Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η υποκρισία των Γερμανών για τις αμυντικές δαπάνες



Για υποκρισία των Γερμανών και των Γάλλων σχετικά με τις αγορές οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Γαλλία και Γερμανία τροφοδοτούν την προθυμία της Ελλάδας να προμηθευτεί στρατιωτικό εξοπλισμό, επιβαρύνοντας επιπλέον το διογκωμένο ελληνικό χρέος.:



Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, λίγους μήνες πριν.
Ο Παναγόπουλος έθεσε το ζήτημα της αγοράς αμυντικού εξοπλισμού από την Ελλάδα, την ώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει σκληρά μέτρα λιτότητας, με την απάντηση της Μέρκελ να είναι άμεση. «Ποτέ δεν σας ζητήσαμε να ξοδέψετε τόσο μεγάλο ποσοστό επί του ΑΕΠ για την άμυνα».

Ο Guardian παραθέτει στοιχεία που έδωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τα οποία αναφέρουν ότι το 15% των εξαγωγών οπλικών συστημάτων της Γερμανίας καταλήγει στην Ελλάδα. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις εξαγωγές όπλων από τη Γαλλία διαμορφώνεται στο 10%.

Όπως καταγγέλλει ο Δ. Παπαδημούλης, οι δύο ισχυρές χώρες προσπάθησαν να πουλήσουν οπλικά συστήματα στην Ελλάδα ακόμα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρας μας ξοδεύει διπλάσια ποσά για την άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στη σπέκουλα η οποία αναφέρει ότι η παροχή διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα, δόθηκε ως αντάλλαγμα στις συμφωνίες για αγορές οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

axiaplus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου