Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Οινογευστικές αναζητήσεις & Ανοιχτές Πόρτες



*Κατεβάστε τις κρασοδιαδρομές από εδώ.

Διαδρομές ανάμεσα σε ελληνικούς αμπελώνες, γεύσεις και αρώματα, ποικιλίες και χρώματα, ερυθρά, λευκά και ροζέ, γλυκά, ξηρά, φρουτώδη ή αφρώδη. Επισκέψιμα οινοποιεία, εστιατόρια και ταβέρνες, ξενώνες, μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα, αρχαιολογικοί χώροι μάς προ(σ)καλούν να τα επισκεφτούμε.:


Με αφορμή την εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» που πραγματοποιούν για ένατη συνεχή χρονιά οι οινοπαραγωγοί - μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», απολαμβάνουμε διαδρομές στη φύση, επισκεπτόμαστε οινοποιεία, ξεναγούμαστε, δοκιμάζουμε νέες και παλιές σοδειές, γνωρίζουμε τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν και καταθέτουν όλο τους το μεράκι, συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις και σεμινάρια.

Ετσι λοιπόν, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, τα 37 μέλη της Ενωσης μας προτείνουν 41 επισκέψιμα οινοποιεία σε 8 διαδρομές που διασχίζουν απ' άκρη σε άκρη τη Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας στάσεις στους σημαντικούς αμπελότοπους της Θεσσαλίας (Ραψάνη και Κρανιά), της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οκτώ διαδρομές, του Κρασιού των θεών του Ολύμπου, της Ηπείρου, των Λιμνών, της Νάουσας, της Πέλλας - Γουμένισσας, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και του Διονύσου. Οκτώ οινικές διαδρομές γεμάτες χρώματα και αρώματα, οκτώ οινικές διαδρομές πλαισιωμένες από εκδηλώσεις.

Στο Κτήμα Γεροβασιλείου, στην Επανομή, το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 θα είναι αφιερωμένο στην τοπική κουζίνα της Επανομής, καθώς και σε γευστικές δοκιμές ελληνικών ποικιλιών (ώρες 12 μ. - 2 μ.μ.). Μαγείρισσες από το χωριό θα μαγειρέψουν με τον παραδοσιακό τρόπο τοπικές συνταγές και οινολόγοι του κτήματος θα παντρέψουν τα πιάτα με το ντόπιο κρασί. Η Κυριακή 13 Μαΐου 2012 θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, με την ευφάνταστη μουσικοθεατρική παράσταση της Στέλλας Μιχαηλίδου «Ο γάιδαρος, ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος» (ώρα 12 μ.).

Στο Κτήμα Αρβανιτίδη, στον Ασκό Θεσσαλονίκης (50 χλμ.), το διήμερο 12-13/5, 11 π.μ. - 6 μ.μ., εκτός της ξενάγησης, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε φρέσκα κρασιά του τρύγου 2011, αλλά και παλαιές σοδειές. Το πρωί της Κυριακής, 12 μ. - 1 μ.μ., επ' ευκαιρία της κυκλοφορίας του Πειραματικού Ελαιόλαδου, το κτήμα θα μας μυήσει στον κόσμο της θαυματουργής αυτής πηγής θρεπτικών συστατικών, πραγματοποιώντας το σεμινάριο «Ελαιόλαδο το θαυματουργό».

Στο Κτήμα Λίγα, στα Γιαννιτσά, την Κυριακή 13/5, στις 12 μ., θα δοθεί η εκδήλωση «Η Πέλλα της γεύσης».

Στη Γουμένισσα, στο Κτήμα Τάτση, θα εκτίθενται έργα τέχνης από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά, ενώ στο εστιατόριο «Νεγκροπόντε» θα σερβίρεται μακεδονίτικη κουζίνα με προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Στο Κτήμα Χατζηβαρύτη (Γουμένισσα), το Σάββατο 12/5, στις 12 μ., θα έχει κουκλοθέατρο και στις 5 μ.μ. μουσική παράσταση. Την Κυριακή 13/5 διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα παίξουν και τα Χάλκινα της Γουμένισσας. Στην οινοποιία Αϊδαρίνη (Γουμένισσα) την Κυριακή 13/5 θα δοθεί μουσική παράσταση.

Στο Ροδοχώρι Ημαθίας, στην Αργατία, την Κυριακή 13/5, εκπαιδευτές γερακιών θα μας μυήσουν στα μυστικά των συγκεκριμένων πουλιών.

Τέλος, στα Αβδηρα της Ξάνθης, στο Κτήμα Βουρβουκέλη, το Σάββατο 12/5 θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και ταινίες κινούμενων σχεδίων για το φυσικό περιβάλλον (11 π.μ.), ενώ στις 8 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση «Κρασί, μουσική και κινηματογράφος». Την Κυριακή 13/5, στις 11 π.μ., θα δοθεί παραδοσιακό θρακιώτικο γλέντι με άφθονη μουσική, χορό και τοπικές γεύσεις.

agelioforos.gr

2 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

γεια σου Κρασοπατερούλη.
ένα βιντεάκι από μένα για σένα.
http://www.youtube.com/watch?v=ALGfIWu69gg
το ανακάλυψα σήμερα και πολύ μου άρεσε!!

Κρασοπατήρ είπε...

Ωραίο!

Δημοσίευση σχολίου