Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη εισφορά σε 700.000 νοικοκυριά +Βίντεο



Συνέντευξη στο Ράδιο 9 παραχώρησε σήμερα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας και πρόσθεσε ότι, υπάρχει η βασική σκέψη για επιβολή κάποιας μορφής έκτακτης φορολόγησης (εισφορά), της τάξης του 1% του ΑΕΠ.

«Φαντάζομαι η αναζήτηση θα είναι σε πιο ευκατάστατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, περίπου σε 600.000 - 700.000 νοικοκυριά, (!!! δεν τα πάνε καλά με τα νούμερα οι ακροαριστεροί) που τα προηγούμενα 20 χρόνια απολάμβαναν όχι μόνο υψηλά εισοδήματα αλλά και ένα προνομιακό καθεστώς φορο-ασυλίας».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, για το ποια θεωρεί πως είναι τα ευκατάστατα στρώματα, μίλησε για εισοδήματα που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.
Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι, δεν μιλάει για μισθωτούς, αλλά για αναζήτηση των εσόδων αυτών από στρώματα που είχαν στο παρελθόν φοροαπαλλαγές. [Δηλαδή στην Ελλάδα υπάρχουνε τουλάχιστον 2.000.000 Έλληνες (650.000οικογένειες*3άτομα) που ζούνε πλουσιοπάροχα και δεν είναι μισθωτοί].

«Έχω επίγνωση ότι, το 68% των ανθρώπων είναι μισθωτοί πλέον», σημείωσε.

Ακόμη, ο Γ. Σταθάκης είπε πως θα αποκατασταθούν οι συμβασιούχοι του δημοσίου οι οποίοι απολύθηκαν ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες.

capital.gr




-Τελικά οι ακροαριστεροί που πάνε υποτίθεται για κυβέρνηση, έχουν κάποιο πρόγραμμα της προκοπής ή μόνο θα ξεσκίσουνε στην φορολογία ότι βρούνε για να συντηρήσουνε τους κρατικοδίαιτους;

-Ήδη εξάλλου υπάρχει η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης σε όλα τα εισοδήματα.

-Επίσης, θα ρισκάρουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου