚΚΕ ενεργεί ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ;

Πριν λίγες ημέρες είχα κάνει μια ευχή, σε άσχετο χρόνο, αλλά πολύ γρήγορα...

ΠΝΟ: Αποφάσισαν απεργία παρά τις αντιδράσεις


Στην απόφασή της για 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη επιμένει παρά τις αντιδράσεις η ΠΝΟ, ανατρέποντας τον προγραμματισμό χιλιάδων Ελλήνων και προκαλώντας νέα προβλήματα στον ήδη δοκιμαζόμενο ακτοπλοϊκό κλάδο.

Η διοίκηση των ναυτεργατών που συνεδρίασε το πρωί αποφάσισε η απεργία να γίνει κανονικά, παρά τις διαβεβαίωσεις που έδωσαν την Πέμπτη οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς είχε προϊδεάσει για την απόφαση της Ομοσπονδίας, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμανοπούλου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε μακριά απ' αυτό που ζητάμε».

Εντωμεταξύ, πιέσεις προς την ΠΝΟ αλλά και την κυβέρνηση ασκούν εκπρόσωποι των νησιών ενόψει της απεργίας. Πηγές των ακτοπλοϊκών εταιρειών κάνουν λόγο για ακυρώσεις της τάξης του 20%.

Η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφού αυτή την περίοδο απεργούν οι αρχαιολόγοι, οι ξεναγοί της Ρόδο και οι ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.






Ένα ακόμη Πασοκοαριστερό κομματόσκυλο ο πολύς Ν. Φωτόπουλος που είναι υπεράνω νόμων και δικαστών:

Εισαγγελείς και πορίσματα αμφισβητεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ


Αμφισβητεί τους εισαγγελείς, το πόρισμα του ΣΔΟΕ και τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σχετικά με τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος σε συνδικαλιστές για εικονικά παραστατικά και υπερτιμολογήσεις, αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν επιρρίπτει ευθύνες στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ανέφερε ότι όλος ο θόρυβος έχει ξεσπάσει προκείμενου να καμφθεί το αγωνιστικό τους σθένος καθώς τώρα ανοίγει η υπόθεση πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος επιτέθηκε στην παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ λέγοντας ότι οι συνδικαλιστές που ΠΑΜΕ πρώτοι συμμετείχαν στα ταξίδια, ενώ δήλωσε ότι «παραμένει σοσιαλιστής και αντιμνημονιακός.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου