Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ότο Ρεχάγκελ ~ Μην υποτιμάτε την Ελλάδα μου


Πανηγύρισε σαν Έλληνας τη νίκη επί της Ρωσίας ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος ως «Ρεχακλής» πέτυχε τον μεγαλύτερο άθλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι Γερμανοί προκρίθηκαν και η Βild τον αναζήτησε για το ραντεβού της Παρασκευής «Αυτή την Εθνική δεν πρέπει να την υποτιμήσει και ειδικά στα προημιτελικά. Μάχεται το ίδιο καλά όπως...
 πριν οκτώ χρίονια, έχει απίστευτο πάθος και ταυτόχρονα είναι εξαιρετική στα μετόπισθεν. Έχει ένα εξαιρετικό δίδυμο Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο» ήταν το αρχικό σχόλιο του 73χρονου πρώην Ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ο Ρεχάγκελ στάθηκε στην πρόκριση κόντρα στους Ρώσους, αλλά και στον Καραγκούνη λέγοντας: « Ήμουν εννέα χρόνια προπονητής εκεί. Η ομάδα έχει αλλάξει, αλλά ο αρχηγός είναι ο ίδιος, ο Καραγκούνης, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ εναντίον της Ρωσίας. Κρίμα για τους Έλληνες, που είναι εκτός λόγω τιμωρίας».

Οι Γερμανοί ανησυχούν και θυμούνται την πορεία του 2004, κάτι για το οποίο ρώτησαν τον Ρεχάγκελ «Τότε ήταν η Πορτογαλία, όμως εμείς ως αουτσάιντερ κάναμε την διαφορά και δώσαμε χαρά στους Έλληνες. Αυτή η πρόκριση φέρνει ευτυχία στη Χώρα που περνά δύσκολες στιγμές. Η επιτυχία έχει ανεβάσει αρκετά την ψυχολογία των Ελλήνων» και κατέληξε ο Ότο «Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο».


Σάντος: «Θα φτύσουν αίμα για να μας περάσουν»!

Μια ημέρα μετά τον θρίαμβο επί της Ρωσίας ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για τον άθλο, την απουσία του Κάρα, αλλά και την επόμενη μέρα ενόψει του ραντεβού με την Γερμανία! Ο Πορτογάλος μόνο... χαμηλούς τόνους δεν κράτησε λέγοντας ότι η εθνική μπορεί να φτάσει παντού!

Την απώλεια του Καραγκούνη: Ο Καραγκούνης είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής, που εμπνέει τους συμπαίκτες του. Ήταν υπερβολική η κάρτα που δέχτηκε.

Ήταν και άδικη και μας στοιχίζει. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρω την κατάλληλη λύση για να παίξουμε το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο. Όποιος κι αν κληθεί να τον αντικαταστήσει, πιστεύω 100% πως θα το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Το ρεπό που έδωσε: Είχαμε κανονίσει από πριν αυτό το ρεπό γιατί θεωρούσαμε πως είχαμε την ικανότητα να προκριθούμε. Η στρατηγική μας θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο που θα προκύψει. Θα υπάρξουν αλλαγές αλλά θα είναι μικρές.


Την Γερμανία: Η αξία της δεν αμφισβητείται. Εμείς τη ξέρουμε καλά, όμως το να μιλάμε για την ατομική ποιότητα είναι πρόωρο γιατί δεν είναι καν σίγουρο πως θα είναι αντίπαλός μας. Σίγουρα έχει τις πιθανότητες με το μέρος της. Έχει ακόμα έναν σπουδαίο τεχνικό. Έναν προπονητή, που την έχει καθοδηγήσει καλά τα τελευταία χρόνια.


Την ψυχολογία: Η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών είναι εκεί που πρέπει. Γνωρίζουμε πολύ καλά το πως είναι δύσκολα τα παιχνίδια. Για μας όμως, τέτοιου τύπου αγώνας μας βοηθούν. Μας ωφελούν πολύ, όπως φάνηκε και στην αναμέτρηση με την Ρωσία.

Την ανανέωση του συμβολαίου του: Καθυστέρησα λίγο να πάρω την απόφασή μου. Είχα στο μυαλό μου μήπως προπονήσω κάποια ομάδα, όμως το πλάνο που είχε δημιουργηθεί με επηρέασε στην τελική μου απάντηση.
Ιδίως σε ό,τι αφορά τις μικρές ομάδες που μου δίνει κίνητρο. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Έτσι δεν μιλάω για δικαίωση επειδή περάσαμε στην επόμενη φάση. Έτσι είναι η ζωή του προπονητή. Νικάς και μένεις. Χάνεις και αποχωρείς.


Την διαφοροποίηση του συστήματος με την Ρωσία: Αλλάξαμε το σύστημα με την Ρωσία. Όντως. Δεν είναι κάτι που να σχετίζεται με το τι θα συμβεί στις επόμενες αναμετρήσεις. Μιλάμε για διαφορετική στρατηγική.

Πίστευα πως με τις Πολωνία και Τσεχία θα μπορούσαμε να έχουμε τον έλεγχο. Με τους Ρώσους ξέραμε πως αυτοί θα είχαν την κατοχή. Έτσι τοποθέτησα δύο αμυντικά χαφ. Ήταν συγκεκριμένη η στρατηγική.
Όταν δέχεσαι δύο γκολ σε έξι λεπτά, ό,τι και να έχεις κάνει πηγαίνει στράφι. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια με τα νεκρά διαστήματα, θεωρώ πως παίξαμε καλά, όπως και απέναντι στην Ρωσία».


Την επόμενη μέρα: Οι επιτυχίες βοηθούν τα νέα παιδιά. Καταλαβαίνουν τη δυναμική της ομάδας. Από το 2004 έχουν μείνει μόνο οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Χαλκιάς. Αυτή η ομάδα έχει άλλα χαρακτηριστικά.

Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα φιλοσοφία. Νομίζω πως σιγά-σιγά φαίνεται και έτσι θα συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό. Το πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις φιλοσοφίες και νοοτροπίες σε περιορισμένο χρόνο.


Το τι μπορεί να κάνει η Εθνική: Μπορούμε να φτάσουμε παντού. Όλα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και κρίνονται σε 90 λεπτά. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου, αλλά όποια ομάδα και να βρεθεί μπροστά μας θα πρέπει να φτύσει αίμα για να μας περάσει.

Την σαββατιάτικη δήλωσή του και το πως την ερμηνεύει: Αυτήν τη στιγμή είμαι Έλληνας. Έτσι νιώθει. Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.

gazzetta.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου