Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αμμουδιά στην... πλατεία Αριστοτέλους! ~ Aristotelous Beach


Η πρωτοβουλία ανήκει στην αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών. Λίγο αργότερα, πιθανότατα στον ίδιο χώρο ή και στο πλακόστρωτο της Παραλίας, το... θερμόμετρο θα ανέβει, αφού η αντιδημαρχία θα στήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ώστε οι πολίτες να απολαύσουν (έστω κι έτσι) το καλύτερο παραλιακό μέτωπο της Μεσογείου!

Πρόκειται για δύο μόνο από τις δράσεις που προγραμματίζει για τους επόμενους μήνες η...
 αντιδημαρχία, με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε χτες σε συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου, το Σάββατο και την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, συγκεντρώνονται στο Βασιλικό Θέατρο οι καλύτερες ομάδες breakdance από τα Βαλκάνια και από άλλες χώρες σε ένα διαγωνισμό χορού υψηλών απαιτήσεων. Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει τα Βαλκάνια στον παγκόσμιο διαγωνισμό breakdance που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Το ίδιο διήμερο, από τις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί επίσης στο βοηθητικό στάδιο του Καυταντζογλείου τουρνουά ποδοσφαίρου 4Χ4, με τη συμμετοχή 1.000 παιδιών 9 έως 12 ετών. Τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί τρεις δράσεις, η μία, η «Γιορτή του δρόμου» στις 8 Ιουνίου στον υπαίθριο χώρο του δημαρχείου, η δεύτερη, το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στις 9 και 10 Ιουνίου στο Ποσειδώνιο και στις 10 Ιουνίου, πάρτι στο πάρκο άθλησης και ψυχαγωγίας της ΧΑΝΘ.


Πρωτεύουσα των ΜΚΟ

Σε πρωτεύουσα των μη κυβερνητικών οργανώσεων φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη η κ. Πασχαλίδου. Μια καλή αφορμή για να στραφεί το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων -και όχι μόνον- εθελοντών είναι η φιλοξενία το 2014 στην πόλη του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

«Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι να μην απογοητεύσουμε τους νέους μας. Πέρα από τα πάρτι και τις γιορτές, θέλουμε το ''2014'' να αφήσει και κάτι πιο μόνιμο στην πόλη. Για το σκοπό αυτόν, αναζητούμε με τις υπηρεσίες ένα δημοτικό κτίριο, το οποίο θα παραλάβουμε από το... μηδέν και θα το ''ζωντανέψουμε'' με παρεμβάσεις που θα γίνουν με ίδια μέσα. Ο δήμος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως Στέκι Νεολαίας ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση», εξήγησε χτες σε συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ ~ agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου