Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Δεν είναι ανέκδοτο ~ Τούρκοι πέρασαν ένα πουλάκι για...


Iσραηλινό κατάσκοπο (...)

Κωμικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε ένα χωριό της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όταν χωρικοί εξέλαβαν για...κατάσκοπο του Ισραήλ ένα μικρό αποδημητικό πουλί που βρέθηκε ψόφιο σε χωράφι.

Ο λόγος ήταν ότι το άτυχο πουλάκι είχε στο πόδι του ένα δαχτυλίδι που έγραφε τη λέξη...
 «Ισραήλ» - κατά πάσα πιθανότητα περασμένο από ορνιθολόγους που μελετούν τις διαδρομές που ακολουθούν τα αποδημητικά πουλιά.

Το νέο διαδόθηκε γρήγορα στο χωριό και πολλοί μαζεύτηκαν για να παρατηρήσουν το πουλί. Εκλήθη η τοπική αστυνομία, η οποία έκρινε ότι την υπόθεση έπρεπε να αναλάβει ανώτερη κυβερνητική Αρχή, ενημερώνοντας μάλιστα και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία!

Τελικά το άψυχο και άτυχο πουλάκι εξετάσθηκε από υπαλλήλους του τουρκικού υπουργείου Γεωργίας, οι οποίοι απεφάνθησαν ότι δεν συνιστούσε «απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας».

Οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την δολοφονία από ισραηλινούς κομάντος εννέα Τούρκων ακτιβιστών οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο Mavi Marmara στις 31 Μαίου του 2010. Το πλοίο συμμετείχε σε διεθνή πρωτοβουλία για την άρση του ναυτικού αποκλεισμού που έχει επιβάλλει παράνομα το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. Θεωρίες συνομωσίας για «ισραηλινούς κατασκόπους» και «υπονόμευση της Τουρκίας από το Ισραήλ» κυκλοφορούν αρκετές στην Τουρκία.
tovima.gr

Τέτοιο ήταν το «ύποπτο» πουλί: ευρωπαϊκός μελισσοφάγος (Merops apiaster - Μέροψ ο μελισσοφάγος)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου