Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Χάος με τους γύφτους στην Αθήνα ~ Βγήκανε τα όπλα +Βίντεο


(upd) Έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον έξι αστυνομικοί. Ανάμεσά τους και ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος του Μενιδίου.

200 περίπου γύφτοι στα Άνω Λιόσια επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να απελευθερώσουνε τον γύφτο που δολοφόνησε χθες έναν αστυνομικό & τραυμάτισε ακόμη έναν.

Πυροβολούνε εναντίον των Αστυνομικών, καίνε λεωφορεία και καταστρέφουνε-κλέβουνε καταστήματα και περιουσίες πολιτών...

2η Ενημέρωση:

Οι εξαγριωμένοι γύφτοι έχουν περικυκλώσει την περιοχή που βρίσκεται το ΑΤ Λιοσίων και πυροβολούν αδιακρίτως κατά των αστυνομικών με καραμπίνες, ενώ έχουν ήδη παραδώσει στις φλόγες ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ και ένα κατάστημα, ενώ έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν κάνει πλιάτσικο και σε καταστήματα.

Άγριες συμπλοκές στο Μενίδι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη με βόμβες μολότοφ σε μαγαζιά και λεωφορεία και βανδαλισμούς.

Η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή των ανδρών των ΜΑΤ. Με πέντε διμοιρίες να έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.
Έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας ύστερα από τα επεισόδια που προκλήθηκαν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 9.30 μ.μ τη Δευτέρα στο ύψος της λεωφόρου Φυλής 238, όταν γύφτοι πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας με αφορμή τη σύλληψη του δολοφόνου γύφτου την Κυριακή, ο οποίος έριξε το φορτηγό του πάνω σε δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας και να τραυματιστεί ο δεύτερος.

Οι γύφτοι λίγη ώρα μετά τις έντεκα το βράδυ έκαψαν κάδους απορριμμάτων κι έβαλαν φωτιά σε ένα μαγαζί της περιοχής, το οποίο και κάηκε ολοσχερώς. Ακόμα, με πέτρες και δοκάρια έσπασαν δεκάδες καταστήματα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Παράλληλα, έκαναν πλιάτσικο στα καταστήματα που έσπασαν με αποτέλεσμα οι ζημιές για τους καταστηματάρχες να είναι ανυπολόγιστες.

Η κατάσταση είναι ακόμα έκρυθμη, πάραυτα, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές.
Από τις 23:10, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν συγκέντρωση στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Τσακάλωφ, αντιδρώντας στα επεισόδια που δημιουργούν οι γύφτοι από χθες το βράδυ.

Υπόψιν ότι στα βίντεα του ζούγκλα, ακούγετα ότι ήταν τροχαίο ατύχημα ο χθεσινός φόνος του αστυνομικού. Πρόκειται περί παραπληροφόρησης. ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

Έκθετη η ηγεσία της Αστυνομίας που δε λαμβάνει δραστικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση των κακούργων και αφήνει τους "αναλώσιμους" αστυνομικούς στις ορέξεις του κάθε παρανοϊκού, διατάζοντάς τους, απλώς "να αμυνθούν". Χαρακτηριστικό είναι το ότι δεν έγινε ούτε μία σύλληψη, παρά τους ασταμάτητους πυροβολισμούς, ούτε καν προσαγωγή! Ξαναζούμε μέρες "Πάκη".


Ενημέρωση  21 Ιουνίου: Τρεις συλλήψεις για τα προχθεσινά επεισόδια στα Άνω Λιόσια


Δύο άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν συνολικά από προχτές, από την Αστυνομία, για επεισόδια και λεηλασίες που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στα Άνω Λιόσια, όπου ορδές γύφτων επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις και πυροβόλησαν με κυνηγετικές καραμπίνες, μετά από απόπειρα πυρπόλησης λεωφορείου της ΕΘΕΛ.


Στο χώρο των επεισοδίων βρέθηκαν και περισυνελέγησαν 26 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης ένας 56χρονος, την ώρα που προσπαθούσε να αφαιρέσει εμπορεύματα από κατάστημα ρούχων, το οποίο προηγουμένως είχαν σπάσει και λεηλατήσει άλλα άτομα.

Από την έρευνα που διενήργησε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους δράστες που πυροβολούσαν με τις κυνηγετικές καραμπίνες, ένας 54χρονος, κάτοικος της περιοχής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του χθες, βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα, χωρίς νόμιμη άδεια, η οποία, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, είχε πυροδοτήσει 20 από τους 26 κάλυκες που βρέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγός του, που βρέθηκε στο σπίτι, ενώ ο ίδιος συνελήφθη σήμερα με ένταλμα σύλληψης του 18ου Ανακριτή Αθηνών.

Σε βάρος των συλληφθέντων και των υπόλοιπων που συμμετείχαν στα επεισόδια σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, διακεκριμένες κλοπές, φθορές, ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. (Μα καλά, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ' εξακολούθηση δεν αποτελούν οι δεκάδες πυροβολισμοί και οι τραυματισμοί των αστυνομικών;).















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου