Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πασόκος έπαιρνε για 8 χρόνια επίδομα τυφλού & οδηγούσε ΙΧ, φορτηγό, μοτοσυκλέτα... +Βίντεο


Τα λαμόγια οι δημόσιοι υπάλληλοι που του έδωσαν μέχρι και 100% αναπηρία ακόμη έξω είναι; Υπόψιν ότι τον τσακώσανε μετά από καταγγελία και όχι από κάποιο έλεγχο των υπηρεσιών!

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός από την Οικονομική Αστυνομία, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιρνε παράνομα από τον Ο.Γ.Α. αναπηρική σύνταξη ως τυφλός.

Το συνολικό ύψος της ζημιάς για τον Ο.Γ.Α. ξεπερνά τις 70.000 ευρώ:


Συνελήφθη χθες (25.06.2012) το πρωί, στο Περιστέρι Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως τυφλός από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης, ύστερα από σχετική καταγγελία στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προέκυψε ότι για τον 56χρονο είχε γνωματευτεί από το 2004 ποσοστό αναπηρίας 67% το οποίο στα τέλη του 2007 επεκτάθηκε στο 100%, με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής του Ι.Κ.Α. Άργους, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι η αναπηρία του 56χρονου ήταν διαρκής και εφ’ όρου ζωής και πως έχρηζε συμπαράστασης τρίτου προσώπου.

Χθες το πρωί εντοπίστηκε ο 56χρονος συλληφθείς να πουλά οπωροκηπευτικά προϊόντα σε λαϊκή αγορά του Περιστερίου και να οδηγεί Ι. Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο. Στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκε άδεια ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στο όνομά του.

Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στο Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων από την παράνομη καταβολή της σύνταξης, ανέρχεται στις 70.794 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Έλεγχος και σε όσους ενέκριναν «μαϊμού» επιδόματα

Ο έλεγχος για τα «μαϊμού» επιδόματα δεν θα περιοριστεί μόνο σε όσους τα λάμβαναν χωρίς να τα δικαιούνται αλλά και σε όσους τα ενέκριναν, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος.

«Αν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν σοβαρά», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Το θέμα τέθηκε νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υφυπουργό, στην οποία συμμετείχαν η γ.γ. του υπουργείου Αννα Στρατινάκη, ο γ.γ. Πρόνοιας, Κ. Βαλασόπουλος και ο γενικός διευθυντής Σπ. Κοκκινάκης.

Η απογραφή των δικαιούχων ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο και σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000 - 40.000 άτομα από τις 240.000 που έπαιρναν προνοιακά επιδόματα δεν προσήλθαν να απογραφούν.

 







Ένας ακόμη ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίος της Γενιάς του Πολυτεχνείου συνελήφθη σήμερα:

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός για ανακριβή απόδοση ποσών προς το Δημόσιο στο Κιλκίς

Συνελήφθη σήμερα (26.06.2012) το πρωί, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 58 ετών, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, για ανακριβή απόδοση ποσών στο Δημόσιο.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 60.666,69 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011 - 31.12.2011 .

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του Ν. 2523/1997 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου