Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Χρωστάμε ένα "ευχαριστώ" στον ΣΥΡΙΖΑ


Αν το βράδυ της 17ης Ιουνίου το «φότο-φίνις» δώσει τον τίτλο του νικητή στον Αντώνη Σαμαρά, τότε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας όπως και οι υπόλοιποι πολίτες αυτής της χώρας θα οφείλει ένα τεράστιο ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ευχαριστώ για όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ με το 16% των εκλογών της 6ης Μαΐου. Και κατάφερε πολλά.

Κατάφερε να τρομοκρατήσει το σύνολο των δανειστών που είδαν ξαφνικά μια απρόβλεπτη ελληνική δυναμική να προκαλεί ανασφάλεια στα χαρτοφυλάκιά τους.


Κατάφερε να επαναφέρει την ελληνική κρίση χρέους στην ατζέντα όλων των ευρωπαίων και όχι μόνο ηγετών, που παραδέχονται πλέον πως η σκληρή εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά. Είναι επιτυχία του ελληνικού λαού που με την ψήφο της 6ης Μαΐου υποχρέωσε ακόμη και την σύσκεψη των G-8 να ασχοληθεί πρώτα και κύρια με το ελληνικό πρόβλημα.

Κατάφερε να πετύχει την αφύπνιση των δύο πολιτικών αρχηγών που από το «ναι σε όλα» υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν στο «ναι μεν αλλά».

Κατάφερε να ανατρέψει την εικόνα μιας χώρας που υποτάχτηκε αδιαπραγμάτευτα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πρόγραμμα λιτότητας.

Υποχρέωσε αυτούς που πριν λίγους μήνες έβαζαν την υπογραφή τους στις υποσχετικές της Τρόικας να εντάσσουν ή να επαναφέρουν στο λεξιλόγιό τους λέξεις όπως επαναδιαπραγμάτευση, επανεξέταση ή απαγκίστρωση.

Κατάφερε να ξεσκεπάσει το πραγματικό πρόσωπο του νέου γερμανικού μεγαλοϊδεατισμού και των ντόπιων υποτακτικών του που ξαφνικά βρέθηκαν έκθετοι στα μάτια ενός λαού που με αηδία παρακολουθεί τις τηλεφωνικές εντολές για δημοψηφίσματα και τις απειλές των αγγελιοφόρων του Βερολίνου.

Μέσα από την πολυγλωσσία των στελεχών της Κουμουνδούρου και το θολό σχέδιο διακυβέρνησης, κατάφερε άθελά του να επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο το πραγματικό και ουσιαστικό δίλημμα για την πορεία μιας κοινωνίας που δεν είναι άλλο από το αριστερά ή δεξιά.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει και ένας αριθμός πολιτικών που από το κοινοβουλευτικό ταμείο ανεργίας που τους έστειλε ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου, σύντομα θα βρεθούν και πάλι στα έδρανα της Βουλής μέσα από τις λίστες του κόμματος που μέχρι χθες αντιμάχονταν.

 
Πέτρος Κατσάκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου